Europese debutant Noordman: 'Ik ga deze dag nooit vergeten'

Suzanne Bakker, aanvoerder Sherida Spitse, doelpuntenmaker Romée Leuchter en Europese debutant Danique Noordman waren na afloop erg blij met het resultaat van de Ajax Vrouwen in Moldavië. "We hebben ons doel bereikt."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

"Het voelt goed", begint Spitse. "Ik vond het een aparte wedstrijd omdat het tegen een onbekende tegenstander was. Je moet winnen en dat hebben we gedaan. Sommige fases waren goed en dan creëren we ook kansen. Door eigen slordigheden krijgen zij er ook een paar, maar we zijn door. Dat was ons doel en dat is gelukt."

Doelpunten
Bakker sluit zich aan bij de aanvoerder. "De eerste fase leken we zenuwachtig. Na het eerste kwartier pakten we het goed op en waren we veel aan de bal. Uiteindelijk is het een fantastische aanval waaruit we via Romée op voorsprong komen. Net voor rust maken we de 2-0, dat is lekker en dan wil je door in de tweede helft. Het tempo ging echter omlaag en er kwamen wat slordigheden in ons spel. Met frisse wissels kwamen we meer voor hun goal en maakten we de derde."

De Ajax Vrouwen traden met enkele jonge meiden aan op het middenveld. Spitse is te spreken over haar teamgenoten. "Als ik Lily Yohannes zie spelen, dat is mooi om te zien. Natuurlijk moeten we haar helpen bij kleine slordigheden, maar dat is ook de leeftijd en daar leert ze van. Ik vond Danique Noordman en Rosa van Gool het ook goed doen en dit soort wedstrijden zijn goed om stappen te maken."

"De ervaren meiden proberen de jongelingen te helpen zodat ze bijvoorbeeld rust aan de bal houden", gaat Bakker verder. "Je merkt dat Sherida, Nadine en Tiny ze daarin helpen. We hebben de volgende ronde bereikt en een klein feestje mag wel."

Debutant
Leuchter maakte twee doelpunten in Moldavië. Haar eerste was het mooist, vindt ze. "Ik zei net daarvoor al tegen Tiny dat de tweede paal openlag, dat ze de bal daar vervolgens neerlegt is lekker." Noordman is blij met haar Europese debuut en glundert voor de camera. "Ik ben er heel erg blij mee. Het was een bijzonder moment en ik ben tevreden dat we hebben gewonnen." Ook haar spel stemde haar tevreden." Ik probeerde ze geen ruimte te geven zodat we in de omschakeling gevaarlijk konden zijn. Dat is gelukt."

In de tweede helft was 'kilometervreter' Noordman wat vermoeid. "Dan zie je dat ik een beetje slordig ben. In de eerste helft heb ik veel energie gegeven." Het jonge middenveld bevalt ook Noordman. "We helpen elkaar, coachen veel en dat zie je terug op het veld. We vullen elkaar goed aan." Met een glimlach blikt ze nog een keer terug op haar debuut. "Ik ga deze dag niet vergeten en ik ben heel blij."

Vreugde
Vlak voor de rust was Spitse trefzeker vanaf de stip. "Die zat er lekker in", lacht de aanvoerder. "Er zat overtuiging in. Ik vind het mooi om belangrijk te zijn voor het team, op welke manier dan ook. Ik laat vreugde zien en dat vind ik mooi. Het is de passie die ik heb voor mijn sport."

Voor Spitse is het niet belangrijk wie er uit de koker komt in de tweede voorronde. "Hopelijk een gunstige loting zodat we naar de groepsfase kunnen. Dat is iets moois en daar voetbal je voor, als team en als individu."

Gerelateerde artikelen

Header1920

Liveblog | Ajax Vrouwen terug naar Nederland

De Ajax Vrouwen hebben de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League bereikt. De Ajacieden versloegen FC Dinamo BSUPC met 3-0. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter1920

Verslag | Ajax Vrouwen bereiken tweede voorronde van UWCL

De Ajax Vrouwen hebben de eerste wedstrijd in de UEFA Women's Champions League afgesloten met een 3-0-overwinning. De Ajacieden namen het op tegen FC Dinamo BUSPC in het CSR Orhei Stadium in Moldavië. Romée Leuchter (2) en Sherida Spitse waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers. Dankzij de overwinning stromen de Ajax Vrouwen door naar de tweede voorronde van de Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Noordamvoorbeschouwing1920

Noordam: 'Het is bijzonder om Champions League te mogen spelen'

De Ajax Vrouwen spelen zaterdag in de finale van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League een wedstrijd tegen FC Dinamo BSUPC. Trainer Suzanne Bakker en speler Nadine Noordam blikken in Moldavië vooruit op het affiche. "We zijn allemaal gebrand om het weer te laten zien op het veld."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials