Fitz-Jim: 'Nu moet ik gewoon voor mijn kans gaan'

Kian Fitz-Jim keerde deze maand na een korte verhuurperiode terug in Amsterdam. De twintigjarige middenvelder, die maandagavond aan de aftrap verscheen bij Jong Ajax - FC Groningen, heeft naar eigen zeggen veel geleerd bij Excelsior. "Voor mijn ontwikkeling is het zeker een geslaagde periode geweest."

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

"Het voelt goed om weer terug te zijn, als vanouds eigenlijk", begon Fitz-Jim na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (0-1). "De club belde mijn zaakwaarnemer en hij vertelde me dat Ajax mij terug wilde halen. Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou gaan als de trainer me wilde hebben. Ze hebben me perspectief gegeven en nu moet ik gewoon voor mijn kans gaan."

Excelsior
Fitz-Jim heeft een leerzame periode doorgemaakt bij Excelsior. "Het is natuurlijk heel anders dan Ajax, de andere kant van de medaille. Ik heb oprecht superveel geleerd en daar ben ik Excelsior heel dankbaar voor", aldus de twintigjarige middenvelder. "Het is nog steeds mijn doel om bij Ajax te slagen en ik denk dat het voor mij een goede keuze is geweest om een half jaar in Rotterdam te spelen."

De talentvolle Ajacied is van mening dat hij stappen heeft gemaakt in Kralingen. "Mensen denken misschien dat ik weinig speelminuten heb gemaakt, omdat ik in de eerste maanden nog geen basisplaats had. Als je het niet op de voet volgt denk je misschien dat het niet geslaagd is, maar voor mij persoonlijk is dit wel een geslaagde periode geweest."

"Het heeft een andere dimensie in mijn spel gebracht, denk ik", vervolgde Fitz-Jim. "Bij Excelsior moest ik ook echt fel zijn zonder bal en dat heb ik steeds meer in mijn spel gebracht."

Gerelateerde artikelen

Fitz Jim Pb 1920

Kian Fitz-Jim  eerder terug bij Ajax 

Kian Fitz-Jim keert per direct terug naar Ajax. De middenvelder werd afgelopen zomer voor één seizoen verhuurd aan Excelsior. Ajax is met de Rotterdamse club en de speler overeengekomen dat hij per direct terugkeert naar Amsterdam. De twintigjarige Fitz-Jim staat nog tot en met 30 juni 2027 onder contract bij Ajax.  

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

Grohl1920

Samenvatting Jong Ajax - FC Groningen

Jong Ajax heeft maandagavond het competitietreffen met FC Groningen verloren. De Amsterdamse beloften gingen met 0-1 onderuit in de eerste thuiswedstrijd van 2024. De ploeg van Dave Vos wacht hierdoor nog op de eerste zege van het nieuwe kalenderjaar.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Vos1920

Verslag | Jong Ajax nipt onderuit tegen FC Groningen

Jong Ajax moet nog even wachten op de eerste overwinning van 2024. FC Groningen was maandagavond op sportcomplex de Toekomst te sterk voor de ploeg van Dave Vos. De Noorderlingen wonnen met minimale cijfers: 0-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials