Trainer en spelers teleurgesteld na grote nederlaag

Ajax O18 ging met 4-0 onderuit in de UEFA Youth League tegen Liverpool. Trainer Frank Peereboom en Oualid Agougil reageren op deze Europese domper.

Tags

  • #UYL
  • #LIVAJA

Socials

Trainer Frank Peereboom was realistisch in zijn reactie na afloop van de oorwassing van zijn Ajax O18 tegen Liverpool: "Hier hadden we niet op gehoopt en dit hadden we niet verwacht. We hebben wel gemerkt dat we in fases een maatje te klein waren. Zowel in het fysieke gedeelte als bij de tweede ballen."

"We hadden spanning in het begin. Dan is het jammer dat de 1-0 als afstraffing kwam. Daarna kwamen we meer in het spel en konden we kansen creƫren. Na rust ging best goed in het begin. Maar daarna gingen we rommelen in de opbouw. Dat is wel een aandachtspunt."

Peereboom gaf wel een verklaring voor de grote uitslag: "We zijn zes weken onderweg, dat is best kort. Fysiek is het best pittig, maar wel heel leerzaam. Zij hadden wat oudere spelers, veel jongens zitten in O21 en ze hebben een paar dispensatiespelers. Maar goed, wij zijn Ajax en wij hebben altijd jonge spelers. Wij willen op dit podium uitgedaagd worden. Vandaag zijn we behoorlijk uitgedaagd. Aan ons dit te herstellen en ons hiertegen te gaan wapenen. Dit is een harde nederlaag, maar hier moeten we wel beter van worden."

Oualid Agougil reageerde als volgt: "We wilden hoog druk zetten, maar dat lukte in de eerste fase van de wedstrijd niet. Zij waren een stuk verder in hun ontwikkeling en veel fysieker. Wij begonnen slecht, maar hebben ons daarna goed herpakt. In de tweede helft zijn we goed begonnen. Maar na de 2-0 ging het bergafwaarts."

Gerelateerde artikelen

Teleurstelling1280

Ajax O18 hard onderuit in Liverpool

Ajax O18 heeft dinsdag zijn tweede groepsduel van de UEFA Youth League ruim verloren. De Ajacieden gingen op Engelse bodem met 4-0 onderuit bij Liverpool.

Tags

  • #UYL
  • #LIVAJA

Socials