Verslag | Ajax Vrouwen bereiken tweede voorronde van UWCL

Leuchter1920
Leuchter1920

De Ajax Vrouwen hebben de eerste wedstrijd in de UEFA Women's Champions League afgesloten met een 3-0-overwinning. De Ajacieden namen het op tegen FC Dinamo BUSPC in het CSR Orhei Stadium in Moldavië. Romée Leuchter (2) en Sherida Spitse waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers. Dankzij de overwinning stromen de Ajax Vrouwen door naar de tweede voorronde van de Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Europese wedstrijd kwam zaterdag moeizaam op gang in Moldavië. Desondanks hadden de Ajax Vrouwen het betere van het spel in het eerste bedrijf. Tiny Hoekstra kreeg binnen het kwartier een goede kopkans uit een corner, maar zag haar inzet net over het vijandelijke doel vliegen.

Leuchter en Spitse trefzeker
De ploeg van Suzanne Bakker vond het net na een half uur spelen wél via Leuchter. De Ajax-spits kopte een voorzet van Hoekstra tegen de touwen. Op slag van rust kregen de Ajax Vrouwen ook nog een strafschop na een handsbal van een speler van FC Dinamo BSUPC. Deze uitgelezen mogelijkheid werd benut door aanvoerder Spitse: 2-0.

De Ajax Vrouwen kwamen in de tweede helft niet meer in de problemen tegen FC Dinamo BSUPC. De voorsprong werd succesvol verdedigd. Leuchter maakte in de slotfase nog haar tweede doelpunt van de wedstrijd, waardoor het treffen in Moldavië in een 3-0-overwinning eindigde voor de Ajax Vrouwen.

De loting voor de tweede voorronde is op 15 september in Nyon. De Ajax Vrouwen zullen de eerste wedstrijd spelen op 10 of 11 oktober en de tweede wedstrijd op 18 of 19 oktober. De volgende Eredivisie-wedstrijd van het Amsterdamse vrouwenteam vindt plaats op 15 september. Dan gaat de ploeg van Bakker op bezoek bij Excelsior.

Ajax Vrouwen - FC Dinamo BSUPC 3-0 (2-0)
30. Leuchter 1-0
42. Spitse 2-0
86. Leuchter 3-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Noordam, De Sanders, Spitse, Weerden (84. Keijzer); Van Gool (72. Tolhoek), Yohannes, Noordman (72. Sabajo); Grant (84. I. Hoekstra), Leuchter, T. Hoekstra (64. Jansen)

Gerelateerde artikelen

Header1920

Liveblog | Ajax Vrouwen terug naar Nederland

De Ajax Vrouwen hebben de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League bereikt. De Ajacieden versloegen FC Dinamo BSUPC met 3-0. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Noordamvoorbeschouwing1920

Noordam: 'Het is bijzonder om Champions League te mogen spelen'

De Ajax Vrouwen spelen zaterdag in de finale van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League een wedstrijd tegen FC Dinamo BSUPC. Trainer Suzanne Bakker en speler Nadine Noordam blikken in Moldavië vooruit op het affiche. "We zijn allemaal gebrand om het weer te laten zien op het veld."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

HATO STILL GOED

Rugnummer quiz | Hato: 'Past bij centrale verdediger'

Rugnummer vier prijkt dit seizoen op de rug van Jorrel Hato. In een item van Inside Ajax testen we de kennis van de Ajacied over het rugnummer, praten over zijn voorgangers en bespreken we zijn favoriete tegenstanders en doelen voor komend seizoen.

Tags

  • #Hato

Socials