Verslag | Sabajo en Bakker helpen Ajax Vrouwen langs Excelsior

Kopfoto 1420
Kopfoto 1420

De Ajax Vrouwen hebben gedaan wat ze moesten doen in de Azerion Vrouwen Eredivisie: winnen. In Rotterdam versloeg de ploeg van Suzanne Bakker Excelsior met 0-3. Daarmee blijft Ajax de druk opvoeren bij koploper FC Twente. De vrouwen uit Enschede kwamen vrijdagavond niet in actie vanwege de sneeuwval in het oosten van het land.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen verkleinden vorige week de achterstand op koploper FC Twente met een punt. In de Johan Cruijff ArenA zagen ruim 33.000 Ajax-fans hoe het duel met Feyenoord in een gelijkspel eindigde. FC Twente verloor een dag daarna met 2-1 van Fortuna Sittard.

Om de titelstrijd spannend te houden moesten de Ajax Vrouwen blijven winnen. Later dit seizoen krijgen de Amsterdammers FC Twente overigens nog op bezoek. Na de winst in Rotterdam staan de Ajax Vrouwen nu in ieder geval twee punten achter de lijstaanvoerder.

Verschil in de tweede helft
De eerste kans van de wedstrijd was wel voor de thuisploeg. Kathelyn Hendriks wilde Ajax-goalie Lize Kop verrassen, maar haar poging ging naast. Aan de andere kant zette Quinty Sabajo de bezoekers wel op 0-1. Dat was daarmee direct de ruststand, al schoot Eshly Bakker nog wel voor het verstrijken van de eerste helft nog op de paal.

In de tweede helft trok Bakker het duel wel naar zich toe. Met twee treffers binnen korte tijd besliste zij de wedstrijd. Vooral haar tweede treffer mocht er zijn. Vanaf een meter of zestien pegelde ze de bal in de kruising. De nummer twee van de Azerion Eredivisie Vrouwen controleerde verder het duel in Rotterdam. Zonder al te veel moeite werd de volle buit over de streep getrokken.

De eerstvolgende wedstrijd voor de Ajax Vrouwen is op zondag 26 maart. Op sportcomplex de Toekomst is VV Alkmaar de tegenstander. Informatie over de kaartverkoop vind je hier.

Excelsior - Ajax Vrouwen 0-3 (0-1)
34. Sabajo 0-1
50. Bakker 0-2
58. Bakker 0-3

Ajax Vrouwen: Kop; Kardinaal (70. Van der Linden), De Sanders, Doorn, Weerden (85. Keijzer); Spitse (60. Grant), Sabajo, Van Gool; T. Hoekstra (85. Kruize), Leuchter, Bakker

Gerelateerde artikelen

Ajax Vrouwen Alkmaar 1920

Informatie over de kaartverkoop van Ajax Vrouwen - VV Alkmaar

De Ajax Vrouwen spelen op zondag 26 maart om 12:15 uur het competitieduel met VV Alkmaar op sportcomplex de Toekomst. Het is spannend in de Azerion Vrouwen Eredivisie: de ploeg van Suzanne Bakker staat vijf punten achter op koploper FC Twente, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Iedere support is dus welkom.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Bakker En Anna 2

Goalgetters | Suzanne Bakker helpt Anna met haar ultieme doel: coach worden

Goalgetters is een serie waarbij we jongeren helpen om hun voetbaldoel waar te maken en waar we werken aan gelijke kansen voor iedereen. Het is mogelijk gemaakt door ABN AMRO in samenwerking met de Ajax Vrouwen. Want net als deze jongeren, waren de Ajax Vrouwen vroeger ook jong en vol ambitie. Tijd om nu het stuivertje door te geven.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials