Gorter na terugkeer onder de lat: 'Mijn hele leven al gekneusde vingers gehad'

Doelman Jay Gorter staat weer op het voetbalveld na een blessure aan zijn vinger. In het duel tussen Jong Ajax en TOP Oss maakte de goalie maandagavond zijn rentree. Hij raakte eind februari geblesseerd in de warming-up van de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Benfica in Portugal en zat dus ruim een maand langs de kant.

Tags

  • #Gorter

Socials

De periode noodgedwongen rust viel hem niet mee. Gorter had maar wat graag tussen zijn teamgenoten op het veld gestaan. Omdat zijn vinger in de opwarmsessie voor Benfica - Ajax uit de kom schoot, had hij geen andere keuze dan de wedstrijden van Jong Ajax vanaf de zijlijn te bekijken.

"Het is wel lastig om het team gas te zien geven, terwijl jij die weken moet missen. Je gaat wel denken als je thuis zit, terwijl de rest aan het trainen is: ik wil het liefst op het veld staan. Ik heb langer met die blessure aan mijn vinger gezeten dan ik had gewild. Hij was flink uit de kom. Dus dat 'gekneusde gevoel' heb ik nog steeds wel een beetje. Maar ik heb al mijn hele leven gekneusde vingers gehad", kon de goalie zelf nog lachen om zijn typische keepersblessure.

Bij zijn terugkeer onder de lat tegen Top Oss had de goalie het niet heel lastig, vond hij zelf. "Bij een aantal momentjes kwamen zij er nog wel uit. Omdat hun spelers de bal te ver voor zich uit speelden, kon ik er makkelijk op anticiperen. We hadden tegen Top Oss een monsterscore neer kunnen zetten, dus het bleef nog wat magertjes."

Het duel eindigde uiteindelijk in 4-1 voor de ploeg van John Heitinga. "Het was eigenlijk wel een prima potje. Ook voor mij om weer terug te keren onder de lat. Ik ben dus wel tevreden."

Titelrace met Ajax 1
Het liefste zou Gorter nu ook nog in Ajax 1 zijn minuten willen maken. Hij wil ervoor zorgen dat trainer Erik ten Hag het zo moeilijk mogelijk krijgt om zijn keuze te maken onder de Amsterdamse lat. "Ik hoop totaal niet op tegendoelpunten of domme dingen achterin. We zitten midden in de titelrace, dus ik wil vooral dat Ajax alles blijft winnen. Ik moet zelf vooral hard werken om erin te komen. Verder gun ik het team niets meer dan succes."

Tags

  • #Gorter

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbey Ihattaren 880

Jong Ajax wint in eigen huis van TOP Oss

Jong Ajax heeft na drie gelijke spelen op rij weer eens gewonnen. Op een kletsnat sportcomplex de Toekomst werd het dankzij doelpunten van Kenneth Taylor (2), Brian Brobbey en Mohamed Ihattaren 4-1 tegen TOP Oss.

Tags

  • #JongAjax

Socials

YT Thumbs 20SEC TAYLOR GORTER

20 second countdown #1 ⏲️ | Taylor vs Gorter | 'Even serieus man...'

In 20 second countdown gaan twee Ajacieden de strijd met elkaar aan. De regels zijn simpel: elke speler heeft 20 seconden op de klok staan. Heb je een antwoord gegeven, dan tikt de tijd van de tegenstander weg, tot het volgende antwoord. In deze aflevering nemen Kenneth Taylor en Jay Gorter het tegen elkaar op.

Tags

  • #Gorter
  • #Taylor

Socials