Vos over seizoenstart: 'Erg leerzaam geweest'

Dave Vos vindt dat Jong Ajax een teleurstellende seizoenstart kent. De hoofdtrainer van de Amsterdamse beloftenploeg kijkt daarom met gemengde gevoelens terug op de eerste maanden van het seizoen. "We hebben veel te veel leergeld betaald, maar ik moet mijn spelers daarin ook beschermen."

Tags

  • #Vos

Socials

Vos noemt huidige plek op de ranglijst voor Jong Ajax, achttiende, Ajax-onwaardig. De coach kan wel verklaren waarom de resultaten nog niet altijd positief zijn. "Het is echt een jonge groep; Jong Ajax bestaat altijd tussen een groep spelers die net overkomen van Ajax O18, een groep die er al een jaar in spelen en een gedeelte dat al bij het eerste elftal zit. In deze eerste fase van het seizoen heeft ons eerste elftal die spelers nodig gehad, waardoor het volledig kwam op de andere groep spelers. Dat zie je vaak terug in de wedstrijden."

Los daarvan is Vos tevreden over het veldspel van zijn ploeg. In de eerste wedstrijd van het seizoen bij FC Groningen uit had Jong Ajax bijna zeventig procent balbezit, weet de coach te vertellen. "Maar we krijgen twee spelhervattingen op de oren. Zeker in de Keuken Kampioen Divisie komen onze jonge jongens voor de eerste keer tegen dat dode spelsituaties ook een specialisme kan zijn van de tegenstander."

Prachtige leerschool
Hoewel zijn ploeg dus nog leergeld betaalt, is de geboren Amstelvener tevreden met de progressie van zijn elftal. Qua resultaat was dat ook terug te zien in het duel met VVV-Venlo: 3-0. "Als je na individuen kijkt is de Keuken Kampioen Divisie een prachtige leerschool, of je er al aan toe bent of niet. Iedereen speelt. Je moet vooral hard werken. Dat moet ik deze spelers nageven; we trainen twee keer per dag en ze bekijken de beelden die we voor hen selecteren. Ze doen er alles aan om zo snel mogelijk naar de norm te komen die we leggen bij Ajax."

Gerelateerde artikelen

Baneljajvvv1920

Highlights Jong Ajax - VVV-Venlo | Drie goals, drie punten

Jong Ajax heeft eindelijk de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Op de Toekomst won de ploeg van Dave Vos verdiend van VVV Venlo. In eigen huis werd het 3-0 dankzij goals van Kristian Hlynsson, Anass Salah-Eddine en Mika Godts.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Telstarajax1920

Samenvatting Telstar - Jong Ajax

Jong Ajax ging vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op jacht naar de eerste driepunter van het seizoen. Hoewel Jong Ajax met een doelpunt van Gabriel Misehouy goed aan het duel met Telstar begon, bleef een overwinning uit. De thuisploeg trok met een doelpunt in de absolute slotfase van het duel aan het langste eind.

Tags

  • #JongAjax

Socials

HL Jong Ajax Ehv 1920

Samenvatting Jong Ajax - FC Eindhoven

Jong Ajax heeft maandag het tweede punt van deze competitie gepakt. De Ajacieden speelden met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven. Jaydon Banel zorgde in de 38e minuut voor de openingstreffer, maar in de blessuretijd kwamen de bezoekers langszij.

Tags

  • #Jong Ajax

Socials