Future Cup | Nieuwe spelregels in 2024

Future Cup Header 1920
Future Cup Header 1920

Tijdens de Future Cup op 30, 31 maart en 1 april op sportcomplex de Toekomst worden er nieuwe spelregels gehanteerd ten opzichte van andere jaren. Zo wordt er onder meer gewerkt met de self pass en effectieve speeltijd.

Tags

  • #FutureCup

Socials

De nieuwe regels tijdens het internationale toernooi voor O17-elftallen zijn: effectieve speeltijd, self pass, tijdstraf, intrappen/indribbelen, vliegende wissel.

Kernwaarden
Hoofd Ontwikkeling Casimir Westerveld legt uit waarom de Future Cup gaat werken met deze regels. "Eén van onze kernwaarden is aanvallend denken. Dat betekent dat wij binnen de jeugdopleiding kijken waar wij vooruitstrevend kunnen zijn om onze spelers en het spel verder te ontwikkelen. De vijf nieuw te hanteren spelregels worden ondersteund door de International Football Association Board (IFAB) en de KNVB en moeten ervoor zorgen dat het spel onder meer attractiever en eerlijker wordt. Twee aspecten die wij uiteraard nastreven. Dit internationale toptoernooi is een perfect moment om te laten zien waar wij als club voor staan.

Effectieve speeltijd
Zodra het spel stilligt, staat ook de tijd stil. Op die manier gaat er geen tijd verloren en wordt tijdrekken tegengegaan. De duels duren twee keer twintig minuten, zuivere speeltijd.

Self pass
Bij een vrije schop hoeft een speler de bal niet per se naar een andere speler te spelen om het spel te hervatten. De speler moet de bal stilleggen en mag zelf dribbelen.

Tijdstraf
Bij het ontvangen van een gele kaart, moet de speler vier minuten het veld verlaten. Krijgt een speler een tweede gele kaart of een rode kaart, dan mag diegene helemaal niet meer terugkomen binnen de lijnen.

Intrappen/indribbelen
De traditionele inworp wordt vervangen door de intrap of indribbelen. Als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal niet ingegooid. Een speler mag intrappen naar een medespeler of de bal zelf indribbelen. Bij een hoekschop mag er ook worden ingedribbeld.

Vliegende wissel
Bij een wissel hoeft het spel niet meer te worden stilgelegd door de scheidsrechter. Terwijl een wissel plaatsvindt bij de middenlijn aan de kant van de dug-out, gaat het spel gewoon door. Er mag per team maximaal één wissel tegelijk plaatsvinden. Daarnaast mogen teams ook doorwisselen.

VAR
Tijdens de twaalfde editie wordt ook de VAR ingezet. Dit gebeurt alleen op het hoofdveld.

Gerelateerde artikelen

Future Cup Header 1920

Future Cup | Poule-indeling

De poule-indeling voor de twaalfde editie van de Future Cup is bekend. Bekijk hier wie het in de groepsfase tegen elkaar opnemen tijdens het internationale jeugdtoernooi op sportcomplex de Toekomst op 30, 31 maart en 1 april.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Deelnemers Header 1920

Future Cup 2024 | Dit zijn de deelnemers

Het deelnemersveld van de twaalfde editie van de Future Cup is bekend. Met onder meer drie debutanten, twee vaste deelnemers en de winnaar van vorig jaar zijn er weer genoeg internationale topspelers te vinden op sportcomplex de Toekomst tijdens het paasweekend op 30, 31 maart en 1 april. Wie er meedoen lees je hier.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Future Cup Header 1920

Info kaartverkoop twaalfde editie Future Cup

De twaalfde editie van de Future Cup wordt op zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april gehouden op sportcomplex de Toekomst. De kaartverkoop voor het internationaal hoog aangeschreven jeugdtoernooi voor O17-elftallen start donderdag om 12:00 uur.

Tags

  • #FutureCup

Socials