Enkelblessure voor Daley Blind

Blind1280
Blind1280

Het seizoen van Daley Blind bij Ajax lijkt voorbij. Dit als gevolg van de enkelblessure die de Ajacied opliep in de WK-kwalificatiewedstrijd Gibraltar – Nederland, afgelopen dinsdag.

Tags

  • #Blind

Socials

"Vandaag (donderdag 1 april, red.) bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat er gelukkig geen schade aan de knie is, maar wel dat de voorste enkelband van mijn linkerenkel is gescheurd. Ik ga ervan uit dat mijn seizoen bij Ajax voorbij is. Volgende week word ik geopereerd. Als echt alles tijdens de revalidatie meezit, heb ik de hoop dat ik het EK nog kan halen", meldt Blind.

"Ik baal natuurlijk vreselijk. Je voetbalt voor de prijzen en die worden de komende maanden verdeeld. Daar wilde ik uiteraard bij zijn. Het is tot nu toe een prachtig seizoen met Ajax. Dat eindigt voor mij nu heel abrupt."

Blind deed dit seizoen 23 Eredivisie-wedstrijden mee, waarin hij één keer scoorde. De 31-jarige verdediger, annex middenvelder, kwam in dit jaargang in vijf UEFA Champions League-wedstrijden in actie en speelde drie keer mee in de UEFA Europa League.

Tags

  • #Blind

Socials

Gerelateerde artikelen

Fotoblind3

Blind zet zijn handtekening onder nieuwe verbintenis

Daley Blind zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een verlengd contract. De nieuwe verbintenis legt hem tot medio 2023 vast bij Ajax. Drie generaties Blind waren bij de ondertekening aanwezig.

Tags

  • #Blind2023

Socials

Daley Blind Eerste Contract

In beeld | Blinds route naar 250 Ajax-wedstrijden

Daley Blind heeft een mooie mijlpaal bereikt. Tegen PEC Zwolle speelde hij zijn 250e wedstrijd voor Ajax. Aan de hand van foto's blikken we terug op de lange en memorabele route naar zijn jubileumwedstrijd.

Tags

  • #Blind

Socials