Fitz-Jim wint Goal of the Month: 'Ik voelde het moment'

Kian Fitz-Jim is de winnaar geworden van de Lasse Schöne Trophy. Zijn fraaie treffer op bezoek bij ADO Den Haag werd verkozen tot het mooiste doelpunt van de maand maart. "De laatste tijd train ik er veel op." Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials

Het is volgens Fitz-Jim geen toeval dat zijn afstandsschot in Den Haag op prachtige wijze tegen de touwen vloog. "Ik train er de laatste tijd veel op, met Mika (Godts, red.) en Chuba (Akpom, red.) ook soms", vertelt de middenvelder. "Chuba heeft echt een goed schot. Hij schiet met de binnenkant van zijn wreef. Hij heeft ook wel veel kracht, dus dat maakt het makkelijker voor hem."

Fitz-Jim keerde in de winterstop na een korte huurperiode bij Excelsior terug naar Amsterdam. "Aan het begin van het seizoen ging ik natuurlijk weg om Eredivisie-ervaring op te doen. Ik heb heel veel geleerd bij Excelsior. Ik ben met een goed gevoel teruggekeerd. Nu speel ik mijn wedstrijden bij Jong. Ik probeer van een lastige situatie iets goeds te maken."

'Ajax 1 is altijd mijn droom geweest'
De winnaar van de Lasse Schöne Trophy werkt hard om uiteindelijk minuten te maken in de Amsterdamse hoofdmacht. "Het is van kleins af aan al een droom. Laatst heb ik voor het eerst een officiële wedstrijd in de ArenA gespeeld. Omdat het zo lang duurt, was de spanning wat minder. Het kwam ook onverwachts, maar alsnog was het heel mooi", aldus Fitz-Jim. "Ajax 1 is altijd mijn droom geweest en is nog steeds mijn droom. Ik doe er alles aan om dat werkelijkheid te maken."

Gerelateerde artikelen

Chourakado1920

Samenvatting ADO Den Haag - Jong Ajax

Jong Ajax is er vrijdagavond niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Den Haag. De Ajacieden verloren in speelronde 28 van de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 op bezoek bij ADO. Kian Fitz-Jim scoorde namens de Amsterdamse beloftenploeg.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Thumb GOTM (2)

Goal of the Month | Fitz-Jim, Wolff, Zinhagel, Agougil, Hlynsson en Kovacs

De maand maart ligt weer achter ons. Dat betekent dat het tijd is om de Goal of the Month te kiezen. En daarin speel jij als Ajacied een belangrijke rol. Welke treffer vond jij de mooiste? De knal van Oualid Agougil of bijvoorbeeld de volley van Bendeguz Kovacs? Breng je stem uit. De Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM

Socials

240123 Still Fitz Jim

Fitz-Jim: 'Nu moet ik gewoon voor mijn kans gaan'

Kian Fitz-Jim keerde deze maand na een korte verhuurperiode terug in Amsterdam. De twintigjarige middenvelder, die maandagavond aan de aftrap verscheen bij Jong Ajax - FC Groningen, heeft naar eigen zeggen veel geleerd bij Excelsior. "Voor mijn ontwikkeling is het zeker een geslaagde periode geweest."

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials