Jong Ajax wint in eigen huis van TOP Oss

Brobbey Ihattaren 1420
Brobbey Ihattaren 1420

Jong Ajax heeft na drie gelijke spelen op rij weer eens gewonnen. Op een kletsnat sportcomplex de Toekomst werd het dankzij doelpunten van Kenneth Taylor (2), Brian Brobbey en Mohamed Ihattaren 4-1 tegen TOP Oss.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Grote namen
Jong Ajax trad met een behoorlijk ervaren basiself aan. Naast Brobbey werd de aanval gevormd door Sontje Hansen en Mohamed Daramy, Kian Fitz-Jim en Ihattaren vormden met Taylor het middenveld.

Het was in eerste instantie even zoeken voor Jong Ajax, dat nog nooit in deze samenstelling had gespeeld en moeite had om een aanval op te zetten. Sterker nog, TOP Oss was in de beginfase het dichtst bij een doelpunt, maar Jay Gorter redde telkens knap. Nadat Brobbey op aangeven van Taylor al had kunnen scoren met een achterwaartse kopbal, kon de spits even later vanaf elf meter aanleggen nadat Daramy werd gevloerd.

De 1-0 bleek de opmaat van een prima fase, waarin met name Taylor uitblonk. De 19-jarige verdedigende middenvelder speelde meer naar voren en had kunnen scoren toen hij vanuit stand oud-Ajacied Norbert Alblas testte met een harde knal. Vlak daarna was hij het eindpunt van een schitterende aanval, die door hem zelf werd opgezet via Ihattaren en Daramy. Zijn geweldige eerste helft werd al helemaal kracht bijgezet toen hij met zijn hoofd zijn tweede scoorde, op aangeven van Ihattaren.

Prachtgoal Ihattaren

Het duurde even voordat de 2e helft ontbrandde. TOP Oss had alle geloof in een resultaat verloren en Jong Ajax zocht geduldig de aanval. Het publiek klapte de handen stuk toen Ihattaren zijn tegenstander uitkapte en met een prachtige bal de 4-0 binnenschoot. Na een uur werd hij met Brobbey naar de kant gehaald. Onder meer Patrickson Delgado en Christian Rasmussen mochten het laten zien.

De treffer bleek ook het laatste hoogtepunt, want Jong Ajax speelde de wedstrijd volwassen uit op het steeds moeilijker te bespelen veld. De eretreffer van TOP Oss kwam er toch nog in de laatste seconde, maar die was voor de statistieken. Aanstaande vrijdag mag de ploeg van John Heitinga opnieuw, dan speelt het in een rechtstreeks duel om de 5e plaats in Kerkrade tegen Roda JC.

Jong Ajax – TOP Oss 4-1 (3-0)
16. Brobbey 1-0 (pen.)
33. Taylor 2-0
39. Taylor 3-0
57. Ihattaren 4-0
90+2. Fleuren 4-1

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (77. Baas), Fitz-Jim (60. Delgado), Taylor, Ihattaren (61. Hlynsson), Hansen (72. Martha), Brobbey (61. Rasmussen), Daramy

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

NAC Jong Ajax Ihattaren Actie 880

Verslag | Jong Ajax pakt met Ihattaren punt in Breda

Jong Ajax heeft in een niet al te opzienbarende wedstrijd een punt gepakt bij NAC Breda. De ploeg van John Heitinga speelde degelijk, maar kon ondanks een invalbeurt van Mohamed Ihattaren te weinig afdwingen om aanspraak te maken op de overwinning: 0-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Hlynssonjongajax880

Highlights Jong Ajax - FC Eindhoven | Wondergoal Hansen

Het aantrekkelijke duel tussen Jong Ajax en FC Eindhoven leverde vrijdag uiteindelijk geen winnaar op. Dankzij doelpunten van Danilo en Sontje Hansen eindigde het in Amsterdam in 2-2. Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

Tags

  • #JongAjax

Socials