Gerry Hamstra technisch manager Ajax

Hamstrafb
Hamstrafb

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Gerry Hamstra voor de functie van technisch manager. Hamstra (Groningen, 19 juni 1970) tekende een contract tot en met 30 juni 2024. Hij gaat vanuit deze nieuwe rol directeur voetbalzaken Marc Overmars ondersteunen, met als belangrijkste onderdeel het contracteren van talentvolle jeugdspelers en de contractverlengingen van de spelers van Jong Ajax.

Tags

  • #Hamstra

Socials

Hamstra werkte de afgelopen vijf jaar als technisch manager bij sc Heerenveen en was daarvoor onder meer zeven jaar hoofd jeugdopleiding bij Vitesse en in verschillende technische functies werkzaam bij FC Emmen en FC Groningen.

Marc Overmars: "We hebben de scouting voor het ontdekken en de jeugdopleiding voor het ontwikkelen van talent. Wij hadden behoefte aan iemand die focus heeft op jeugdspelers en de talenten van Jong Ajax waar het gaat om de individuele plannen die we met deze spelers hebben en de bijbehorende contracten. Maar Gerry gaat ons ook helpen bij de scouting."

"Daarnaast merk ik dat de dynamiek rondom het vastleggen van spelers veranderd is en tijdrovender is geworden. Daardoor is het voor mij prettig dat we iemand erbij hebben gekregen, waardoor ik nog meer aandacht aan de compositie van de A-selectie kan besteden. Gerry heeft veel ervaring en is in onze optiek de ideale man voor deze baan. Ik kijk met vertrouwen uit naar een succesvolle samenwerking."

Gerry Hamstra gaat de rol van technisch manager bekleden binnen Ajax.

Gerry Hamstra gaat de rol van technisch manager bekleden binnen Ajax.

Gerry Hamstra: "Voor mij is dit een geweldige kans nadat ik bij Heerenveen ben vertrokken. Ik ga niet alleen nauw samenwerken met Marc Overmars maar ook met verschillende andere mensen op de Toekomst. Ajax is internationaal een grote naam waar het gaat om het ontwikkelen van talenten tot topspelers. Ik heb erg veel zin om een bijdrage te leveren aan de organisatie die daar verantwoordelijk voor is."

Tags

  • #Hamstra

Socials

Gerelateerde artikelen

Misehouy1

Ajax legt Misehouy en Henry vast

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Gabriël Misehouy en Alvaro Henry over hun eerste profcontract. De twee jeugdspelers zetten vrijdag hun handtekening onder een driejarige verbintenis met de club.

Tags

  • #Misehouy
  • #Henry

Socials