Interland-alert | Na zeges Antony en Argentinië kan focus weer op Eredivisie

Antony Interlandbreak 1420
Antony Interlandbreak 1420

Het clubvoetbal ligt even stil voor de interlandbreak. Vijfentwintig Ajacieden hebben zich gemeld bij hun nationale ploeg. Via dit Interland-alert houden we je gedurende de break op de hoogte van de verrichtingen van de verschillende Ajax-spelers.

Tags

 • #Interlands

Socials

08:15 uur | Tot in november!
We sluiten dit interland-alert af. In november zijn weer terug. In die week speelt bijvoorbeeld Oranje tegen Montenegro en Noorwegen. Zeer belangrijke periode dus, want dan moet de kwalificatie voor het WK worden afgedwongen! Tot dan.

08:00 uur | Weinig en speeltijd Ajacieden Brazilië en Argentinië
Nico Tagliafico en Lisandro Martínez bleven aan de kant bij Argentinië dat met 1-0 won van Peru. Antony mocht nog wel een half uur spelen bij Brazilië dat met 4-1 te sterk was voor Uruguay. De stand aan kop van de ranglijst in Zuid-Amerika is als volgt:

1. Brazilië 11-31
2. Argentinië 11-25
3. Ecuador 12-17

➖➖➖

20:21 uur | Training Day
Bijna alle Ajacieden zijn weer terug in Amsterdam. Na de interlandbreak richten zijn hun vizier alweer op sc Heerenveen uit. Je ziet het in onze nieuwe trainingvideo.

➖➖➖

17:00 uur | De beurt aan Brazilië en Argentinië
Nog drie Ajacieden kunnen speelminuten gaan maken tijdens deze interlandbreak; Nico Tagliafico, Lisandro Martínez (beiden Argentinië) en Antony (Brazilië). Het uiteindelijke doel: WK-kwalificatie afdwingen. Dit is nu de stand in de poule in Zuid-Amerika.

1. Brazilië 10-28
2. Argentinië 10-22
3. Ecuador 11-16
4. Uruguay 11-16
5. Colombia 11-15
6. Paraguay 11-12
7. Peru 11-11
8. Chili 11-10
9. Bolivia 11-9
10. Venezuela 11-7

De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor het WK. De nummer vijf speelt play-offs.

➖➖➖

10:30 uur | Alleen de Zuid-Amerikanen nog 'on the road'
Deze interlandperiode zit er nu echt bijna op. Komende nacht komen alleen nog Antony (Brazilië) plus de Argentijnen Nico Tagliafico en Lisandro Martínez (mogelijk) in actie voor hun land.

Het spoorboekje voor de laatste interlands voor de Ajax-internationals ziet er zo uit:

* Argentinië - Peru (vrijdag 15 oktober, 01:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)
* Brazilië - Uruguay (vrijdag 15 oktober, 02:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)

➖➖➖

Donderdag 09:15 uur | Álvarez afwezig bij Mexico
Edson Álvarez is normaal gesproken basisspeler in de Mexicaanse nationale ploeg. Afgelopen nacht was de Ajacied een opvallende afwezige bij zijn nationale team. Álvarez had geen plek in de wedstrijdselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen El Salvador.

Mexico won ook zonder de middenvelder. El Salvador werd met 0-2 geklopt. Eerder in deze interlandperiode was Álvarez wel van de partij tegen Canada (1-1) en Honduras. Die laatste interland werd met 3-0 gewonnen. 

➖➖➖

21:59 uur | Edson in de Champions League
Edson Álvarez speelde in de UEFA Champions League een belangrijke rol in de zes punten die Ajax tot nu toe haalde in twee duels.

De middenvelder bleek een belangrijk rustpunt op het middenveld en verstuurde in 96 procent van de gevallen een succesvolle pass. Speelt hij vannacht ook een sleutelrol op het middenveld bij Mexico?

➖➖➖

20:06 uur | Mexico in actie
Vannacht kan Edson Álvarez zijn 51e interland gaan spelen voor Mexico. De Mexicanen spelen om 04:05 uur Nederlandse tijd tegen El Salvador. 

De middenvelder maakte op 8 februari 2017 zijn debuut tegen IJsland. Mexico won het oefenduel in Amerika met 1-0.

➖➖➖

13:45 uur | Wie scoorde er deze interlandbreak?
Meerdere Ajacieden scoorden in de afgelopen anderhalve week voor hun land. Dat waren de volgende spelers:

⚽ Davy Klaassen maakte de winnende 0-1 voor Oranje tegen Letland.

⚽ Antony scoorde bij zijn debuut voor Brazilië tegen Venezuela.

⚽ Dusan Tadic maakte gisteravond voor Servië tegen Azerbeidjan een goal uit een strafschop.

⚽ Mohammed Kudus maakte een mooie openingstreffer voor Ghana tegen Zimbabwe.

Voor vertegenwoordigende jeugdteams kwamen ook Naci Ünüvar (Jong Oranje) en Christian Rasmussen (Denemarken O19) tot scoren.

➖➖➖

Woensdag 10:00 uur | Rustige dag
Waar de dinsdag vol zat met interlands met Ajacieden, is de woensdag erg rustig. Vandaag geen internationale duels met spelers van Ajax. We zullen vanaf nu rustig toewerken naar de volgende interlands die deze week nog op het programma staan:

El Salvador - Mexico (donderdag 14 oktober, 04:05 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)

Argentinië - Peru (vrijdag 15 oktober, 01:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)

Brazilië - Uruguay (vrijdag 15 oktober, 02:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)

➖➖➖

23:01 uur | Een overzichtje
Wat hebben de Ajacieden vandaag gedaan op de (inter)nationale velden?

✔️ Jong Oranje heeft met 5-0 gewonnen van Jong Wales. Devyne Rensch speelde 75 minuten, Kenneth Taylor viel dertig minuten voor tijd in.
✔️ Dusan Tadic maakte de 3-1 in de met dezelfde cijfers gewonnen wedstrijd van Servië tegen Azerbeidzjan.
✔️ Denemarken won met 1-0 van Oostenrijk en kwalificeerde zich daarmee voor het WK. Mohamed Daramy kwam niet in actie.
✔️ Het Ghana van Mohamed Kudus won eerder op de dag met 0-1 bij Zimbabwe. Kudus raakte met een boogbal nog de lat, maar scoorde niet.
✖️ Victor Jensen verloor met Denemarken O21 van België O21 voor EK-kwalificatie.
✖️ Oranje O19 ging in een oefenduel met Duitsland met 4-1 onderuit. Rio Hillen en Youri Baas speelden de volledige wedstrijd mee. Ook Naci Ünüvar en Youri Regeer maakten speelminuten.
➖ Denemarken O19 speelde met 1-1 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Christian Rasmussen stond in de basis bij de Denen.
✔️ Kristian Hlynsson speelde negentig minuten mee bij de 1-2-overwinning van IJsland O19 op Litouwen O19. De Ajax-middenvelder scoorde niet.

➖➖➖

22:48 uur | +3 voor Servië
Dusan Tadic heeft met een doelpunt vanaf de penaltystip mede voor de 3-1-overwinning gezorgd van Servië op Azerbeidzjan. De Serviërs gaan aan kop in poule A voor WK-kwalificatie, maar hebben en duel meer gespeeld dan nummer twee Portugal.

1. Servië 7-17
2. Portugal 6-16
3. Luxemburg 6-6
4. Ierland 6-5
5. Azerbeidzjan 7-1

➖➖➖

22:35 uur | Geen speelminuten voor Daramy
Denemarken heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Oostenrijk in de WK-kwalificatiereeks. De Denen hebben zich dankzij de driepunter geplaatst voor het wereldkampioenschap.

➖➖➖

22:30 uur | Tadic scoort vanaf elf meter
Een goal van onze captain!

Dusan Tadic is ingevallen tegen Azerbeidzjan en brengt Servië vanaf de strafschopstip op 3-1.

➖➖➖

22:02 uur | Denemarken O21 verliest
In Leuven verliezen de talenten van Denemarken van de leeftijdsgenoten van België. Een doelpunt van Openda bleek genoeg voor de 1-0-nederlaag voor de Denen.

➖➖➖

21:59 uur | Jong Oranje wint
De Nederlandse beloften hebben met 5-0 gewonnen van Jong Wales. Devyne Rensch speelde 75 minuten mee. Kenneth Taylor viel een half uur voor tijd in voor Quinten Timber.

➖➖➖

21:15 uur | 3-, 4- en 5-0 ⚽⚽⚽
In de tweede helft gaat het rap bij Jong Oranje. Binnen no time staat de ploeg van Erwin van der Looi met 5-0 voor. Ekkelenkamp maakt zijn hattrick compleet en Jeremie Frimpong scoort voor de Nederlandse beloften.

➖➖➖

20:48 uur | Rust in Nijmegen
Jong Oranje gaat met een 2-0-voorsprong de kleedkamers in. In Stadion De Goffert startte Devyne Rensch in de basis. Kenneth Taylor en Jay Gorter zitten op de bank.

➖➖➖

20:38 uur | Jong Oranje verdubbelt voorsprong
Het staat 2-0 voor Jong Oranje. Verdediger en Sven Botman verdubbelt de score.

➖➖➖

20:32 uur | Wie speelt er nog meer?

 • Dusan Tadic begint in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan op de bank. Het duel begint om 20:45 uur.
 • Denemarken start om kwart voor negen tegen Oostenrijk. Ajacied Mohamed Daramy is wisselspeler.
 • Victor Jensen staat in de basis bij Denemarken O21 tegen België. De Belgen hebben zojuist de 1-0 op het scorebord gezet.

➖➖➖

20:09 uur | Jong Oranje op voorsprong 🦁
Jong Oranje komt op 1-0 tegen Jong Wales. Aan de goal zit een behoorlijk Ajax-luchtje. Oud-Ajacied Jurgen Ekkelenkamp maakt het doelpunt na een voorzet van Mitchel Bakker. De linksback speelde tussen 2010 en 2018 in de jeugd van Ajax.

➖➖➖

18:47 uur | Rensch in de basis
Devyne Rensch start vanavond in de basis bij Jong Oranje in het EK-kwalificatieduel met Jong Wales. Ajacieden Kenneth Taylor en Jay Gorter zitten op de bank.

➖➖➖

17:45 uur | Flinke oefennederlaag Oranje O19
Oranje O19 heeft met 4-1 verloren van Duitsland O19 in een oefentoernooi. Youri Regeer, Rio Hillen, Youri Baas en Naci Ünüvar stonden in de basis. Hillen en Baas maakten de negentig minuten vol.

➖➖➖

17:27 uur | Ook Rasmussen speelt EK-kwalificatie
Christian Rasmussen kwam vanmiddag ook in actie voor EK-kwalificatie. De aanvaller annex middenvelder startte in de basis voor Denemarken O19 en speelde 72 minuten mee in het 1-1-gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. De Denen gaan samen met de Tsjechen aan kop in groep 13.

1. Denemarken O19 3-7
2. Tsjechië O19 3-7
3. Noord-Ierland O19 3-3
4. Kazachstan O19 3-0

➖➖➖

17:17 uur | Negentig minuten voor Hlynsson
Kristian Hlynsson heeft negentig minuten gespeeld voor IJsland O19 tegen Litouwen. Hij kwam zelf niet tot een doelpunt, maar de jonge IJslanders wonnen het EK-kwalificatieduel wel met 1-2. Italië is koploper in groep 12, IJsland achtervolgt op plek twee.

1. Italië O19 3-9
2. IJsland O19 3-6
3. Slovenië O19 3-1
4. Litouwen O19 3-1

➖➖➖

16:59 uur | Ghana wint 🇬🇭
Ook de uitwedstrijd tegen Zimbabwe heeft een overwinning opgeleverd voor Mohammed Kudus en zijn landgenoten. Zaterdag won Ghana in eigen huis al met 3-1 van Zimbabwe, mede dankzij een goal van Kudus.

De Ajacied scoorde deze wedstrijd niet, maar het doelpunt van Thomas Partey na een half uur spelen was genoeg voor de 0-1-overwinning van The Black Stars.

Dit is nu de stand in groep G voor WK-kwalificatie in Afrika:

1. Ghana 4-9
2. Zuid-Afrika 3-7
3. Ethiopië 3-3
4. Zimbabwe 4-1

➖➖➖

16:31 uur | Selectie OranjeLeeuwinnen
De selectie voor het WK-kwalificatieduels van de oranjevrouwen tegen Cyprus en Wit-Rusland is bekendgemaakt. Bondscoach Mark Parsons roept drie Ajacieden op:

 • Stefanie van der Gragt
 • Sherida Spitse
 • Victoria Pelova

De duels vinden plaats op vrijdag 22 oktober (Cyprus) en dinsdag 26 oktober (Wit-Rusland).

➖➖➖

16:14 uur | Kudus dicht bij een doelpunt
Mohammed Kudus raakt de lat voor de Ghanezen. De middenvelder probeert het met een gekruld schot, maar heeft de pech dat hij net iets te hoog mikt. Het blijft 0-1.

➖➖➖

15:54 uur | Ghana staat voor tegen Zimbabwe
Na 45 minuten spelen staat het 0-1 bij Zimbabwe - Ghana. Bij The Black Stars staat Mohammed Kudus in de basis.

➖➖➖

13:18 uur | Kudus start bij Ghana
Om 15:00 uur Nederlandse tijd speelt Ghana een uitwedstrijd tegen Zimbabwe in de reeks voor WK-kwalificatie. Ajacied Mohammed Kudus start in de basis bij The Black Stars.

De middenvelder scoorde het afgelopen weekend nog voor zijn nationale ploeg toen ze in eigen land speelden tegen de Zimbabwanen. Ghana won dat duel met 3-1.

➖➖➖

11:55 uur | Mooie update vanuit de Johan Cruijff ArenA
Over internationaal voetbal gesproken... Een fraai bericht vanuit de Johan Cruijff ArenA: onze thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de UEFA Champions League is uitverkocht. 

Een vol stadion dus, op dinsdagavond 19 oktober (kick-off: 21:00 uur)!

➖➖➖

11:10 uur | Nagenieten van zes Oranje-goals
Check de zes Oranje-goals van maandagavond nog even rustig. De assist van Davy Klaassen bij de 2-0 van Memphis Depay mocht er natuurlijk ook zijn. 🤩

➖➖➖

10:20 uur | Ondertussen bij Antony …
Hij kan vrijdagnacht alweer zijn derde interland spelen voor de Goddelijke kanaries en in aanloop naar de traditionele clash tussen Brazilië en Uruguay is het volop genieten geblazen voor onze Antony. Van een Ajacied bij de Seleçao zal geen Ajax-fan genoeg kunnen krijgen...

Daarom nog een paar mooie actiefoto’s van onze vleugelflitser uit de interland van Brazilië tegen Colombia…

➖➖➖ 

Dinsdag 09:00 uur | Een nieuwe dag voor de Ajax-internationals
Goedemorgen! Ook daags na de 6-0-zege van Oranje op Gibraltar komen weer diverse internationals van Ajax (mogelijk) in actie. Naast de Ajacieden bij Jong Oranje en verschillende O19- en O21-teams, zijn dit de meest in het oog springende a-interlands op dinsdag:

* Zimbabwe - Ghana (15:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) * Mohammed Kudus deed zaterdag met Ghana goede zaken in de WK-kwalificatiestrijd door Zimbabwe met 3-1 te verslaan.

* Servië - Azerbeidzjan (20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd) * Dusan Tadic won de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg zaterdag met 0-1.

* Denemarken - Oostenrijk (20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd) * Mohamed Daramy won afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Moldavië (WK-kwalificatie) met 0-4.

➖➖➖ 

22:45 uur | Round-up
De dag zit er met de winst van het Nederlands elftal op. Het was een rustig dagje vanuit Ajax-perspectief. Geen Charlie Setford bij Engeland O18 en geen Sébastien Haller bij Ivoorkust. Maar Davy Klaassen, Steven Berghuis en Daley Blind konden wel weer een cap bijschrijven. Morgen is het waarschijnlijk aanzienlijk drukker voor de Ajacieden in internationale dienst.

