Emotioneel afscheid van twee clubiconen bij Ajax Vrouwen: 'Het is nog als thuiskomen'

In de rust van Ajax Vrouwen - PSV nam de club afgelopen zondag afscheid van twee absolute iconen: Kelly Zeeman en Marjolijn van den Bighelaar. Beide oer-Ajacieden lieten een traantje zondag. 'Ajax is een grote leerschool voor mij geweest.'

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Nu het echt klaar is met voetballen, komt het ineens hard binnen bij Van den Bighelaar. "Ja, het doet pijn. Ik heb altijd al mijn passie in het voetballen gestopt. Ik kijk er met heel veel plezier op terug, maar mis het voetballen nu al. Daar heb ik ook wel moeite mee."

'Altijd van gedroomd'
De spits hoopt een goede indruk achter te hebben gelaten in Amsterdam. Uiteindelijk speelde ze negen seizoenen in het rood en wit van Ajax. "Ik hoop dat ze mij herinneren als een hardwerkende speler die altijd voor iedereen door het vuur ging. Als meisje droomde ik hier altijd van. Het zit dus heel diep."

Zeeman had haar afscheid al eerder aangekondigd, maar kon samen met Van den Bighelaar officieel het Ajax-publiek uitzwaaien. "Dat hebben ze heel mooi gepland. Ik vond het heel speciaal om samen met haar afscheid te nemen."

Gerelateerde artikelen

Zeeman Bighelaar 1280

Goals, goals en nog meer goals: Zeeman en Van den Bighelaar nemen afscheid bij Ajax Vrouwen

Het is het einde van een tijdperk bij de Ajax Vrouwen. Marjolijn van den Bighelaar maakte deze week bekend per direct te stoppen met voetballen. In mei van dit jaar ging Kelly Zeeman ook al met voetbalpensioen. Zondagmiddag wordt er in de rust van Ajax Vrouwen - PSV afscheid genomen van twee oer-Ajacieden. Beiden speelden sinds 2013 op sportcomplex de Toekomst. Geniet van prachtige beelden van deze twee clubiconen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter Ajax 1280

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Achtste driepunter op een rij in de Eredivisie

De Ajax Vrouwen hebben de achtste competitiewedstrijd op een rij gewonnen. Op een koude novembermiddag werd er thuis met 1-0 gewonnen van rivaal PSV. Romée Leuchter deed haar oude club pijn. De spits schoot een vrije trap van een meter of twintig prachtig binnen. Ze maakte daarmee alweer haar tiende competitiegoal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials