Gejuich op de Toekomst: Ajax O14 viert landskampioenschap

Ajax O14 is landskampioen na een overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Makkelijk ging het niet: het elftal van Stan Bijl was op sportcomplex de Toekomst woensdagavond uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de voorjaarskampioen uit de Domstad. Na een 0-1-ruststand keerde het duel in de tweede helft na een rode kaart voor de goalie van de Utrechters.

• #AjaxO14

Verschillende jeugdteams van Ajax konden dit voorjaar de landstitel in een finalewedstrijd opeisen. Toch slaagden O15, O16, O18 en O13-2 niet in die opzet. Alleen Ajax O13-1 pakte de schaal. De jonge Ajacieden van trainer Bijl konden woensdag als tweede jeugdteam dit seizoen de eeuwige roem pakken in eigen huis tegen FC Utrecht.

Wisselend spelbeeld
In begin van de wedstrijd stonden de Ajacieden enigszins onder druk. Ze mochten doelman Giovanni van der Wijst danken dat FC Utrecht al niet vroeg op voorsprong kwam. Diezelfde keeper was in de eerste helft wel kansloos op een kopbal van Boaz Plantinga. De aanvoerder van FC Utrecht O14 zette de bezoekers verdiend op voorsprong.

In de tweede helft kantelde het duel nadat de keeper van FC Utrecht buiten het strafschopgebied hands had gemaakt. De scheidsrechter besloot na overleg met de grensrechter de rode kaart te trekken. Daarna trok Ajax O14 de wedstrijd volledig naar zich toe. Na goals van Imran Talai en Jeshurun Simeon barstte het feest los op de tribune. Na een amusante wedstrijd konden de jonge Ajacieden de schaal omhooghouden.

Aanvoerder Abdellah Ouazane kon zijn geluk niet op na de 2-1-overwinning. "Dit is een topgevoel. We hebben geknokt als team. Deze prijs hebben we aan het begin als doel gesteld. We hebben het verdiend als team."

Met dank aan de familie
De captain had zijn ouders meegenomen naar het sportcomplex in Amsterdam. Hij zag hoe trots zijn familie op hem was. "Ze zijn ontzettend belangrijk voor mij, samen met mijn broer. Hij geeft mij tips. Ik leer van hem, maar hij leert ook van mij. Daarnaast staan mijn vader en moeder altijd voor mij klaar. Mijn pa brengt mij altijd naar Ajax en als ik thuis kom, dan heeft mijn moeder weer lekker eten klaarstaan."

Ook trainer Bijl reageerde opgetogen. "Al met al hebben we terecht gewonnen, al vond ik de eerste helft zeker gelijk opgaand. We hebben vaker laten zien dat we als team terug kunnen komen van een achterstand. De jongens hebben er hard voor gewerkt. Ik vind dat ze het fantastisch hebben gedaan."