Zie hieronder het overzicht 🗓️:

 • Jong Oranje (Jay Gorter, Devyne Rensch, Kenneth Taylor) speelt het kwalificatieduel met Jong Wales.
 • Oranje O19: (Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Naci Ünüvar, Youri Regeer) oefent tegen Duitsland.
 • Servië (Dusan Tadic) gaat op voor het WK-kwalificatieduel met Azerbeidzjan.
 • Denemarken (Mohamed Daramy) treft Oostenrijk voor de WK-kwalificatie.
 • België is de tegenstander van Denemarken O21 (Victor Jensen).
 • Denemarken O19 (Christian Rasmussen) speelt tegen Tsjechië.
 • IJsland O19 (Kristian Hlynsson) ontmoet Litouwen.
 • Ghana (Mohammed Kudus) staat tegenover Zimbabwe.

➖➖➖ 

22:37 uur | Ruime zege Oranje
De scheidsrechter maakt na drie minuten extra tijd een einde aan de wedstrijd. Het is 6-0 geworden. Noorwegen won met 2-0 van Montenegro en Turkije pakte in de allerlaatste minuut via een penalty de 1-2-zege op Letland. Dus aan de stand verandert niets, alleen is het doelsaldo van Oranje een stuk beter (+23) dan de concurrentie.

Stand aan kop:

1. Nederland 8-19
2. Noorwegen 8-17
3. Turkije 8-15

➖➖➖ 

22:30 uur | En daar is de 6-0 wel!
Donyell Malen scoort zijn vierde goal in Oranje en zet zijn land daarmee op 6-0.

➖➖➖ 

22:28 uur | Pech, geen nummer zes
Wout Weghorst heeft pech dat zijn inzet nog een fractie van de lijn meepikt waardoor de bal niet in zijn geheel over de lijn is. Het blijft derhalve 5-0.

➖➖➖ 

22:18 uur | En dat is 5!
Arnaut Danjuma bekroont zijn invalbeurt in de 75e minuut met de 5-0.

➖➖➖ 

22:06 uur | Dubbele wissel; onder andere Berghuis eruit
Voor Steven Berghuis zit de terugkeer in De Kuip erop. De buitenspeler maakt plaats voor Arnaut Danjuma.

➖➖➖ 

21:52 uur | En het is 4-0
Vroeg in de tweede helft kopt Denzel Dumfries het Nederlands elftal naar 4-0. De voorzet kwam van Noa Lang.

➖➖➖ 

21:35 uur | Op slag van rust 3-0
Ook nu roept de VAR de scheidsrechter op naar de beelden te kijken vanwege vermeend hands. De scheidsrechter kijkt en besluit tot een nieuwe strafschop. Memphis gaat het nog een keer proberen en schiet nu wel kiezelhard raak: 3-0.

➖➖➖ 

21:15 uur | Oehhh Daley
Bijna maakt Daley Blind de derde interlandgoal van zijn carrière. Maar hij stuit op de keeper van Gibraltar.

➖➖➖ 

 • 21:06 uur | Nu wel 2-0!
  Van elf meter lukte het niet maar na een voorzet van Davy Klaassen kan Memphis Depay wel scoren! 

➖➖➖ 

21:05 uur | Memphis mist strafschop
Memphis Depay mist van elf meter.

➖➖➖ 

20:53 uur | Van Dijk opent score
Na ruim acht minuten staat de eerste goal al op het scorebord. Aanvoerder Virgil van Dijk kopt de 1-0 binnen.

➖➖➖ 

20:45 uur | Afgetrapt
Oranje heeft afgetrapt tegen Gibraltar. Voor onze Davy Klaassen en Ryan Gravenberch (start op de bank) is het zaak niet tegen een gele kaart aan te lopen. Dat betekent voor hun een schorsing in de volgende interland.

➖➖➖ 

20:00 uur | De hoeveelste interland zeg je?
Voor Daley Blind is het alweer zijn 86ste interland. Daarin scoorde hij twee keer. Tegen Brazilië in 2014 en tegen Mexico in datzelfde jaar. Zou het ook eens tegen een Europese tegenstander lukken? Vanavond misschien?

➖➖➖ 

19:20 uur | De opstelling is bekend! 🟠🟠🟠
Oranje start straks om 20:45 uur met drie Ajacieden in de basis tegen Gibraltar. Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Berghuis maken weer hun opwachting. In de basis ook voormalig Ajacied Noa Lang, die nu, als speler van Club Brugge, zijn basisdebuut mag beleven.

17:00 uur | Geen Haller tegen Malawi
Sébastien Haller staat niet op het wedstrijdformulier bij Ivoorkust in het WK-kwalificatieduel met Malawi. Ondertussen is het Engeland O18 van Charlie Setford uitgeoefend tegen Rusland. Het werd 3-0 voor Engeland. De Ajacied kwam overigens zelf niet in actie. De keepers van Newcastle United (eerste helft) en Sheffield Wednesday (tweede helft) mochten deze oefenwedstrijd spelen.

➖➖➖ 

15:00 uur | Engeland O18 is van start
De eerste wedstrijd van de dag is begonnen. Charlie Setfords Engeland O18 oefent nu tegen Rusland O18. De uitslag en meer informatie over de rol van Setford vind je straks in dit Interland-alert.

➖➖➖ 

14:30 uur | Ivoorkust straks in actie
Het Ivoorkust van Sébastien Haller speelt vandaag - net als afgelopen vrijdag - tegen Malawi. Het duel om WK-kwalificatie begint om 18:00 uur. 

