Goede vrijdag voor Jong Ajax

Misehouy 1920

Jong Ajax heeft vrijdagavond goede zaken gedaan bij Telstar. In Velsen-Zuid won de ploeg van Dave Vos met 2-3 dankzij treffers van Ar'Jany Martha, Kian Fitz-Jim en Gabriel Misehouy. Eerder dit seizoen bleef Jong Ajax nog op een gelijkspel steken tegen Telstar: 1-1.

De jonge Ajacieden begonnen sterk aan het duel in Noord-Holland. In het eerste half uur domineerden de Ajax-talenten de wedstrijd. Dat leidde tot een grote kans voor de Belg Mika Godts en een vrije trap van Kristian Hlynsson die over ging. Aan de andere kant kon Giousis een voorzet net niet binnenlopen.

Fraai combinatiespel
Met 28 minuten op de klok brak Martha de ban op een schitterende manier. De aanvaller combineerde er met Silvano Vos en Fitz-Jim lustig op los dwars door de verdediging van de club uit Velsen-Zuid. Martha schoof uiteindelijk de 0-1 binnen. De openingstreffer schudde Telstar wakker. De nummer elf uit de Keuken Kampioen Divisie werd onder andere via Min af en toe gevaarlijk.

In de tweede helft kwamen de Ajacieden goed weg toen Giousis met een poging de binnenkant van de paal raakte. Telstar zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar kreeg via Fitz-Jim de deksel op de neus. De behendige middenvelder soleerde zich naar de zestien van Telstar en testte doelman Koeman. Die capituleerde in tweede instantie: 0-2.

Invallers trefzeker
Telstar-trainer Snoei besloot een driedubbele wissel toe te passen en die actie bracht de thuisploeg het gewenste effect. Invaller Plet dook met een kwartier te spelen goed op voor zijn man en werkte knap de 1-2 binnen.

De aansluitingstreffer werkte bij Jong Ajax niet op de zenuwen, want nog geen vijf minuten later zette Misehouy de 1-3 op het scorebord. De middenvelder annex aanvaller stond op dat moment pas net op het veld. Hij zette zijn directe tegenstander eerst te kijk om daarna via de onderkant van de lat prachtig Jong Ajax' derde treffer binnen te knallen.

Ver in blessuretijd maakte Telstar via Plet nog de 2-3, maar die treffer was er enkel één voor de statistieken.

Telstar - Jong Ajax 2-3 (0-1)
28. Martha 0-1
57. Fitz-Jim 0-2