Farioli: 'Ik voelde een goede communicatie en energie'

Francesco Farioli stond na afloop van het gewonnen oefenduel met Sint-Truidense V.V. voor de camera. De Italiaanse oefenmeester blikt terug op zijn eerste weken in Amsterdam en de 4-0-zege op de Belgen. "Ik wil deze mentaliteit vasthouden richting de komende wedstrijden."

Tags

  • #PreSeason
  • #Farioli

Socials

"Als ik terugkijk op de eerste drie weken heb ik positieve woorden voor de spelers", begint Farioli. "Ik zie veel inzet en toewijding bij de ploeg. Tot dusver ben ik tevreden, maar dat is natuurlijk nog niet genoeg. Maar we zijn op de goede weg."

Farioli was tevreden met de overwinning in Oldebroek. "We speelden vandaag tegen een tegenstander met een ietwat andere stijl ten opzichte van het vorige duel. We wisten dat zij veel druk zouden voeren en duels gingen spelen. We creƫerden genoeg kansen en over het algemeen ben ik tevreden. Ik voelde een goede communicatie en energie op het veld."

"Het was een leuke ervaring om hier te zijn", gaat hij verder. "Dit geeft ons een duidelijk beeld van de verantwoordelijkheid die wij hebben. Er was een goede sfeer en het is belangrijk om dit soort resultaten neer te zetten, ook in vriendschappelijke wedstrijden."

De Italiaan kijkt terug op prettige eerste weken in Amsterdam. "Het is druk, maar dat is normaal. Ik ontmoet veel nieuwe mensen, maar ik krijg een erg warm welkom van iedereen binnen de club. Er is nog veel te doen, maar ik ben blij met de honger van de spelers. Ik wil deze mentaliteit vasthouden richting de komende wedstrijden."

Gerelateerde artikelen

HL Ajax STVV

Highlights Ajax – Sint-Truidense V.V. | Oefenzege in Oldebroek

Ajax heeft dinsdagavond de eerste oefenzege geboekt. In het Gelderse Oldebroek won de ploeg van Francesco Farioli met 4-0 van Sint-Truidense V.V. De Amsterdamse doelpunten kwamen van Jorrel Hato, Jaydon Banel, Carlos Forbs en Kenneth Taylor.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJASTVV

Socials

Gooijer Header

Ajax speelt oefenwedstrijd in Oldebroek

Ajax won de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Oldebroek met 4-0. In Gelderland was Sint-Truidense V.V. de tegenstander. Ajax in de provincie: het levert altijd mooie platen op.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJASTVV

Socials