Grant en Tromp schieten Ajax Vrouwen naar driepunter tegen ADO

Goalgrant
Goalgrant

De Ajax Vrouwen hebben een overwinning geboekt in de tweede speelronde van de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Waar PSV in de eerste wedstrijd van de play-offs nog te machtig bleek, waren goals van Chasity Grant en Nikita Tromp tegen ADO Den Haag genoeg voor drie punten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax Vrouwen moest het wederom doen zonder Marjolijn van den Bighelaar, die nog altijd niet hersteld is van een blessure. De ploeg van trainer Danny Schenkel trad zodoende aan met een voorhoede met Grant, Nikita Tromp en Lewerissa. 

00:00/00:00
  • Auto

Lewerissa belangrijk
Ajax probeerde in de beginfase gelijk de druk erop te krijgen bij ADO. Na de valse start van de play-offs in het verloren uitduel met PSV, was een overwinning op de Haagse tegenstander broodnodig. Tot veel gevaar voor het doel van ADO-keeper Barbara Lorsheijd leidde het in de openingsfase niet. Alleen een goede vrije trap van Sherida Spitse en een geblokt schot van Tromp waren dreigend.

Na een half uur brak Lewerissa de wedstrijd echter plotseling open. Ze soleerde langs een tegenstander en via Linda Bakker kwam de bal in de zestienmeter voor de voeten van Grant. De aanvaller aarzelde geen moment en schoot hard en droog raak. 

De treffer deed Ajax zichtbaar goed. In de fase na de 1-0 werd er soepeler en met meer durf gecombineerd. Grote kansen leverde het behoudens een uitbraak via Lewerissa en Tromp niet op, maar het veldspel was hoopgevend. Bovendien heerste Stefanie Van der Gragt, die tegen PSV nog ontbrak, in de achterhoede. 

Volhouden
Kort na rust kreeg Tromp meteen de mogelijkheid de score te verdubbelen. Na een slechte uittrap van Lorsheijd had de spits op aangeven van Grant kunnen scoren. Aan de andere kant werd Jannette van Belen tot tweemaal toe gevaarlijk, hoewel keeper Claire Dinkla niet reddend op hoefde te treden.

Even later was zij kansloos op een inzet van Nadine Noordam, die doorbrak en vol op de lat schoot. Het was een waarschuwing voor Ajax, dat het initiatief iets uit handen zag glippen. ADO werd vaker gevaarlijk en de Amsterdammers zetten er alleen een grote kans voor invaller Eshly Bakker tegenover. 

In het laatste deel van de wedstrijd leek de pijp bij ADO een beetje leeg. Ajax kwam nauwelijks meer in de problemen en werd zelf weer wat gevaarlijker. Na een flinke reeks gemiste kansen, was het Tromp die in de laatste secondes van de wedstrijd voor een strafschop mocht aanleggen. Zij schoot keurig raak en stelde de belangrijke drie punten veilig. 

Ajax Vrouwen - ADO Den Haag 2-0 (1-0)
30. Grant 1-0
90+3. Tromp (pen) 2-0

Ajax Vrouwen: Dinkla, L. Bakker, Van der Gragt, De Sanders, Van Diemen, Dijkstra (71. Sabajo), Spitse, Lewerissa (71. E. Bakker), Grant, Tromp, Pelova

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Spitseado

Highlights Ajax Vrouwen - ADO Den Haag

De Ajax Vrouwen namen het in de tweede wedstrijd van de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op tegen ADO Den Haag. Chasity Grant en Nikita Tromp schoten Ajax naar een belangrijke overwinning.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Tromp Still

Dedicated | Tromp over opofferingen, haar weg naar de top en dromen

Nikita Tromp werd maandagavond in Barcelona verkozen tot de beste jonge speelster van Europa. De 19-jarige aanvaller vertelde een halfjaar geleden in Dedicated over haar weg naar de top en de kansen die ze heeft gekregen bij Ajax, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO.

Tags

  • #ForTheFuture
  • #Tromp

Socials

Ajaxvrouwenhertgang

PSV - Ajax Vrouwen | Valse start van de play-offs

De Ajax Vrouwen zijn de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen begonnen met een 3-1-nederlaag tegen PSV. In Eindhoven moesten de Ajacieden het doen zonder sterkhouders Marjolijn van den Bighelaar, Stefanie van der Gragt en Lize Kop en dat bleek helaas niet op te vangen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl