Gerry Hamstra: ''Kan niet' bestaat niet in mijn beleving'

Gerry Hamstra is een klein half jaar technisch manager bij Ajax. Hoe hij die taak invult, vertelt hij in een persoonlijk interview met Ajax TV. 'Wij hebben geen werk, wij hebben een gigantische passie.'

Tags

  • #Hamstra

Socials

"Als zoon van een binnenvaartschipper was ik al jong het huis uit. Ik werd op zondagavond naar het schippersinternaat gebracht en vrijdagavond weer gehaald. Doordeweeks moest ik mijzelf redden. Dat helpt mij nog steeds, want daardoor was ik heel zelfstandig."

"Ik ben jong als trainer de voetballerij ingerold. Ik ben begonnen bij de jeugd van FC Groningen en dat was wel grappig, want ik liep stage bij Henk Veldmate (zijn huidige collega bij Ajax, red.). Daarna heb ik tien jaar lang de hoogste amateurs getraind, ben ik de cursus coach betaald voetbal gaan doen en kwam ik terug in de voetballerij via FC Emmen als hoofdtrainer. Daarna was ik bij Vitesse hoofd opleiding en technisch manager bij sc Heerenveen."

Verplaatsen
"Het is nu een voordeel dat ik veel dingen heb gedaan. Daardoor kan ik mij goed verplaatsen in de trainers, de assistent-trainers en het hoofd jeugdopleiding. ‘Kan niet’ bestaat niet in mijn beleving. Als mensen zeggen ‘dat kan niet’, dan denk ik ‘is dat wel zo? Hebben we daar geen oplossing voor?"

Ander level
“Zonder een club tekort te doen, zie je het verschil tussen een topclub en de subtop. Dit is echt een ander level. Marc (Overmars, red) geeft mij veel vertrouwen en vrijheid. Bij Ajax willen we binnen het veld Champions League-niveau zijn en ook buiten het veld. Dat vind ik het mooiste van deze club. We gaan die kant op en bijvoorbeeld niet rechts- of linksaf. Er zijn geen concessies. Hier hebben wij geen werk, wij hebben een gigantische passie.”

 

Tags

  • #Hamstra

Socials

Gerelateerde artikelen

Hamstrafb

Gerry Hamstra technisch manager Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Gerry Hamstra voor de functie van technisch manager. Hamstra (Groningen, 19 juni 1970) tekende een contract tot en met 30 juni 2024. Hij gaat vanuit deze nieuwe rol directeur voetbalzaken Marc Overmars ondersteunen, met als belangrijkste onderdeel het contracteren van talentvolle jeugdspelers en de contractverlengingen van de spelers van Jong Ajax.

Tags

  • #Hamstra

Socials