Gravenberch over debuteren tegen PSV, revanche en de titelrace

Ajax neemt het zondag in Eindhoven op tegen PSV. Voor Ryan Gravenberch is PSV-uit een bijzondere wedstrijd. De jonge middenvelder maakte in 2018 zijn debuut voor Ajax 1 in Eindhoven. We kijken met hem terug op zijn toppers.

Tags

  • #PSVAJA
  • #Gravenberch

Socials

Gravenberch kan zich 23 september 2018 nog altijd goed heugen. Ondanks een 3-0-nederlaag bij PSV werd het voor hem persoonlijk een dag om nooit te vergeten. "Ja, mijn debuut”, opent de middenvelder. "Het is nog steeds een heel bijzonder moment voor mij. Als jongste speler ooit voor Ajax debuteren, eigenlijk kan het niet mooier.”

Gevraagd naar zijn mooiste treffen met PSV verwijst Gravenberch naar eerder dit seizoen. "Natuurlijk voelde die 5-0 thuis heel goed. We moesten gewoon revanche op ze nemen.”

'Alles klopte'
Erik ten Hag sprak in de aanloop naar de wedstrijd van 24 oktober al van ‘payback time’. Een sentiment dat ook nadrukkelijk leefde in de spelersgroep. "Iedereen had zoiets van: we moeten ze gewoon kapotmaken vandaag. Dat merkte je overal: op de trainingen, op de dag van de wedstrijd, in de kleedkamer.” Het resultaat mocht er zijn. "We speelden als team gewoon top, alles klopte.”

Ryan Gravenberch tijdens zijn debuut bijna tweeënhalf jaar geleden.

Groei doorgemaakt
Gravenberch merkt dat het bestaan als profvoetballer – met alle aandacht ook buiten de lijnen – hem gemakkelijker afgaat. "Na mijn debuut kreeg ik allerlei berichtjes en moest ik interviews doen. Dat was echt nieuw voor mij. Het was ook best moeilijk. Je bent natuurlijk een jonge speler en weet jezelf nog niet altijd even goed te verwoorden voor de camera.”

"Nu ben ik volwassener geworden, ook omdat ik veel meer wedstrijden in Ajax 1 heb gespeeld”, vervolgt Gravenberch. "Ik zit op mijn 'plekkie'. In het veld coach ik ook meer. Wat ik zeg: ik ben wat mannelijker geworden.”

Komende zondag hoopt Gravenberch opnieuw met Ajax aan het langste eind te trekken. "Ik verwacht een wedstrijd tussen twee topploegen. Iedereen is gedreven en wil laten zien dat we PSV kunnen aanpakken. Als we winnen, staan we twee punten voor. Voor de titelrace is het een enorm belangrijke wedstrijd.”

Tags

  • #PSVAJA
  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Headernw1280

In Beeld | Ajacieden gefocust richting kraker

Het is een absolute kraker: PSV – Ajax. De nummers één en twee van de Eredivisie. Bij winst zondagmiddag kunnen de Ajacieden de koppositie weer overnemen. In aanloop naar die aanval op de troon trainde de selectie van Erik ten Hag zaterdag voor het laatst.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Persconferentie2101 1280

Ten Hag tevreden met ontwikkeling van zijn ploeg: ‘Tegen PSV doorzetten’

Trainer Erik ten Hag ziet zijn ploeg beter en beter worden. Dat vertelde hij tijdens de persconferentie in aanloop naar PSV – Ajax. Dat betekent niet direct dat Ajax als favoriet zondag de topper ingaat. “We zullen goed moeten zijn om PSV te verslaan, maar dat hebben we zelf in de hand.”

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Keizerbeeld 880

Beelden Ajax-iconen onthuld in Supportershome

Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar onthulden vrijdagmiddag in het Ajax Supportershome het borstbeeld van Piet Keizer. Na dat plechtige moment waren er tot hun verrassing nóg twee beelden die een plekje kregen. Zo stonden Overmars en Van der Sar opeens tegenover hun eigen gezichten.

Tags

  • #Supportershome

Socials