Haller brak Champions League-record: 'Toch wil je altijd meer'

Sébastien Haller was tegen Sporting CP en Besiktas in totaal goed voor vijf goals en daarmee brak hij een record: nog nooit scoorde iemand zoveel in zijn eerste twee UEFA Champions League-duels. De spits kijkt met trots terug op die geweldige Europese start, maar denkt ook nog aan de gemiste kansen in deze wedstrijden.

Tags

  • #Haller

Socials

"Je beseft het nauwelijks als je vier doelpunten maakt", blikt Haller terug op zijn mooie prestatie in Lissabon. "Je bent natuurlijk ontzettend blij en dat gevoel probeer je met je teamgenoten te delen."

Inspiratiebronnen
De spits werd na die vier treffers in één adem genoemd met een aantal voetbaliconen, dat ook mooie cijfers in de Champions League behaalde. "Ik vind het lastig om mezelf met andere spelers te vergelijken. Er zijn een paar topspitsen waar je altijd van kunt leren."

Hij denkt dan bijvoorbeeld aan Raúl. De Spaanse aanvaller maakte in zijn periode bij Real Madrid veel indruk op Haller. "Ik heb zelfs een shirt van hem. Hij was niet snel of atletisch, zoals bijvoorbeeld Thierry Henry dat wel was. Hij had een goede techniek, was elegant en stond altijd op de goede plek."

"Maar ik denk dat je van iedereen iets kan opsteken. Ook van je eigen medespelers en spelers in de Eredivisie. Je kunt altijd iets van anderen leren." 

Leven van een spits
Ondanks alle mooie statistieken en lof die hij kreeg na zijn Europese doelpunten, is Haller niet alleen maar trots of tevreden. "Je denkt toch altijd aan de goals die je niet hebt kunnen maken", legt hij uit.

"Zelfs als het niet aan jezelf lag, als de keeper bijvoorbeeld een mooie redding verrichtte. Je wil altijd meer doelpunten. Dan denk je soms misschien te veel na. Dat is het leven van een spits." 

Zo kijkt de Ivoriaans international ook naar het feit dat hij de eerste speler ooit is die in zijn eerste twee Champions League-duels vijf keer scoorde. "Dat is iets voor de geschiedenisboeken. Ik denk dat je pas na je actieve loopbaan stil gaat staan bij dit soort dingen. Nu kijk ik vooral weer naar de volgende wedstrijd." 

Tags

  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Hallergoal3

On This Day | Haller maakt er vier in Lissabon

Precies één jaar geleden opende Ajax het UEFA Champions League-avontuur op spectaculaire wijze. De Ajacieden wonnen op bezoek bij Sporting CP met 1-5. Sébastien Haller was verantwoordelijk voor vier Amsterdamse treffers.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Hallerhandkus

Alle doelpunten en assists van Sébastien Haller

Sébastien Haller streek pas in de winterstop bij Ajax neer, maar kan toch worden gezien als een belangrijke pijler in het veroveren van de dubbel. De spits had direct zijn waarde met veel belangrijke goals en assists. Een overzicht.

Tags

  • #Haller

Socials