Gooijer over debuut: 'Onrealistisch toen ik er stond'

Tristan Gooijer maakte donderdag in de thuiswedstrijd tegen AEK Athene zijn officiële debuut voor Ajax 1. De talentvolle verdediger vond het fantastisch om in een volle Johan Cruijff ArenA te spelen. "Heel veel blijdschap."

Tags

  • #Gooijer

Socials

In de zomer van 2020 droomde Gooijer van een debuut in een volle ArenA. Dat kreeg hij, drie jaar later. "Het is een droom die uitkomt", begint de verdediger met een grote glimlach op zijn gezicht. "Het was bijna onrealistisch hoe ik daar stond. Eerst kwam Anton Gaaei erin en had ik niet meer verwacht in te vallen. Toen viel Devyne Rensch op zijn hoofd en moest ik warmlopen. Na twee sprintjes maakte ik me klaar. Ik stond klaar en het was ongelofelijk toen ik om me heen keek."

Blijdschap
Gooijer stond als kleine jongen met zijn vader op de F-side. Zijn gedachten gingen toen al naar het spelen in het Ajax-stadion. "Ik zag mensen die ik kende: vrienden, familie. Het was supermooi. Na het laatste fluitsignaal sprong ik omhoog: zoveel blijdschap."

De verdediger maakte zelfs nog bijna een doelpunt. "Het had gekund", lacht hij. "Chuba (Akpom, red.) zei dat ik moest schreeuwen, maar ik was alleen maar gefocust op het doel. Ik rende en mijn benen liepen vol, maar uiteindelijk kwam de bal niet. Ik heb mijn debuut en daar ben ik blij mee.”

Gerelateerde artikelen

Goaltaylor1920

Highlights Ajax – AEK Athene | Europees voetbal na de winter

Ajax overwintert in Europa. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers verdiend van AEK Athene met 3-1. Dankzij de driepunter gaat Ajax over de Grieken heen in de poule in de UEFA Europa League. De derde plek in de groep betekent plaatsing voor de Conference League.

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK

Socials

Gooijer 'Eer Om De Band Te Dragen' Thumbnail 1

Gooijer: 'Een eer om de band te dragen'

Jong Ajax boekte maandagavond in eigen huis een mooie 1-0-zege op Willem II. Aanvoerder Tristan Gooijer en trainer Dave Vos keken na afloop terug op het duel. "De overwinning past in onze reeks thuiswedstrijden."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gooijer1920

Gooijer: 'Blij met waardering van de club'

Tristan Gooijer zette donderdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2026 aan Ajax verbindt. De verdediger van Jong Ajax is trots dat zijn oude verbintenis, die tot medio 2024 liep, opengebroken is. "Ik krijg de tijd om mezelf goed te ontwikkelen."

Tags

  • #Gooijer

Socials