Ten Hag tevreden met ontwikkeling van zijn ploeg: ‘Tegen PSV doorzetten’

Trainer Erik ten Hag ziet zijn ploeg beter en beter worden. Dat vertelde hij tijdens de persconferentie in aanloop naar PSV – Ajax. Dat betekent niet direct dat Ajax als favoriet zondag de topper ingaat. “We zullen goed moeten zijn om PSV te verslaan, maar dat hebben we zelf in de hand.”

Tags

  • #PSVAJA

Socials

De oefenmeester merkt dat zijn elftal geniet van dit soort grote wedstrijden. Ajax gaat als nummer twee van de Eredivisie naar de koploper komende zondag. "PSV heeft een sterk team, met goede voetballers. Mijn spelers houden van dit soort uitdagingen."

Dat bleek ook in de thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren in de competitie. In een kolkende Johan Cruijff ArenA werd het toen 5-0. Alleen in het verleden behaalde resultaten bieden volgens Ten Hag geen garantie voor de toekomst. "Iedere wedstrijd is verschillend. Er is nooit een wedstrijd gelijk, zelfs geen helft gelijk. De vorm was bij ons die dag beter."

Die 5-0 heeft Ajax niet gemakzuchtig gemaakt. Ten Hag wat dus precies wat hij van zijn elftal wil zien in de krachtmeting met de ploeg van Roger Schmidt. "Tegen iedere tegenstander maak je een plan. Dat is gebaseerd op jouw kracht, maar ook camoufleren van je eigen zwakte en het neutraliseren van de tegenstander. Alles met maar één doel: de winst."

Na die oorwassing in Amsterdam verspeelde PSV in de competitie alleen nog maar punten tegen sc Heerenveen. Ajax liet onderweg meer steekjes vallen. Daarom staat de ploeg van Ten Hag nu één punt achter op de club uit de Lichtstad. "In een beperkt aantal wedstrijden hebben we punten laten liggen. PSV heeft sindsdien bijna alles gewonnen. Dat is nu gewoon de situatie.”

Vanwege het minimale puntenverschil tussen de beide ploegen denkt de coach dat de wedstrijd zomaar spannend kan blijven tot aan het laatste fluitsignaal. "Dit soort wedstrijden worden op details en mentaliteit beslist. Wij moeten zondag goed zijn tegen PSV, maar dat hebben we zelf in de hand. Ik ben tevreden met de ontwikkeling van de ploeg. Ik hoop dat we dat tegen PSV door kunnen zetten.”

Lof voor Brobbey en Berghuis
Op de persconferentie werd ook nog naar de ontwikkeling van specifieke spelers gevraagd. Zo gingen de namen van Brian Brobbey en Ryan Gravenberch over de tong. Brobbey maakt een goede indruk op de trainer. Volgens Ten Hag heeft het half jaar bij RB Leipzig de 19-jarige spits op een bepaalde manier verrijkt. "Zo’n avontuur in Duitsland vult altijd je rugzak. Je komt in een andere cultuur terecht. Een andere cultuur van leven en spelen."

Ook Berghuis werd geprezen door zijn trainer. "Zeker, ik ben heel tevreden over hem. Maar er is nog zeker ruimte voor verbetering. Afgelopen zondag tegen FC Utrecht bijvoorbeeld vond ik ‘m heel dominant en goed spelen samen met Ryan Gravenberch. Hij was belangrijk bij de openingsgoal.”

Jeugdopleiding
Tot slot werd er nog gevraagd of Ajax zich nog gaat roeren op de spelersmarkt nu David Neres is vertrokken naar FK Shakhtar Donetsk. Volgens Ten Hag zou het ook zomaar kunnen dat Ajax dit intern opvangt. "Ajax heeft een buitengewone goede jeugdopleiding. Maar wij kijken altijd naar kwaliteit. Op de momenten dat het nodig is zullen we alert zijn. We hebben ons voorwerk gedaan."

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Keizerbeeld 880

Beelden Ajax-iconen onthuld in Supportershome

Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar onthulden vrijdagmiddag in het Ajax Supportershome het borstbeeld van Piet Keizer. Na dat plechtige moment waren er tot hun verrassing nóg twee beelden die een plekje kregen. Zo stonden Overmars en Van der Sar opeens tegenover hun eigen gezichten.

Tags

  • #Supportershome

Socials