Om 15:00 uur begint deze interland-dag met een oefenwedstrijd van Engeland O18, waar Charlie Setford tot de selectie in actie zou kunnen komen. De Engelsen spelen tegen Rusland. Vanavond gaat het vizier natuurlijk volledig op Oranje, dat het vanaf 20:45 uur op zal nemen tegen Gibraltar.  

➖➖➖ 

12:15 uur | Mijlpaal voor Álvarez 5️⃣0️⃣
Edson Álvarez speelde vannacht zijn vijftigste wedstrijd voor Mexico. De middenvelder - die met zijn ploeg met 3-0 wist te winnen van Honduras - maakte zijn debuut op 8 februari 2017. Hij maakte in zijn vijftig interlands twee doelpunten. 

➖➖➖ 

10:00 uur | Tagliafico is trots
Nico Tagliafico speelde vannacht in de basis bij Argentinië. De linksback speelde zijn 36e interland en zag zijn ploeg met 3-0 winnen van Uruguay. 

Daarmee heeft Argentinië prima zaken gedaan in de WK-kwalificatie. Door de overwinning is er een gat van zes punten geslagen met Uruguay, dat bovendien een wedstrijd meer gespeeld heeft. 

De top vijf in de poule ziet er zo uit:

1. Brazilië  10-28
2. Argentinië  10-22
3. Ecuador  11-16
4. Uruguay  11-16
5. Colombia  11-15

➖➖➖ 

Maandag 08:00 uur | Overwinning voor basisspeler Nico
Goedemorgen! We beginnen de dag met een drietal updates: 

🇦🇷 Nico Tagliafico heeft met Argentinië als basisspeler met 3-0 gewonnen van Uruguay. Hij speelde de hele wedstrijd mee. Lisandro Martínez kwam niet in actie.

🇲🇽 Bij Mexico was Edson Álvarez basisspeler en ook zijn ploeg won met 3-0. Tegenstander was Honduras.

🇧🇷 Antony viel in de 70e minuut in bij Colombia - Brazilië. Het bleef bij 0-0.

➖➖➖ 

22:12 uur | Geen basisplek voor Antony
Antony maakte bij zijn debuut-interland voor Brazilië indruk door direct te scoren. Zijn doelpunt heeft hem nog geen basisplek bezorgd bij de Goddelijke Kanaries. Hij begint tegen Colombia op de bank.

➖➖➖ 

20:46 uur | Een kijkje op de Toekomst
Terwijl het interlandvoetbal op volle toeren draait, wordt er op sportcomplex de Toekomst nog flink gevoetbald.

Wel zijn ook enkele spelers van Ajax O17 en Ajax O18 uitgevlogen om voor nationale jeugdelftallen uit te komen. Daardoor waren deze twee teams dit weekend 'vrij'. Eerder deze maand namen we een kijkje bij het Ajax O18 van Dave Vos en spraken we ook met spelers Jaydon Banel en Julian Brandes.

➖➖➖ 

19:34 uur | Onze Argentijnse strijders
Argentinië staat momenteel tweede in de strijd om WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. Vannacht speelt het team van Nico Tagliafico en Lisandro Martínez tegen Uruguay.

Tagliafico staat op dit moment op 35 interlands voor de Argentijnen. Hij speelde voor hij in 2018 naar Ajax kwam één interland in het blauw-wit. Martínez staat op drie 'caps'. Hij speelde al zijn interlands voor Argentinië als Ajacied.

➖➖➖ 

16:23 uur | Matchday -1
Voor het Nederlands elftal staat er maandagavond weer een wedstrijd op het programma. In de Rotterdamse Kuip is Gibraltar de tegenstander. Vanmiddag werd er in Zeist getraind in aanloop naar het treffen met de nummer laatst van poule G. 

Nederland heeft zestien punten na zeven wedstrijden in de groepsfase. Gibraltar is nog puntloos.

➖➖➖ 

12:06 uur | Bijzondere basisplek voor Daley Blind
Daley Blind startte in 84 van zijn 85 interlands in de basis. Onder veldspelers met minimaal 70 interlands stond alleen Ruud Krol (83 uit 83) vaker in de basis, procentueel gezien.

Op basis van absolute getallen, staat Blind nu gedeeld zevende aller tijden in de lijst van veldspelers met basisplaatsen in Oranje. 

Speler

Basis

Wed.

Wesley Sneijder (09 juni 1984)

114

134

Frank de Boer (15 mei 1970)

105

112

Giovanni van Bronckhorst (05 feb. 1975)

96

106

Phillip Cocu (29 okt. 1970)

96

101

Robin van Persie (06 aug. 1983)

90

102

Arjen Robben (23 jan. 1984)

84

96

Daley Blind (09 maart 1990)

84

85

Ruud Krol (24 maart 1949)

83

83

➖➖➖ 

09:00 uur | Goedemorgen, Ajacieden
Over zes dagen is het alweer Matchday voor Ajax. Dat betekent dat we op de helft zijn van de interlandbreak.

We hebben een relatief rustige dag voor de boeg. Aan het einde van de avond komt het Brazilië van Antony in actie. In de nacht van zondag op maandag spelen ook Argentinië en Mexico een duel in de WK-kwalificatiereeks.

