Dedicated | Tromp over opofferingen, haar weg naar de top en dromen

Nikita Tromp werd maandagavond in Barcelona verkozen tot de beste jonge speelster van Europa. De 19-jarige aanvaller vertelde een halfjaar geleden in Dedicated over haar weg naar de top en de kansen die ze heeft gekregen bij Ajax, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO.

Tags

  • #ForTheFuture
  • #Tromp

Socials

Haar specialiteit is naar eigen zeggen 'ballen afmaken’. Dat Tromp makkelijk goals maakt, heeft ze ook bewezen bij het Nederlands elftal O17, waar Vivianne Miedema jarenlang het topscorersrecord in handen had. De spits van de Oranje Leeuwinnen werd in 2019 echter afgelost door Tromp.  

Vroeg op eigen benen
Op haar vijftiende ging Tromp al het huis uit om haar droom als prof na te jagen: "Ik woonde met allemaal meiden van het KNVB-opleidingsteam. Om zeven uur moest je wakker worden om krachttraining te doen. Daarna gingen we naar school. Het was eigenlijk gekkenwerk. Je bent vijftien, nog een kind. Maar je leert ontzettend veel, heel zelfstandig worden.”

Een jaar later maakte Tromp de overstap naar Ajax en noteerde ze al op zestienjarige leeftijd haar Champions League-debuut, ook al speelde ze dat seizoen nog in het talententeam. 

Ondanks haar jonge leeftijd ziet Tromp nog verbeterpunten in haar spel: "In alles blijven trainen, sterker en sneller worden. Het agressief druk zetten, het verdedigen. Met de bal aan mijn voeten gaat het allemaal wel. Verdedigend kan ik een stap omhoog. Het is leuk als je elke dag wat beter wordt."

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwenchampionsleague

UEFA Women's Champions League krijgt nieuwe vorm

Vanaf seizoen 2021/2022 gaat de UEFA Women's Champions League op de schop. Het Europese vrouwentoernooi krijgt een groepsfase met zestien teams, gevolgd door een knock-out fase. Vanaf de kwartfinale zal ook de VAR zijn intrede doen in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Schenkel880

Schenkel: 'Er zijn nog vijftien punten te verdelen'

De Ajax Vrouwen verloren zondagmiddag met 3-1 van PSV. De Ajacieden kenden zodoende een valse start van de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Maar trainer Danny Schenkel houdt moed.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Bighelaar 2

Dedicated | Van den Bighelaar over tegenslag, discipline en dromen

Marjolijn van den Bighelaar speelt sinds 2013 voor de Ajax Vrouwen. Met de captain gaan we terug in de tijd en halen we herinneringen op aan haar jeugdteam, met een jaloerse broer als teamgenoot. Ook vertelt de aanvaller welke stappen ze heeft gemaakt met de Ajax Vrouwen, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO. Een portret over haar weg naar de top.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials