Ajax Vrouwen winnen ruim bij herstart Vrouwen Eredivisie

Bakkervrouwen
Bakkervrouwen

De Ajax Vrouwen hebben bij de herstart van de Vrouwen Eredivisie de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-4 gewonnen. Na een 0-1-ruststand schoten de vrouwen van Danny Schenkel in de tweede helft met scherp. Dankzij twee treffers van Nikita Tromp en een late goal van Jonna van de Velde liepen de vrouwen uiteindelijk uit naar een 1-4-overwinning op het veld van Be Quick '28.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Vrouwen Eredivisie lag er enkele weken uit vanwege de oplopende coronabesmettingen in Nederland. Omdat ook de Oranje Leeuwinnen vorige week in actie kwamen, was de 1-2-overwinning bij sc Heerenveen van 9 oktober de laatste keer dat de ploeg van Schenkel in actie kwam.

Die noodgedwongen stop hebben zijn vrouwen dus goed verteerd. In Zwolle kwam het elftal amper in de problemen tegen de nummer vijf van de Vrouwen Eredivisie.

In de stromende regen op het sportpark van Be Quick '28 kwam Ajax het beste uit de startblokken. Aanvoerster Marjolijn van den Bighelaar was na een kwartiertje dicht bij de openingstreffer, maar stuitte op keepster Moon Pondes. De Amsterdamse vrouwen bleven druk houden op PEC Zwolle en werden zo'n tien minuten voor rust beloond voor de arbeid.

'Grant en Tromp on fire'
Na een goede rush over de rechterflank schoot Chasity Grant diagonaal en over de grond feilloos raak. Nu was Pondes wel kansloos. Een minuut later had het overigens 1-1 kunnen staan, maar het schot van Jassina Blom spatte op de lat uiteen.

In de tweede helft trok aanvalster Tromp de volle aandacht. Binnen zeven minuten maakte ze de 0-2 en 0-3. Daarbij moet wel gezegd worden dat beide treffers op aangeven waren van Grant, die ook al de 0-1 voor haar rekening had genomen.

De ruime voorsprong was voor Schenkel ook het sein om wat nieuwe namen in te brengen. Een kwartier voor tijd maakten talenten Manique de Vette en Justine Brandau hun debuut in de Vrouwen Eredivisie. Isabelle Hoekstra en Bodil van den Heuvel mochten vlak voor tijd ook voor het eerst het veld betreden op het hoogste niveau. 

In de absolute slotfase vielen er nog twee goals. Eerst maakte Van de Velde de 0-4. Diep in de blessuretijd redde Naomi Hilhorst de eer voor PEC Zwolle door de 1-4 te maken. De Ajax Vrouwen blijven koploper in de Vrouwen Eredivisie na de driepunter in Overijssel.

PEC Zwolle - Ajax Vrouwen 1-4 (0-1)
37. Grant 0-1
50. Tromp 0-2
57. Tromp 0-3
90+3. Van de Velde 0-4
90+4. Hilhorst 1-4

Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, De Sanders, Van der Gragt (62. Dijkstra), Van Diemen, Sabajo (88. Van den Heuvel), Pelova (74. Brandau), Van de Velde, Grant (74. De Vette), Van den Bighelaar, Tromp (88. Hoekstra)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwenbox

Vrouwen Eredivisie zo snel mogelijk hervat

De Vrouwen Eredivisie gaat de komende weken alsnog door. Dat maakte Minister Van Arkel (VWS) woensdagavond bekend en is door de KNVB nu officieel gecommuniceerd. Eerder werd nog gemeld dat de competitie tijdelijk werd stilgelegd vanwege de extra coronamaatregelen die dinsdagavond zijn afgekondigd.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Kop 2 (1)

Kop en Van der Gragt stellen EK-ticket veilig met Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben zich vrijdagavond overtuigend voor het EK geplaatst. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman had aan een overwinning genoeg om een ticket veilig te stellen en slaagde ruimschoots in die opdracht. Estland werd in Groningen met 7-0 verslagen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Kopfoto Stefanievdg

Work hard, play hard | Van der Gragt over knallen, vallen en weer opstaan

Het is zinderend heet op sportcomplex de Toekomst wanneer Stefanie van der Gragt (28) na de ochtendtraining over het terrein wandelt. Een blauwe zomerjurk, teenslippers aan haar voeten, het lijkt wel Spanje; de plek waar de Noord-Hollandse verdedigster tot voor kort op het veld stond. Na 2 jaar bij FC Barcelona, was het tijd om weer naar huis te gaan. En thuis? Dat is Ajax.

Tags

  • #Ajax Vrouwen

Socials