Het programma:

 • Colombia - Brazilië (zondag 10 oktober, 23:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)
 • Mexico - Honduras (maandag 11 oktober, 01:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)
 • Argentinië - Uruguay (maandag 11 oktober, 01:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)

➖➖➖ 

22:45 uur | Op naar morgen
De dag zit erop. Het mooiste Ajax-moment vond ongetwijfeld plaats tijdens Ghana - Zimbabwe, toen Mohammed Kudus een combinatie opzette en knap wist te scoren. Zijn ploeg won bovendien met 3-1.

Morgen staat er maar één wedstrijd op het programma waarin een Ajacied een rol kan gaan spelen. Brazilië gaat op bezoek bij Colombia. Hopelijk kan Antony zijn sterke debuut voor zijn land een mooi vervolg geven. Tot morgen!

➖➖➖ 

22:38 uur | Servië en Denemarken winnen
Het Servië van Dusan Tadic heeft met 0-1 gewonnen van Luxemburg. Tadic was niet betrokken bij de enige treffer. Denemarken won met 0-4 van Moldavië, maar Mohamed Daramy maakte geen speelminuten. 

➖➖➖ 

21:35 uur | Servië wacht nog op Tadic-moment
Het staat bij rust nog 0-0 bij Luxemburg - Servië. Misschien kan aanvoerder Dusan Tadic daar in de tweede helft verandering in brengen.

Op bezoek bij Moldavië staat Denemarken bij rust op 0-4. Mohamed Daramy wacht nog op speelminuten.

➖➖➖ 

20:45 uur | Wedstrijden Tadic en Daramy begonnen 
Luxemburg - Servië, met Dusan Tadic in de basis bij de bezoekers - is van start gegaan. Datzelfde geldt voor Moldavië - Denemarken. Mohamed Daramy zit bij de Denen op de bank.

Overigens heeft Oranje O19 het oefenduel met Slowakije O19 met 2-1 verloren. Geen van de geselecteerde Ajacieden begon in de basis.

➖➖➖ 

19:55 uur | Ghana wint mede dankzij Kudus
Ghana - Zimbabwe is afgelopen. Het duel is geëindigd in 3-1; de eerste goal van de Ghanezen werd gemaakt door Mohammed Kudus. Het is een belangrijke overwinning voor Ghana met oog op WK-kwalificatie.

➖➖➖ 

19:45 uur | Tadic in de basis bij Servië
Dusan Tadic begint in de basis van Servië voor het uitduel met Luxemburg. De linkspoot is bovendien aanvoerder.

Bij Denemarken - dat speelt in en tegen Moldavië - zit Mohamed Daramy op de bank. Beide wedstrijden beginnen over precies een uur.

➖➖➖ 

19:00 uur | Rust bij Ghana - Zimbabwe
Het is rust bij de wedstrijd voor WK-kwalificatie tussen Ghana en Zimbabwe. Dankzij een goal van Mohammed Kudus staat het 1-0. 

Op dit moment begint Oranje O19 aan een oefenduel met Slowakije O19. Er staan daar geen Ajacieden in de basis: Naci Ünüvar, Rio Hillen, Kian Fitz-Jim, Youri Baas en Youri Regeer beginnen op de bank.

➖➖➖ 

18:08 uur | Kudus scoort!
Goooaal! Mohammed Kudus opent de score voor Ghana! Na een goede combinatie schiet hij van randje strafschopgebied met een harde schuiver raak. Klasse, Mo!

➖➖➖ 

18:00 uur | Afgetrapt bij Ghana - Zimbabwe 
Mohammed Kudus en zijn ploeggenoten zijn met Ghana van start tegen Zimbabwe. De stand in de poule is als volgt:

1. Zuid-Afrika  3-7
2. Ghana 3-4
3. Ethiopië  3-3
4. Zimbabwe  3-2

➖➖➖

17:30 uur | Kudus start bij Ghana 🇬🇭
Mohammed Kudus staat in de basis bij Ghana, dat het vanaf 18:00 uur thuis op zal nemen tegen Zimbabwe. Het gaat om een wedstrijd voor WK-kwalificatie.

Overigens heeft Kristian Hlynsson met IJsland O19 met 3-0 verloren van Italië O19. De middenvelder speelde de wedstrijd uit.

➖➖➖

16:30 uur | Denemarken O19 wint
Denemarken O19 - Kazachstan O19 is geëindigd in 5-2. Christian Rasmussen speelde een uur mee bij de Denen en maakte uit een strafschop de 2-0.

Kristian Hlynsson staat met IJsland O19 met 3-0 achter tegen Italië.

➖➖➖

15:30 uur | Hlynsson basis, Rasmussen scoort
Kristian Hlynsson staat in de basis bij IJsland O19, dat zojuist heeft afgetrapt tegen Italië O19.

Bij Denemarken O19 - Kazachstan O19 staat het na dertig minuten spelen 2-0. De tweede Deense goal werd gemaakt door Christian Rasmussen, die een penalty benutte.

➖➖➖

15:00 uur | De dag nu echt van start
Christian Rasmussen is met Denemarken O19 begonnen tegen Kazachstan O19. Net als in de wedstrijd tegen Noord-Ierland staat hij als rechtsbuiten in de basis. Het duel wordt gespeeld in het kader van de EK-kwalificatie.

➖➖➖

12:15 uur | Ajax uitstekend vertegenwoordigd
Deze interlandbreak werden er dertien spelers van Ajax geselecteerd voor de A-selectie van hun land. Dat is een erg hoog aantal, dat in de afgelopen vijf jaar maar één keer eerder werd behaald. In 2019 werden er ook dertien Ajacieden voor hun nationale team geselecteerd.

➖➖➖

Zaterdag 09:00 uur | Goed wakker worden voor Davy
Davy Klaassen zal lekker wakker zijn geworden vanmorgen. De Ajacied verzorgde gisteren de enige treffer van Oranje tegen Letland. 

Vandaag reist Oranje terug naar Nederland. Hier volgen we onder meer het Ghana van Mohammed Kudus, het Servië van Dusan Tadic en het Denemarken van Mohamed Daramy. 

➖➖➖

23:00 uur | Spoorboekje zaterdag
Voor vandaag houden we het voor gezien. Maar we zijn morgen alweer terug, want het belooft een drukke zaterdag voor onze Ajacieden te worden. Dan komen de volgende wedstrijden aan bod in dit alert, dus bereid je voor op een middag en avond vol updates!

Denemarken O19 - Kazachstan O19 (15:00 uur, EK-kwalificatiewedstrijd met Christian Rasmussen)
Italië O19 - IJsland O19 (15:30 uur, EK-kwalificatiewedstrijd met Kristian Hlynsson)
Ghana - Zimbabwe (18:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd met Mohammed Kudus)
Slowakije O19 - Oranje O19 (19:00 uur, oefenwedstrijd met Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Naci Ünüvar en Youri Regeer)
Moldavië - Denemarken (20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd met Mohamed Daramy)
Luxemburg - Servië (20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd met Dusan Tadic)

➖➖➖

22:36 uur | Zwaarbevochten zege Oranje
Makkelijk was het allerminst voor het Nederlands elftal in Riga. Onze eigen Davy Klaassen was de enige die tot scoren kwam tegen Letland.

In de allerlaatste minuut moest doelman Bijlow nog redding brengen, anders was de titel 'matchwinnaar' nog aan de neus van Klaassen voorbij gegaan. Maar het is gelukt. Oranje wint, de concurrenten Noorwegen en Turkije spelen gelijk tegen elkaar waardoor dit nu de stand is in poule G:

1. Nederland 7-16
2. Noorwegen 7-14
3. Turkije 7-12
4. Montenegro 7-11
5. Letland 7-5
6. Gibraltar 7-0

➖➖➖

22:05 | Berghuis eruit, Gravenberch erin
Louis van Gaal voert een dubbele wissel uit. Steven Berghuis verlaat het veld. Voor hem komt oud-Ajacied en debutant Noa Lang. Ook Guus Til gaat naar de kant en wordt vervangen door Ryan Gravenberch. Zo blijft het aantal Ajacieden 'gewoon' op drie.

21: 48 uur | Tweede helft van start in Letland
Oranje is begonnen aan de tweede helft tegen Letland.

➖➖➖

21:31 uur | Rust in Riga: Nederland op voorsprong
Na een niet bijzonder hoogstaande eerste helft koestert het Nederlands elftal een 0-1-voorsprong in de WK-kwalificatie-interland tegen Letland. Klaassen schoot na een kleine twintig minuten raak voor Oranje. Voor rust waren er wat kleinere kansjes, ook voor Berghuis en Klaassen, maar van een tweede treffer kwam het nog niet. 

Ruststand bij Turkije - Noorwegen is 1-1. De Turken en Noren zijn de grootste concurrenten van Oranje in de WK-kwalificatiepoule. 

➖➖➖

21:04 uur | Klaassen schiet Oranje naar 0-1
Davy Klaassen heeft Nederland op 0-1 gebracht in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Na een corner haalde de Ajacied - met als specialiteit het maken van een openingstreffer - met rechts doeltreffend uit. Klaassen tekende in Riga voor zijn achtste doelpunt als international. In Oranje verzorgde hij al vier keer de openingsgoal. Voor de middenvelder staat de teller op 28 caps, waarvan 26 als contractspeler van Ajax.

➖➖➖

20:45 uur | Oranje gestart in en tegen Letland
Het Nederlands elftal is begonnen aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. In Riga zijn drie Ajacieden er vanaf de aftrap bij: Davy Klaassen, Steven Berghuis en Daley Blind. De laatste speelt zijn 85e interland in totaal en zijn 50e als Ajacied. Een gouden jubileum voor Daley dus! Zijn clubgenoten Ryan Gravenberch en Jurriën Timber starten op de bank.

➖➖➖

20:45 uur | Afgelopen! Jong Oranje speelt gelijk
Jong Oranje heeft punten gemorst in de strijd om EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi speelde vrijdag met 2-2 gelijk tegen Zwitserland. Jong Oranje knokte zich wel knap terug van een 2-0-achterstand. 

➖➖➖

20:27 uur | Het is weer gelijk!
En daar is gelijk de 2-2! Niet lang na de aansluitingstreffer maakt Zirkzee ook de gelijkmaker. Het staat in Zwitserland weer gelijk: 2-2.

Kenneth Taylor is inmiddels ingevallen. Het is zijn debuut voor Jong Oranje!

➖➖➖

20:20 uur | Jong Oranje doet weer mee
Jong Oranje komt terug in de wedstrijd. In de 62e minuut maakt Zirkzee de aansluitingstreffer na goed werk van Ekkelenkamp: 2-1.

➖➖➖

20:05 uur | Zwitserland verdubbelt marge
Al snel in de tweede helft wordt de ellende voor Jong Oranje groter. In de 49e minuut maakt Zwitserland de 2-0.

➖➖➖

19:48 uur | Jong Oranje rust met achterstand
Jong Oranje is er bij rust nog niet in geslaagd de achterstand weg te poetsen. Dus het is nog altijd 1-0 voor Zwitserland.

