Future Cup | Alle aanvoerders aan het woord

AJAX Futurecup Aanvoerders Scherm 1920X1080
AJAX Futurecup Aanvoerders Scherm 1920X1080

In aanloop naar de twaalfde editie van de Future Cup brachten we alle aanvoerders bijeen. Gehuld in tenue en met de aanvoerdersband om de arm spraken we kort over hun verwachtingen van het toernooi in Amsterdam. "Ik wil de ambiance proeven en kan niet wachten."

Tags

  • #FutureCup

Socials

Ajax: Mylo van der Lans (16 jaar)
"Ik wil het Ajax-spel laten zien: mooi voetbal, veel balbezit, attractief en veel doelpunten", begint de verdediger met zijn borst vooruit. "We moeten spelen met durf en lef. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn teamgenoten te gaan vlammen op het veld."

Van der Lans kijkt ook reikhalzend uit naar alles rondom het toernooi. "De sfeer, de mensen en het publiek. Het is mooi en je merkt dat er in de ploeg een bepaalde stemming ontstaat. Iedereen is gefocust, mooi om te zien. Met minder dan de eerste plek neem ik geen genoegen."

Manchester City: Divine Mukasa (16 jaar)
De aanvoerder van Manchester City heeft mooie woorden over de Future Cup. "Het is een goed toernooi en ik kijk ernaar uit." Mukasa was in het verleden al eens in Amsterdam. "Ik heb hier ooit een zaalvoetbaltoernooi gespeeld met mijn oude club West Ham. Ik houd van de voetbalcultuur bij Ajax."

"We willen laten zien dat we een goede ploeg zijn, kunnen winnen van andere sterke teams en onze stijl van voetbal laten zien", gaat hij verder over zijn ploeg. "Ik wil plezier maken dit weekend en vooral zien hoe we voor de dag komen tegen andere speelstijlen en clubs die hier zijn."

CF Pachuca: Edwin Soto (17 jaar)
De Mexicanen kwamen donderdag aan en bezochten de stad. "Amsterdam is super mooi. We hebben enkele toffe foto's gemaakt." Soto begint te glimlachen als er wordt gevraagd naar het toernooi. "Ik ben heel dankbaar dat ik hier mag spelen, hier mag zijn en me mag meten met dit soort goede teams."

De uitstekend Engels sprekende Mexicaan kijkt uit naar de start zaterdag. "De teams zijn sterk, de duels intens en de sfeer is geweldig. We willen ons zo goed mogelijk presenteren en uiteindelijk de beker meenemen. Dat zou goed zijn voor de club en voor het Mexicaanse voetbal. Het is voor mij de eerste keer en ik wil de ambiance gaan proeven. Ik kan niet wachten."

FK Partizan: Matija Zupanjac (17 jaar)
De Servische verdediger draagt tijdens het paasweekend namens FK Partizan de aanvoerdersband. De Serviërs waren nooit eerder actief op het toernooi. "Er zijn sterke teams en ik ben blij om hier te zijn."

Zupanjac is tevreden met wat hij aantreft in Amsterdam. "Het is mijn eerste keer hier en ik houd ervan om hier te zijn. Het is mooi. We willen als team spelen en goed spel laten zien. Ik kijk uit naar de krachtmetingen met alle teams, maar vooral naar het duel met Ajax", sluit hij af. Ajax en Partizan spelen zaterdag om 15:30 uur tegen elkaar.

FC Nordsjælland: Malte Heyde (17 jaar)
De blonde middenvelder ziet de Future Cup als een mooie kans om zichzelf te laten zien. "Het is een goede mogelijkheid om ons te laten zien als club én als individu. We moeten laten zien hoe goed we zijn en spelen naar onze stijl." De Denen wonnen de editie van vorig jaar als debutant. "Ik heb een paar wedstrijden gezien van vorig jaar."

Heyde was er toen niet bij, maar speelde al wel ooit tegen de Amsterdammers. "Ik heb hier ooit een oefenwedstrijd gespeeld. Ajax is een grote club met een heleboel legends."

Anderlecht: Amar Milisic (17 jaar)
De verdediger van de Belgen staat ons met een grote glimlach te woord. "Het is een mooi toernooi, veel grote clubs en een prachtig podium om ons te laten zien. We willen het toernooi winnen en de verwachtingen zijn hoog. Er komen veel mensen kijken en we willen als team laten zien waar Anderlecht voor staat."

"Mooi voetbal dat resulteert in mooie zeges", gaat de Belg verder over zijn doelen tijdens het weekend. "De finaledag lijkt me super vanwege al die aandacht. Dat is nieuw voor mij, maar ik vind het mooi." Milisic sprak met jongens van Anderlecht die eerder deelnamen aan de Future Cup. "Ik heb gehoord dat het een fantastisch toernooi is met veel publiek langs de zijlijn. Ik heb er zin in."

Paris Saint-Germain: Oumar Camara (16 jaar)
De buitenspeler uit Frankrijk is duidelijk over het doel van Paris Saint-Germain. "We zijn hier om als team te spelen en het toernooi te winnen. We willen laten zien waar onze club voor staat en waarmaken dat we een sterke kracht zijn in het Europese voetbal."

De Fransman sluit af met enkele mooi woorden. "Goed, attractief en technisch spel is ons doel. Dat gaan we laten zien, maar wel met respect op en naast het veld."

Sporting Portugal: João Rodrigues (16 jaar)
"Het is een geweldig toernooi om ons te bewijzen", begint de Portugees. "We gaan spelen tegen een van de grootste teams uit de wereld en we hebben hoge verwachtingen. Ik kijk er echt naar uit om hier te gaan voetballen."

Net als de rest wil Rodrigues winnen. "Maar het is ook belangrijk om ons talent en de hele opleiding goed te presenteren. Ik wil gaan spelen met vertrouwen en zonder druk. Spelen tegen verschillende spelers en nationaliteiten is iets waar ik heel veel zin heb."

Blijf via onderstaande button op de hoogte van alles rondom de Future Cup

Alles over de Future Cup

Gerelateerde artikelen

NIEUWE REGELS

Future Cup | Nieuwe spelregels uitgelegd

De Future Cup hanteert tijdens de twaalfde editie nieuwe spelregels. Zo krijgen de spelers te maken met onder meer effectieve speeltijd, de self-pass en indribbelen of intrappen. Hoe deze nieuwe regels in zijn werk, gaan zie je hier.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Selectie Ajax O17 FC 1920

Future Cup | Dit is de selectie van Ajax

Trainer Michael Lamey heeft de spelerslijst bekendgemaakt van Ajax O17 voor de Future Cup op sportcomplex de Toekomst tijdens het paasweekend. Met achttien spelers gaan de Ajacieden zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april op jacht naar de bokaal.

Tags

  • #FutureCup

Socials