Grant heeft zin in ADO - Ajax: 'Voor mij één van de leukste wedstrijden’

Grant1280
Grant1280

De Ajax Vrouwen spelen vrijdag in de zevende speelronde van de Vrouwen Eredivisie uit tegen ADO Den Haag Vrouwen. Een wedstrijd die voor Chasity Grant het weerzien betekent met haar oud-ploeggenoten. Afgelopen zomer verruilde de rechtsbuiten ADO Den Haag voor Ajax. “Ik dacht gelijk: ‘wow, dit is echt een team.’”

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Grant

Socials

Grant begon bij amateurclub SC Spaland in Schiedam en vertrok daarna naar v.v. Zwaluwen in Vlaardingen. In 2016 werd ze gescout door ADO Den Haag. Na anderhalf seizoen bij Jong ADO, stroomde de aanvalster door naar het eerste elftal en maakte ze in seizoen 2017/2018 haar debuut in de Vrouwen Eredivisie. Zevenenveertig wedstrijden en twaalf doelpunten later stapte Grant dit seizoen over naar Ajax.

'Toen ik hoorde dat Ajax me wilde hebben, hoefde ik daar eigenlijk niet lang meer over na te denken.'

Toen de 19-jarige speelster in mei van dit jaar in Amsterdam tekende, raakte ze direct onder de indruk van de club. "Ajax heeft natuurlijk een mooi complex, dat is het eerste wat je ziet. Daarna heb ik kennis gemaakt met de meiden. Ik dacht gelijk: ‘wow, dit is echt een team’. We spelen op een heel hoog niveau, trainen vaker dan ik gewend was en de intensiteit ligt erg hoog."

De start van de Ajax Vrouwen dit seizoen was ook nog eens bemoedigend. Vorige week won de ploeg van Danny Schenkel met 1-0 van Excelsior, mede dankzij die driepunter staan de Ajax Vrouwen nu na zes wedstrijden ongeslagen bovenaan met achttien punten.

Snelheid
Grant maakte in alles zes de wedstrijden haar speelminuten en kwam één keer tot scoren in Vrouwen Eredivisie. Ze maakte haar eerste officiële doelpunt voor Ajax uit tegen PEC Zwolle en gebruikte daarbij één van haar sterke punten. “Iedereen weet hoe snel ik ben, ik word daarom ook vaak in de wedstrijd diep gestuurd.”

Vrijdag wacht dus ADO Den Haag in speelronde zeven. Over de verwachtingen voor de aankomende wedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst is de fanatieke rechtsbuiten stellig. "Ik heb nog nooit een wedstrijd tussen Ajax en ADO gezien waarbij het zomaar 3-0 werd. Het is altijd wel een wedstrijd die gelijk opgaat.”

De buitenspeelster heeft nog steeds goed contact met haar oud-teamgenoten. In de gesprekken die ze de laatste tijd had met de vrouwen uit Den Haag is de wedstrijd van vrijdag allang langsgekomen.

'Ik weet van ADO dat ze EXTRA gemotiveerd zijn en dan echt extra in hoofdletters.'

"Ik ken die meiden goed en ik spreek ook nog best veel met ze. Voor mij is dit wel één van de leukste wedstrijden om te spelen. Ik ben elke wedstrijd wel gemotiveerd, maar om tegen je oude club te spelen is natuurlijk wel mooi.”

Uitgaan van eigen kracht
Volgens Grant is ADO Den Haag gebrand om de nederlaag van vorig seizoen in de competitie (1-0 voor de Ajax Vrouwen) goed te maken. "Ik weet van ADO dat ze EXTRA gemotiveerd zijn en dan echt extra in hoofdletters. Hun voorbereiding voor wedstrijden tegen Ajax is altijd meer dan driehonderd procent”, geeft de 19-jarige speelster aan.

Dankzij de drie seizoenen die Grant in Den Haag voetbalde, weet ze hoe de vrouwen van ADO spelen. Al blijft ze vooral gefocust op haar eigen spel en dat van haar team. "Natuurlijk heb ik wel gezegd waar je druk kan zetten of op wie je moet letten en wie een goed schot heeft, maar verder heb ik niet een hele tactiekbespreking gedaan. Uiteindelijk moeten we het toch zelf doen."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Grant

Socials

Gerelateerde artikelen

Goalofthemonthtromp

Goal of the Month | Tromp pakt Lasse Schöne Trophy

Nikita Tromp is de winnaar geworden van de Lasse Schöne Trophy. De speelster van de Ajax Vrouwen maakte de mooiste goal van de maand oktober. De Goal of the Month is powered by CST.

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials

Bakkervrouwen

Ajax Vrouwen winnen ruim bij herstart Vrouwen Eredivisie

De Ajax Vrouwen hebben bij de herstart van de Vrouwen Eredivisie de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-4 gewonnen. Na een 0-1-ruststand schoten de vrouwen van Danny Schenkel in de tweede helft met scherp. Dankzij twee treffers van Nikita Tromp en een late goal van Jonna van de Velde liepen de vrouwen uiteindelijk uit naar een 1-4-overwinning op het veld van Be Quick '28.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials