Ajax' nieuwe nummer tien: 'Het is een eer om dit rugnummer te dragen'

Akpom10 1920
Akpom10 1920

Chuba Akpom is vanaf woensdag 16 augustus officieel Ajacied. De 27-jarige Engelsman tekende een contract tot medio 2028 en gaat dit seizoen met het bijzondere rugnummer tien spelen in Amsterdam. Dit is de eerste indruk van de Ajax-aanwinst.

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom arriveerde deze week bij de Johan Cruijff ArenA om de laatste plooien glad te strijken. "Ik ben natuurlijk heel erg blij om bij Ajax te gaan tekenen. Het is een grote, speciale club met een mooie geschiedenis. Het was dan ook geen moeilijke beslissing", waren de eerste woorden van de aanvaller toen hij uit de auto stapte op het ArenA-dek.

Vervolgens werd de nieuwe nummer tien van Ajax naar binnen begeleid. Hij onderging zijn medische tests en had een grote glimlach van oor tot oor. Terwijl hij op de behandeltafel zat, gaf Akpom kort toelichting over hoe de deal tot stand gekomen was. "Het was een snelle deal. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar toen Ajax kwam wist ik direct dat ik naar Amsterdam wilde", aldus de kersverse Ajacied.

Na de medische keuring kreeg Akpom het heilige wit-rood-wit en het derde shirt van Ajax in zijn handen gedrukt. De Engelsman was direct enthousiast. "De shirts zijn erg 'stylish' en passen erg goed bij mij. Ik vind ze allebei heel mooi", vertelde de aanvaller, die dit seizoen rugnummer tien overneemt van Dusan Tadic. "Het is een heel grote eer om dit rugnummer te dragen. Om de nummer tien van Ajax te zijn is een speciaal gevoel."

Tot slot kreeg de Ajax-aanwinst nog een rondleiding door de ArenA, waarin hij onder meer een kijkje kreeg in de kleedkamer en het stadion uitgebreid van binnen bekeek. Akpom keek zijn ogen uit. "De kleedkamer ziet er erg mooi uit, de kwaliteit is anders dan ik gewend ben", zei de 27-jarige Ajacied. Ook was hij vol lof over het stadion. "'Sick' man. Ik ben me aan het verbeelden hoe de Johan Cruijff ArenA eruitziet als het stadion helemaal vol zit. Ik vind de doelen het mooist, omdat ik hier veel wil gaan scoren", besloot de trotse nummer tien van Ajax.

Akpom neemt dus nummer tien over van Tadic. Dit waren de laatste tien spelers die het bijzondere rugnummer droegen in Amsterdamse dienst: Tadic, Hakim Ziyech, Davy Klaassen, Siem de Jong, Miralem Sulejmani, Albert Luque, Wesley Sneijder, Steven Pienaar, Rafael van der Vaart en Richard Knopper.

Koop nu het derde shirt van Ajax met bedrukking van Chuba Akpom.

Gerelateerde artikelen

Akpom Header 1920

Ajax contracteert Chuba Akpom

Ajax, Middlesbrough F.C. en Chuba Akpom hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de spits naar Ajax. De 27-jarige Brit tekent een contract tot en met 30 juni 2028. Ajax betaalt een transfersom van € 12,3 miljoen aan Middlesbrough F.C., dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 14,3 miljoen.

Tags

  • #Akpom

Socials

Akpom Verhaal Header 1920

Akpom: van Canning Town tot Mokum

Chuba Amechi Akpom, 27 jaar. De Brit zag het levenslicht in het oosten van Londen. Canning Town om precies te zijn. Een spits: geboren om te scoren. En nu kersvers Ajacied. Maar wie is Akpom precies? Tijd om deze aanvaller beter te leren kennen.

Tags

  • #Akpom

Socials

Interview 1920 Akpom 2

Akpom: 'Hopelijk kan ik wat aan de historie toevoegen'

Chuba Akpom mag zich Ajacied noemen. De Engelse aanvaller kijkt, net als Sven Mislintat, uit naar zijn periode in Amsterdam, de rol in de ploeg en scoren in het Ajax-shirt. "Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik kan."

Tags

  • #Akpom

Socials