Christian Eriksen traint mee met Jong Ajax

Eriksen Middelpunt 1420
Eriksen Middelpunt 1420

Oud-Ajacied Christian Eriksen traint deze week mee met Jong Ajax. De Deense international houdt zijn conditie op peil tot hij een andere club heeft gevonden.

Tags

  • #Eriksen
  • #JongAjax

Socials

Eriksen kreeg in december van zijn doktoren groen licht om zijn voetbalcarrière weer te hervatten, nadat hij maandenlang een individueel herstelprogramma had afgewerkt.

Doordat hij een icd draagt - ingebracht nadat hij een hartstilstand gehad gekregen tijdens de EK-wedstrijd Denemarken - Finland - moest hij zijn contract met Internazionale ontbinden. Sporten met een icd is in Italië – als enige land – niet toegestaan.

Tot die club is gevonden, mag Eriksen meetrainen met Jong Ajax op de Toekomst. "Ik ben erg blij dat ik hier kan zijn. Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen. Dat is voor mij op dit moment de perfecte basis. Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat als ik rondkom met een club, ik daar zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan."

John Heitinga ziet als trainer van Jong Ajax wat de aanwezigheid van de 29-jarige routinier met zijn spelers doet. "Als een oud-speler en bovendien zelf opgeleid product van ons in deze situatie bij de club aanklopt dan twijfelen wij niet, uiteraard is hij dan van harte welkom. Het is mooi dat hij met ons mee kan trainen. Christian is een voetballer die voor veel van onze jongens als een voorbeeld geldt, een inspiratiebron voor de jeugd om hogerop te komen."

Tags

  • #Eriksen
  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbey1280nw

Update blessure Brian Brobbey

Brian Brobbey kan voorlopig niet worden ingezet door trainer Erik ten Hag. De spits viel zondag in de topper tegen PSV al in de eerste helft uit. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft maandag een kwetsuur aan de knie uitgewezen. Brobbey is in elk geval de komende weken niet inzetbaar.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Eriksen 880

Clip | Eriksen etaleert zijn klasse tijdens training Jong Ajax

Christian Eriksen is tijdelijk terug bij de club waar hij zijn doorbraak beleefde. In afwachting van een nieuwe werkgever traint de Deen deze week mee met Jong Ajax. Eriksen etaleerde direct zijn klasse op het veld en tussen de Jong Ajacieden van trainer John Heitinga. De voorlopige terugkeer op sportcomplex de Toekomst voelt als een warm bad.

Tags

  • #Eriksen
  • #Jong Ajax

Socials