Gravenberch over AS Roma: 'We moeten twee keer vol knallen'

De pas achttienjarige Ryan Gravenberch beleeft een sterk seizoen. De middenvelder is met Ajax nog actief op drie fronten en debuteerde onlangs in het Nederlands elftal. De jongeling gaat voor het eerst in zijn carrière zo'n cruciale seizoensontknoping in.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Zo begin april voelt Gravenberch de honger naar prijzen groeien binnen de selectie. "Iedereen is gretig", merkt de middenvelder op. 

In de Ajax-jeugd won de tiener vaker een prijs, maar de titelstrijd in de Eredivisie is nieuw voor hem. "Nu speel je om het kampioenschap van Nederland. Elke Ajax-fan staat achter ons. Je wil de supporters belonen, ondanks dat ze niet in het stadion kunnen zijn."

Naast de titel in de vaderlandse competitie is Ajax ook nog actief in de UEFA Europa League en de KNVB Beker. Komende donderdag wacht AS Roma in het Europese bekertoernooi. 

Gravenberch kijkt uit naar de clash met de Italianen. "We moeten goed spel laten zien. Net als tegen Lille. Als we dat kunnen, moet het tegen AS Roma ook goed komen."

Nederlands elftal
Het vertrouwen van de Amsterdammer is te verklaren, gezien zijn sterke ontwikkeling in het afgelopen seizoen. Dat Gravenberch de meeste minuten van de huidige selectie heeft gemaakt in de Eredivisie is veelzeggend.

Als bekroning voor zijn progressie bij Ajax debuteerde de middenvelder in maart bij het Nederlands elftal. "Het was een mooi moment voor mij. Ik kijk terug op mooie weken. Als je als jonge jongen bij het Nederlands elftal komt, moet je wachten op je minuutjes. De trainer heeft mijn beloond met minuten tegen Turkije en Letland en een halve wedstrijd tegen Gibraltar."

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Graafthumb2

Gravenberch verkozen tot speler van de maand

Ryan Gravenberch is uitgeroepen tot de speler van de maand maart in de Eredivisie. Hij kreeg de bijbehorende award vrijdagmiddag uitgereikt op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Tadic4

Highlights Heerenveen - Ajax | De reeks houdt aan

Ajax heeft zondagmiddag de draad na de interlandbreak weer opgepikt. Op bezoek bij sc Heerenveen werd met 1-2 gewonnen. Het was voor de Ajacieden de zesde opeenvolgende zege (alle competities) op een rij. Bovendien zijn ze nu 23 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen.

Tags

  • #HEEAJA

Socials