Gravenberch: 'Zie dat ik fysiek sterker ben geworden'

Gravenberchoostenrijk
Gravenberchoostenrijk

Ajax bereidt zich in Oostenrijk voor op het nieuwe seizoen. De 18-jarige Ryan Gravenberch is niet voor de 1e keer mee op trainingskamp en heeft het prima naar z'n zin. "Ik ben tevreden. De arbeid is hoog. Ik merk aan mezelf dat ik steeds fitter wordt."

Tags

  • #PreSeason

Socials

De middenvelder lijkt er dit seizoen sterker op geworden. Dat komt vooral ook door z'n eigen discipline tijdens de coronaperiode, waarin het profvoetbal volledig op z'n gat lag.

"We hebben van Ajax een programma gekregen en die heb ik samen met mijn broer helemaal uitgevoerd. Ik zie aan mezelf dat ik fysiek sterker ben geworden", vindt hij zelf ook.

Helpen van talenten
Ondanks dat Gravenberch zelf pas 18 is, heeft hij zelf al een voortrekkersrol voor de jonge talenten in de selectie. Onder andere Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Brian Brobbey zijn mee naar Oostenrijk.

"Ik zit langer bij het eerste elftal. Daardoor kan ik ze uitleggen wat er van ze gevraagd wordt. Brian (Brobbey, red.) vraagt ook weleens: 'Hebben we vandaag een zware training?' Dan zeg ik: 'Ja, je moet rennen vriend'. Een beetje van dat soort kleine dingetjes probeer ik ze mee te helpen."

De jonge middenvelder heeft inmiddels al aardig wat wedstrijden achter z'n naam staan in Ajax 1. Vooral het afgelopen seizoen ging dat niet altijd even makkelijk. Ajax kende na de winterstop een moeilijke periode.

"Het was best een zwaar seizoen. Ik moest mijn draai zelf ook vinden en dat ging lastig. Ajax is de beste club van Nederland. Iedereen kijkt naar Ajax en heeft er z'n mening over. Daar moet je als jonge jongen goed mee omgaan. Dat was op sommige momenten best lastig."

Contractverlenging
Gravenberch legt zichzelf daarin ook een behoorlijke druk op. "Dat moet ik niet doen, ik moet down to earth blijven."

De middenvelder heeft zin om zichzelf in het nieuwe seizoen wel weer opnieuw te bewijzen voor Ajax. "Ik wil basisspeler worden in Ajax 1. De club heeft mij vertrouwen gegeven met mijn contractverlenging, dan krijg je automatisch ook meer vertrouwen in jezelf."

Gerelateerde artikelen

Kudus 2

Kudus: 'Een geweldig gevoel'

Mohammed Kudus maakte bij Wolfsberger AC – Ajax z'n officieuze debuut. De aanvallende middenvelder stond na afloop met een grote glimlach voor de camera van Ajax TV. "Het is zo fijn om weer terug op het veld te zijn", glunderde de aanvallende middenvelder.

Tags

  • #PreSeason
  • #Kudus

Socials