Face the Future #1 | Aymean El Hani

Het is begin maart en dat betekent dat het alweer bijna tijd is voor de Future Cup. De komende vier weken maken we elke dinsdag kennis met een speler van Ajax O17, die in het paasweekend meedoet aan dit prestigieuze jeugdtoernooi op sportcomplex de Toekomst. We trappen de reeks af met de keeper: Aymean El Hani.

Tags

  • #FutureCup

Socials

El Hani groeide op in Amsterdam-Noord en daar woont hij nog steeds. "Mijn carrière is begonnen bij Buitenveldert. Na een jaar bij FC Utrecht maakte ik de overstap naar Ajax. Het is een droom voor mij om bij Ajax te spelen. Mijn broertje en neefje voetballen ook en mijn hele familie is altijd bezig met voetbal."

Niet bang
"Ik heb een goede reflex, ben een leider en niet bang om verantwoordelijkheid te nemen", gaat hij verder. "Een koele kikker", zegt hij lachend. "Ik verwacht een Future Cup met mooie tegenstanders en veel fans."

El Hani somt enkele spelers op die ook deelnamen aan de Future Cup en doorbraken bij Ajax 1. "Ryan Gravenbech en Jurriën Timber. Het wordt een mooie uitdaging voor ons. Sinds het begin van het seizoen denk ik al aan het toernooi. Het is het mooiste wat er is. Hoe dichter je bij de bovenbouw kwam, hoe meer het werd besproken."

Elias Mechrouh is een speler waarop de mensen moeten letten, stelt de doelman. "Hij is heel creatief en heeft een mooie actie. Het publiek kan van hem genieten. Maar ook onze aanvoerder Mylo van der Lans is een belangrijke speler in het team. Hij is een echte leider en werkt hard. Iedereen heeft er heel veel zin in", sluit hij af.

Gerelateerde artikelen

Future Cup Header 1920

Future Cup | Nieuwe spelregels in 2024

Tijdens de Future Cup op 30, 31 maart en 1 april op sportcomplex de Toekomst worden er nieuwe spelregels gehanteerd ten opzichte van andere jaren. Zo wordt er onder meer gewerkt met de self pass en effectieve speeltijd.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Future Cup Header 1920

Future Cup | Poule-indeling

De poule-indeling voor de twaalfde editie van de Future Cup is bekend. Bekijk hier wie het in de groepsfase tegen elkaar opnemen tijdens het internationale jeugdtoernooi op sportcomplex de Toekomst op 30, 31 maart en 1 april.

Tags

  • #FutureCup

Socials