Gaaei is Ajacied: 'Ik kijk er enorm naar uit'

Anton Gaaei kon vanaf het moment dat Ajax interesse toonde aan geen enkele andere club meer denken. De Deense verdediger, die graag aanvalt, is erg blij met zijn contract in Amsterdam. "Ik ben opgelucht dat het rond is."

Tags

  • #Gaaei

Socials

Met Gaaei heeft Ajax een nieuwe Deense speler aan de selectie toegevoegd. De rechtervleugelverdediger was erg blij om bij Ajax te tekenen. "Dit is een van de mooiste dagen in mijn leven. Ik ben erg trots om hier eindelijk te zijn. Het was een hectische periode maar ik ben blij dat het eindelijk achter de rug is."

Jongensdroom
Gaaei hoefde niet lang na te denken over zijn keuze. "Toen ik hoorde dat Ajax geïnteresseerd was, kon ik aan geen andere club meer denken. Het is een van de grootste clubs in Europa, dus ik ben erg blij om hier te zijn. Het is echt een jongensdroom."

De Deen bezocht, voor het tekenen van zijn contract, al eens de Johan Cruijff ArenA. "Ik ben hier één keer eerder geweest, in 2018 met mijn kostschool. Toen hebben we het stadion en sportcomplex de Toekomst bezocht. Ik liep er rond als een toerist en nu zit ik zelf hier. Het is ongelofelijk", vertelt de jonge verdediger.

De als rechtsback legt ook alvast uit wat voor type speler hij is. "Ik ben een rechtsback, maar ik houd ook van aanvallen. Ik kom graag mee op en heb een grote motor. Daarnaast geef ik graag voorzetten, maar als de kans zich voordoet om te schieten dan laat ik dat niet na. Natuurlijk is het verdedigen ook belangrijk, maar ik ben wel een aanvallend ingestelde back."

Denen
De teamgenoten zijn voor Gaaei nog vooral onbekenden. "Ik ken ze alleen van naam. En ik ken Christian Rasmussen, daar heb ik mee gespeeld bij Jong Denemarken. We hebben elkaar wat berichten gestuurd, maar niks speciaals." Ook voor wat betreft de Deense Ajax-kennis zit het wel goed bij de aankoop. "Ik weet dat Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Christian Eriksen hier hebben gespeeld. Dolberg is mijn favoriet, het is een goede spits en het lijkt me een goede en bescheiden jongen."

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is tevreden met de komst van de nieuwe rechtsachter. "Een goede mentaliteit, sterk, loopvermogen, goede voorzet en jong. Dat zijn veel kenmerken van hem die goed bij Ajax passen. Volgens mij is hij een van de beste Scandinaviërs op zijn positie, ondanks zijn leeftijd. Hij weet dat Ajax zijn beginpunt is en zijn einde, dus hij wil zich hier gaan bewijzen."

Gerelateerde artikelen

Hoofdfoto1

Ajax contracteert Anton Gaaei

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Anton Gaaei en Viborg FF over de overgang van de verdediger naar Amsterdam. De twintigjarige Deen tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Gaaei

Socials

Rewindheracles1920

Rewind | Drie punten tijdens competitiestart

Vier Amsterdamse goals zorgden zaterdag voor de eerste drie punten voor Ajax in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA won de debuterende coach Maurice Steijn met zijn ploeg van promovendus Heracles: 4-1.

Tags

  • #AJAHER

Socials