Godts maakt razendsnel debuut in de hoofdmacht: 'Dit was mijn doel toen ik naar Ajax kwam'

Mika Godts kwam in de winter over uit de jeugdopleiding van KRC Genk en maakte zondagmiddag tegen Fortuna Sittard zijn eerste minuten in Ajax 1. De zeventienjarige aanvaller genoot van zijn eerste balcontacten in een volle Johan Cruijff ArenA. "De spanning viel mee, eerder gezonde stress. Maar de spelers vingen mij goed op."

Tags

  • #AJAFOR
  • #Godts

Socials

Godts maakte na zijn transfer direct indruk bij Jong Ajax. Al in zijn eerste wedstrijd bij de beloften, maakte hij een schitterende goal. "Dat was leuk. Maar sowieso ben ik goed opgevangen bij de club."

Nog geen anderhalve maand later maakte de Belg zondag dus zijn debuut in de hoofdmacht. Dat het zo snel ging, verwonderde de tiener ook wel enigszins. "Vrijdag heb ik nog meegedaan bij Jong. Daarna hoorde ik dat ik zaterdag mee mocht trainen en toen gelijk dat ik mee mocht met Ajax 1. Hier had ik niet van kunnen dromen."

Toegesproken door Heitinga
In de tweede helft mocht Godts gaan warmlopen. "Dat was een bijzonder moment. De supporters gingen staan. Ik heb toch een paar keer gekeken naar de trainer of ik al mocht komen. Toen het eenmaal mocht, was ik wel heel tevreden."

Bij zijn invalbeurt werd hij nog bemoedigend toegesproken door John Heitinga. "Hij zei: 'Ajacieden scoren bij hun debuut'. Spijtig genoeg heb ik dat niet gedaan", lacht Godts na afloop.

Gerelateerde artikelen

Bergwijnknuffel1920

Ajax kent onbezorgde middag tegen Fortuna Sittard

Ajax heeft zondag de zeventiende competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van John Heitinga rekende probleemloos af met Fortuna Sittard en verdeelde de doelpuntenproductie keurig over beide helften. Voor rust was Steven Berghuis tweemaal doeltreffend, in de tweede helft voerden Steven Bergwijn en Kenneth Taylor de score op.

Tags

  • #AJAFOR

Socials

Tadictussenspelers1920

In beeld | Ajax - Fortuna Sittard

Ajax heeft in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Voor de ploeg van John Heitinga scoorden Steven Berghuis (2), Steven Bergwijn en Kenneth Taylor. Mika Godts en Sylvano Vos maakten hun officiële debuut in het shirt van Ajax. Hier vind je de foto's terug van het duel met de Limburgers.

Tags

  • #AJAFOR

Socials