Simon Tahamata verlaat Ajax

Tahamata1920
Tahamata1920

Simon Tahamata zal Ajax met ingang van 1 maart gaan verlaten. De oud-speler en huidig jeugdtrainer gaat in Berlijn aan de slag als jeugdtrainer binnen een zelf opgezette voetbalacademie.

Tags

  • #Tahamata

Socials

Tahamata (Vught, 26 mei 1956) heeft een lange carrière bij Ajax, als speler en als jeugdtrainer. Hij was tussen 1976 en 1980 actief als speler bij Ajax. In die periode werd hij drie keer landskampioen en won hij één keer de beker. De voormalig aanvaller speelde in totaal 149 officiële duels voor Ajax en maakte daarin zeventien doelpunten. Na zijn vertrek bij Ajax speelde de 22-voudig international nog bij Feyenoord en de Belgische clubs Standard Luik, Beerschot en Germinal Ekeren.

Na zijn actieve voetballoopbaan was Tahamata twee periodes jeugdtrainer in Amsterdam. Na zijn eerste periode (2004-2009) keerde hij in 2014 terug in Amsterdam om aan de slag te gaan als techniektrainer bij de onder- en middenbouw op de Toekomst.

Tahamata: "Ik kwam hier op mijn vijftiende binnen en het is mijn thuis. Ik heb mijn hart en ziel in de club gestopt. Het is geweldig om de jongens te hebben zien groeien, niet alleen in hun spel, maar ook in de ontwikkeling. In Berlijn ga ik een voetbalacademie oprichten, zodat ook daar jonge spelers hun droom om profvoetballer te worden, kunnen laten uitkomen. We gaan hetzelfde doen als wat ik hier doe, dat is precies mijn ding. Ik ga alles missen, maar gelukkig blijf ik natuurlijk wel voor Lucky Ajax voetballen. De verbondenheid met de club blijft dus."

Directeur Voetbal Marijn Beuker: "Simon is een icoon binnen de club die heel veel voor ons heeft betekend en het is ontzettend jammer dat hij ons verlaat. Maar we hebben alle begrip voor de unieke kans die hij in Berlijn aangrijpt en wensen hem daar het allerbeste toe. En natuurlijk zal de deur bij Ajax altijd voor Simon openstaan."

Gerelateerde artikelen

Afscheid Tahamata 1920 2

Emotionele Tahamata: 'De club, de mensen, ik ga alles missen'

Na tien jaar als techniektrainer bij de jeugdopleiding van Ajax, vertrekt Simon Tahamata naar Duitsland. Op maandagavond werd de oud-speler, die in de jaren zeventig furore maakte bij Ajax, verrast met een mooi afscheid op de Toekomst. "De jeugd houdt me jong."

Tags

  • #Tahamata

Socials

Header 1920 BOT

Blik op de Toekomst | Toernooiwinst en topduels

In een weekend waarin de jongste jeugd vrij was, kwam de bovenbouw wel in actie. Zo speelden de O14 en O16 de mini-Klassieker, ontving de O15 FC Utrecht, ging de O17 op bezoek bij AZ en speelde de O18 een internationaal toernooi. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials