Forbs: 'Ik word als familie behandeld'

Carlos Forbs maakte afgelopen zomer de overstap van Manchester City naar Ajax. De vleugelaanvaller voelt zich inmiddels helemaal thuis in Amsterdam en was in de wedstrijden tegen Olympique Marseille en RKC belangrijk voor zijn ploeg met een goal en twee assists. De Portugees hoopt donderdag tegen AEK Athene opnieuw zijn bijdrage te kunnen leveren. "Ik voel veel vertrouwen en zal er donderdag weer staan."

Tags

  • #Forbs

Socials

RKC - Ajax werd zaterdagavond bij een tussenstand van 2-3 gestaakt vanwege een ernstige medische situatie rondom RKC-keeper Etienne Vaessen. Het gaat inmiddels gelukkig beter met de doelman, waardoor Forbs met een gerust hart kan terugblikken op het voetbal in Waalwijk.

"Ik vind dat we het goed hebben gedaan. We hebben prima gespeeld. De wedstrijd werd gestaakt, dus we hebben nog een paar minuten te spelen", aldus de vleugelaanvaller, die met een assist belangrijk was bij de 0-1 van Brian Brobbey. "Ik heb geprobeerd het team zoveel mogelijk te helpen. Het was een mooie pass, maar alle lof naar de afmaker. Hij had het niet beter kunnen doen."

'Ik heb het erg naar mijn zin'
Forbs was in zijn eerste Europese groepswedstrijd voor Ajax tegen Olympique Marseille ook al belangrijk. De Portugees maakte na negen minuten zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst en leverde in de tweede helft ook nog een assist. De Ajacied zit goed in zijn vel. "Ik ben heel blij. Ik vind mijn medespelers geweldig. Ik kan het met iedereen goed vinden, ook met de staf. Dus tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin."

AEK Athene
Ajax speelt donderdag een nieuwe Europese wedstrijd. De ploeg van Maurice Steijn gaat dan op bezoek bij AEK Athene. Forbs kijkt uit naar het duel in Griekenland. "We hebben er allemaal zin in. Het is opnieuw een mooie wedstrijd. We weten dat het belangrijk is en willen gewoon drie punten. We zullen alles geven en hopelijk nemen we de drie punten mee naar huis."

Gerelateerde artikelen

HL1920

Highlights RKC – Ajax | Intense avond in Waalwijk

Ajax ging zaterdagavond op bezoek bij RKC. De Ajacieden konden het duel in Waalwijk echter niet voltooien. De uitwedstrijd in Brabant werd vlak voor het einde van de reguliere speeltijd namelijk gestaakt vanwege een ernstige medische situatie rondom RKC-keeper Etienne Vaessen. De ploeg van Maurice Steijn stond op dat moment met 2-3 voor dankzij treffers van Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis.

Tags

  • #RKCAJA

Socials

Gaaeiaanname1920

Samenvatting Ajax - Olympique Marseille

De start van de groepsfase van de UEFA Europa League heeft donderdagavond een remise opgeleverd. Het werd 3-3 tegen Olympique Marseille. Er was na afloop teleurstelling bij de Ajacieden, die eerst met 2-0 en later met 3-2 voor stonden.

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials

FORBS

Forbs blij met Ajax: 'De club geeft kansen aan jonge spelers'

Dat 'Forbs' zich nu officieel Ajacied mag noemen ziet hij zelf als een droom die uitkomt. De Portugees was in zijn thuisland toen Ajax interesse toonde en hij het plan dat de club voor hem had ter oren kreeg. "Toen dacht ik: dit is de juiste stap voor mij."

Tags

  • #Forbs

Socials