Geslaagde editie Lucky Ajax Gala Diner

Lucky Ajax 1920
Lucky Ajax 1920

Het traditionele Lucky Ajax Gala Diner vond vrijdag plaats in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Het was een avond met volop Ajax-prominenten

Tags

  • #LuckyAjax

Socials

Lucky Ajax, de vereniging van oud-spelers, houdt jaarlijks een Gala Diner. Tijdens de editie van 2024 waren onder meer Sonny Silooy, Simon Tahamata, Edo Ophof, Donald Feldmann, Pim van Dord, Heinz Stuy, Jan Mulder en natuurlijk 'mister Ajax'  Sjaak Swart aanwezig.

In het begin van de avond werd er op een waardige manier stilgestaan bij diegene die Ajax de laatste tijd zijn ontvallen. Er waren mooie woorden voor Ron Boomgaard, doelman uit de jaren '60, Ruud Geels, topscorer uit de jaren '70 en Bennie Muller, die woensdag overleed op 85-jarige leeftijd.

Last Dance
Later op de avond was het de beurt aan Theo van Duivenbode, voorzitter van Lucky Ajax. De linksback uit de jaren '60, die driemaal op rij kampioen werd, verraste de zaal door zijn vertrek als voorzitter aan te kondigen. Hij gaat het stokje overdragen aan clubcoryfee Jan Buskermolen.

Van Duivenbode was de afgelopen dertien jaar voorzitter van Lucky Ajax. Hij nam het in 2011 over van Theo de Groot. Met trots kijkt hij terug op die periode. "Vorig jaar hebben we het dertigjarig jubileum gevierd. Het Gala Diner is uitgegroeid tot een begrip onder de oud-spelers en mensen uit alle geledingen van club. Een bewijs dat Ajax een warme club is en Lucky Ajax straalt dat ook uit. Ook is het een avond waarop we mensen die op de achtergrond veel voor de vereniging doen, in het zonnetje kunnen zetten."

Op de achtergrond klonk dynamische dansmuziek. "Oud-voetballers staan niet vooraan de rij om te gaan dansen, maar met goede artiesten lukt het ook om hun voeten van dansvloer te krijgen", zegt Van Duivenbode. De scheidend voorzitter geeft het goede voorbeeld. Op naar zijn 'Last dance' als voorzitter van Lucky Ajax.

Aanwas
Van Duivenbode hoopt tot slot op nieuwe aanwas van jonge oud-spelers voor de vereniging. Zo was Fabian Sporkslede vrijdag de debutant op het gala en zal ook Ricardo van Rhijn zich aansluiten bij Lucky Ajax.

Gerelateerde artikelen

Lucky Ajax 1280 I

Special | Lucky Ajax in Griekenland

Lucky Ajax, het elftal van oud-spelers, ging precies één jaar geleden naar Griekenland. Onder meer Sjaak Swart, Angelos Charisteas, Simon Tahamata en Aron Winter waren uitgenodigd door de veteranen van PAS Giannina en speelden daar een spectaculaire wedstrijd.

Tags

  • #LuckyAjax

Socials

Lucky Ajax Gala

Jubileumgala dertig jaar Lucky Ajax

De vereniging met oud-spelers, Lucky Ajax, bestaat dertig jaar. Het bijzondere jubileum werd onlangs gevierd tijdens een drukbezocht en feestelijk gala waar alle prominente Ajacieden aanwezig waren en genoten van elkaar en de muziek. Met onder meer Simon Tahamata, Sonny Silooy en Sjaak Swart, die ook tijdens het gala de show stal, was het een prachtige avond.

Tags

  • #LuckyAjax

Socials

Nieuweschermen1920

Niet achter, maar over de schermen: de Johan Cruijff ArenA heeft er twee eyecatchers bij

Wie zondag bij Ajax - RKC de tribune op loopt van de Johan Cruijff ArenA zal het direct opvallen: het stadion is twee prachtige schermen rijker. In de winterstop zijn de oude vervangen voor gloednieuwe modellen. "De oude schermen waren zo'n dertien jaar oud. In de tussentijd is er een enorme technologische ontwikkeling geweest. De schermen zijn bijna twee keer zo groot."

Tags

  • #JohanCruijffArenA

Socials