Gravenberch rekent op ander Dortmund: 'Zij zullen twee stappen extra zetten'

Ryan Gravenberch genoot tijdens Ajax - Borussia Dortmund volop van het publiek en van het vertoonde spel. De middenvelder verwacht woensdagavond in het Signal Iduna Park een totaal andere wedstrijd. "We zullen ons goed moeten voorbereiden."

Tags

  • #UCL
  • #Gravenberch

Socials

Eerst nog even terug naar die memorabele avond in oktober tegen Dortmund. De 19-jarige middenvelder zag dat in de thuiswedstrijd tegen de Duitsers 'alles klopte'. "Hoe we speelden, hoe we kansen creëerden; alles ging goed."

Ook de sfeer in de Johan Cruijff ArenA was fantastisch. "Ik keek om me heen en zag al die fans. Ze zijn 'met je', zeg maar. Ik heb ze de volle negentig minuten gehoord. Vroeger heb ik dit soort wedstrijden ook meegemaakt op de tribune. Ik zat altijd op de tweede ring."

Trots
Hoewel Ajax met 4-0 won, was de start van de wedstrijd nog best stroef. Na de 1-0 ging het alleen maar beter, vertelt Gravenberch. "Iedereen was blij en trots dat we zo'n wedstrijd neer hebben gelegd."

00:00/00:00
  • Auto

Of Ajax dat kunstje kan evenaren in Dortmund, moet nog blijken. "Ze hebben van ons met 4-0 verloren, dus ze zullen nu twee stappen extra zetten om dat niet weer te laten gebeuren."

Oppassen voor de counter
Gravenberch weet precies waar de kracht ligt van de thuisploeg: op de counter. "Dat zag je ook bij de kansen van Erling Haaland in de Johan Cruijff ArenA. Als ze de lange bal over onze verdediging spelen, kunnen ze ineens weg zijn. Volgens mij is Haaland er nu niet bij, maar ze hebben meer individuele kwaliteit."

Tags

  • #UCL
  • #Gravenberch

Socials

Gerelateerde artikelen

Ten Hag

Ten Hag verwacht ‘op revanche belust Dortmund’

Erik ten Hag en Ryan Gravenberch blikten dinsdagavond in het Signal Iduna Park vooruit op de naderende clash met Borussia Dortmund in de UEFA Champions League. Vlak voor de laatste training in Dortmund rekenden beide Ajacieden op een sterke en op wraak beluste tegenstander.

Tags

  • #UCL
  • #BVBAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl