Eerste minuten voor Grillitsch: 'Om te kunnen doen waar ik van houd, voor de ogen van deze fans, is fantastisch'

Florian Grillitsch maakte zaterdagavond tegen sc Heerenveen (5-0) zijn eerste minuten voor Ajax. De Oostenrijkse middenvelder viel in bij een 4-0-voorsprong. Vanwege een blessure bij Calvin Bassey kwam hij in de slotfase nog in de laatste linie terecht. "Ik speel op de plek waar de coach mij nodig heeft."

Tags

  • #AJAHEE
  • #Grillitsch

Socials

De kersverse Ajacied had zelf nog niet zo vaak als centrale verdediger gespeeld, gaf hij na afloop van het duel grif toe. "Het is wat het is, ik doe wat de coach van mij vraagt. Ik had zelf een lange tijd niet gespeeld, dus ik had vooral wedstrijdritme nodig. Ik doe er alles aan om mezelf te verbeteren."

De 27-jarige voetballer genoot vooral van het feit om weer minuten in de benen te hebben. "En dat voor het oog van deze fantastische fans, dat was heerlijk. Ik kreeg vrijdag te horen dat ik wel eens minuten kon gaan maken. Ik was er dus op voorbereid en hoopte er al op."

Naar bed
Uitgebreid feestvieren na zijn debuut zat er nog niet in voor de Oostenrijker. "Nee, ik ga zo gelijk naar bed", lachte hij. "We trainen zondagochtend weer en dinsdag staat er een nieuwe wedstrijd op het programma."

Ajax neemt het dan op tegen Liverpool in de UEFA Champions League. "De Champions League is altijd speciaal en op Anfield zeker. Vanavond genieten we nog even van de overwinning op sc Heerenveen en daarna gaan we ons weer voorbereiden op aankomende dinsdag."

Gerelateerde artikelen

Schreuder Van Wonderen 1280

Liveblog | Schreuder: 'De blessure van Bassey valt mee'

Dit is het liveblog van Ajax – sc Heerenveen, een wedstrijd uit de zesde speelronde van de Eredivisie. De stand in de tweede helft is 5-0 in Amsterdams voordeel. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Blindkudus

In beeld | Ajax - sc Heerenveen

Ajax heeft de zesde competitiezege op rij geboekt. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 van sc Heerenveen. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden!

Tags

  • #AJAHEE

Socials