Emotionele Tahamata: 'De club, de mensen, ik ga alles missen'

Na tien jaar als techniektrainer bij de jeugdopleiding van Ajax, vertrekt Simon Tahamata naar Duitsland. Op maandagavond werd de oud-speler, die in de jaren zeventig furore maakte bij Ajax, verrast met een mooi afscheid op de Toekomst. "De jeugd houdt me jong."

Tags

  • #Tahamata

Socials

Hij kreeg een schitterend afscheid op sportcomplex de Toekomst en dat zorgde voor tranen. "Ik had dit niet verwacht en ik kan hier alleen maar van dromen. Het was moeilijk", zegt Tahamata met natte ogen.

Begeleiden
Met jeugdspelers die zijn naam schreeuwen op de achtergrond vertelt Tahamata wat er door hem heengaat. "Ze kunnen altijd bij me terecht, ik praat heel veel met ze en ik neem de jongste jeugd mee naar de kleedkamer van het eerste. Dan laat ik ze zien waar ze kunnen komen. Met iedere speler tot aan de O18 heb ik contact. Ik begeleid ze en ze moeten hun ei kwijt. Ze kunnen alles tegen me zeggen, want ik hoef ze niet op te stellen."

De Ajacied gaat in op zijn successen bij de Amsterdammers. "Ik was vijftien toen ik hier kwam. Mijn hoogtepunten zijn de wedstrijden die ik voor de club heb gespeeld. Ik heb heel mijn hart en ziel in de club gegooid."

Ondanks dat Tahamata het altijd enorm naar zijn zin had bij Ajax, bleef er een droom onvervuld: werken in het buitenland. Dat gaat hij nu doen in Berlijn. "We hebben een project waar we precies hetzelfde gaan doen als hier. Het is een academie waar we spelers opleiden voor elders."

Plezier
Met de jeugd bezig zijn, het houdt hem jong, zegt hij zelf. "Als je bezig bent met kinderen moet je dingen voordoen of neem je deel. En plezier maken, het is het mooiste wat er is." Tahamata kijkt nog een laatste keer om zich heen en wordt opnieuw emotioneel. "Alles: de club, de mensen, ik ga alles missen."

Gerelateerde artikelen

Tahamata1920

Simon Tahamata verlaat Ajax

Simon Tahamata zal Ajax met ingang van 1 maart gaan verlaten. De oud-speler en huidig jeugdtrainer gaat in Berlijn aan de slag als jeugdtrainer binnen een zelf opgezette voetbalacademie.

Tags

  • #Tahamata

Socials

Tahamata Still2

Top 5 Goals | Simon Tahamata

Simon Tahamata is vrijdag 26 mei, jarig. Ter gelegenheid van zijn 67e verjaardag tonen we hier nogmaals zijn top 5 doelpunten in een Ajax-shirt.

Tags

  • #Top5Goals
  • #Tahamata

Socials

Brobbey1920

Nieuwe speeldatum voor Ajax - Excelsior

Het Eredivisie-duel Ajax - Excelsior heeft een nieuwe speeldatum gekregen. De thuiswedstrijd stond oorspronkelijk gepland op zondag 28 april, maar is verplaatst naar woensdag 24 april om 21:00 uur.

Tags

  • #AJAEXC

Socials