Gorter over debuut: 'Post net op Instagram dat het mijn grootste droom is'

Jay Gorter maakte zondagmiddag op bezoek bij Vitesse zijn debuut in de Eredivisie voor Ajax: 2-2. De 21-jarige sluitpost uit Purmerend is enorm trots en blij met de ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakte. "Ik denk dat ik prima gespeeld heb."

Tags

  • #VITAJA

Socials

Gorter maakte op 20 januari al zijn officiƫle debuut in Ajax 1 in de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis in de Johan Cruijff ArenA. Het werd 9-0 en voor de debutant was slechts weinig te doen. Met zijn basisdebuut in de Eredivisie, kwam opnieuw een droom uit. "Als klein jongetje heb ik hier al naar uitgekeken. Ik heb net op Instagram gepost dat het mijn grootste droom is, en dat is ook zo'', blikte Gorter in Arnhem terug. ''Ik ben opgegroeid met de club. Ik ben al mijn hele leven lang fan van Ajax en heb hier in de jeugd al mogen spelen. Dit zijn gouden momenten."

Geduld hebben
Gorter moest dit seizoen wel even wachten tot hij zijn Eredivisie-debuut mocht maken. "Ik moest geduld hebben, maar het is toch gekomen en ik denk niet meer aan hoe lang het geduurd heeft. In aanloop naar deze wedstrijd zag ik al wel een beetje dat ik mijn debuut zou kunnen maken. Ik heb gisteren (zaterdag, red.) een goed gesprek gehad met de trainer en toen hoorde ik het eigenlijk pas echt."

De talentvolle keeper voelde wel extra druk in aanloop naar het duel met Vitesse. "Maar als je het veld komt oplopen en je ziet een vol uitvak, dan geeft dat je wel een boost. Ik heb veel aan jongens als Maarten Stekelenburg, Daley Blind en Davy Klaassen. Zij peppen mij op om vol gas te geven, dus dat is altijd mooi."

Gemengde gevoelens
Gorter kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "Ik denk dat ik prima gespeeld heb. Ik vond het niet onze sterkste pot. De eerste twintig minuten waren goed, maar daarna hebben we niet laten zien wat we kunnen. Het was ook de laatste wedstrijd van het seizoen, dus iedereen is ook wel een beetje leeg. We hebben lastige weken gehad. In de slotfase koppen we nog de 2-2 binnen, dus we mogen blij zijn dat we nog een puntje pakken."

De sluitpost uit Purmerend speelde een goed seizoen bij Jong Ajax. "Ik denk dat ik me heb laten zien en dat ik me goed ontwikkeld heb. Ik ben natuurlijk gehaald met een bepaalde rol. Het lag ook niet echt in de lijn der verwachting dat het zo snel zou gaan. Dus dat is alleen maar mooi en laat zien dat het goed met me gaat", besluit Gorter.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

VITAJA Nicoerikheader

Liveblog | Ten Hag: 'Trots en voldaan gevoel'

Kersverse kampioen Ajax gaat in de laatste speelronde van het seizoen op bezoek bij Vitesse. Blijf in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #VITAJA

Socials

VITAJA Brobbey Juichen3

Verslag | Ajax sluit seizoen af met gelijkspel in Arnhem

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel in Arnhem. De Ajacieden kwamen via Brian Brobbey op voorsprong, maar vroeg in de tweede helft sloeg Loïs Openda twee keer toe. Edson Álvarez kopte in de slotfase de 2-2 op het scorebord.

Tags

  • #VITAJA

Socials