➖➖➖

19:30 uur | Goal Ekkelenkamp gaat niet door
Oud-Ajacied Jurgen Ekkelenkamp scoort namens Jong Oranje, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Daarna scoort Zwitserland prompt de openingsgoal: 1-0. Brian Brobbey is geblesseerd van het veld gegaan.

➖➖➖

19:22 uur | Drie Ajacieden in de basis
Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Berghuis beginnen straks om 20:45 uur tegen Letland. Voor Blind betekent dat alweer zijn 85e interland voor Oranje.

➖➖➖

18:00 uur | Devyne in de basis
Hij maakte natuurlijk al zijn debuut in het grote Nederlands elftal, maar vanavond staat Devyne Rensch in de basis bij Jong Oranje. Hij komt een groot aantal oud-ploeggenoten tegen in de startopstelling. Kijk hieronder naar de line-up.

➖➖➖

16:56 uur | +3 Ivoorkust
Ivoorkust heeft de uitwedstrijd tegen Malawi met 0-3 gewonnen. Sébastien Haller kwam niet in actie.

De Ivorianen gaan aan de leiding in poule D. Nummer twee Kameroen komt vanavond om 18:00 uur in actie tegen Mozambique.

1. Ivoorkust 3-7
2. Kameroen 2-3
3. Malawi 3-3
4. Mozambique 2-1

➖➖➖

15:13 uur | Dertien Ajacieden ✈️
Maar liefst dertien spelers van het eerste elftal van Ajax zijn uitgevlogen voor interlandvoetbal.

In de afgelopen vijf jaar leverde Ajax 1 alleen in zomer van 2019 evenveel spelers af aan nationale ploegen.

➖➖➖

14:30 uur | Geen Haller ✖️
Sébastien Haller ontbreekt bij Ivoorkust in het WK-duel met Malawi vanwege de geboorte van zijn kind, meldt de bondscoach van Ivoorkust.

➖➖➖

10:00 uur | Een Oranje vrijdag 🧡
Deze vrijdag is oranje gekleurd. Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20:45 uur tegen Letland. Voor Oranje zijn Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Jurriën Timber geselecteerd.

Ook Jay Gorter, Kenneth Taylor en Devyne Rensch kunnen in actie komen voor Jong Oranje. Zij spelen om 19:00 uur tegen de leeftijdsgenoten uit Zwitserland.

Het Ivoorkust van Sébastien Haller speelt vanmiddag om 15:00 uur tegen Malawi in de tweede ronde van de Afrikaanse WK-kwalificatie.

➖➖➖

08:17 uur | Gelijkspel voor Álvarez
Edson Álvarez heeft vannacht 90 minuten gemaakt bij Mexico in het thuisduel met Canada. Het werd 1-1.

De acht landen die over zijn gebleven in de CONCACAF spelen nu in de finaleronde. Amerika is daarin de koploper in de WK-kwalificatiepoule. De eerste drie landen plaatsen zich voor het WK. De nummer vier speelt play-offs.

1. Amerika 4-8
2. Mexico 4-8
3. Canada 4-6
4. Panama 4-5
5. El Salvador 4-5
6. Costa Rica 4-3
7. Honduras 4-3
8. Jamaica 4-1

➖➖➖

08:08 uur | Doelpuntloos gelijkspel
Paraguay - Argentinië is vannacht in 0-0 geëindigd. Nico Tagliafico kwam in de tweede helft in het veld voor Marcos Acuna en deed nog ruim een half uur mee. Lisandro Martínez maakte geen speelminuten.

Dit is nu de stand in de WK-kwalificatiepoule van Zuid-Amerika:

1. Brazilië 9-27
2. Argentinië 9-19
3. Ecuador 10-16
4. Uruguay 10-16
5. Colombia 10-14
6. Paraguay 10-12
7. Peru 10-11
8. Chili 10-7
9. Bolivia 10-6
10. Venezuela 10-4

➖➖➖

08:01 uur | Wat een debuut!
Goedemorgen, Ajacieden.

We staan op met een prachtig bericht vanuit Zuid-Amerika. Antony heeft direct gescoord bij zijn eerste minuten voor Brazilië. De aanvaller kwam tegen Venezuela een kwartier voor tijd in het veld en maakte in de blessuretijd de 1-3 voor de Brazilianen. 

Parabéns, Antony!

➖➖➖

22:48 uur | Programma van vannacht
Naast Brazilië komen ook Mexico en Argentinië vannacht in actie. Gaan we ook speelminuten zien van Nico Tagliafico en Lisandro Martínez (Argentinië) en Edson Álvarez (Mexico)?

➖➖➖

22:31 uur | Resumé
Vandaag kwamen twee Ajacieden in actie:

✖️Charlie Setford verloor met zijn Engeland O18 het oefenduel met Noorwegen O18. In het Spaanse Marbella werd het 1-2. De doelman speelde de hele wedstrijd.

✔️Victor Jensen won met Denemarken O21 het EK-kwalificatieduel met Schotland. Het werd 0-1. Jensen scoorde niet, maar begon wel in de basis en speelde 75 minuten.

➖➖➖

22:03 uur | Antony in de voetsporen van...
Vannacht kan Antony zijn debuut gaan maken voor de Seleção. Als hij in actie komt voor de Brazilianen dan treedt hij in de voetsporen van David Neres (speelde 7 interlands voor Brazilië, allen als Ajacied), Maxwell (14 interlands verdeeld over 2013 en 2014, 0 als Ajacied) en Marcio Santos (speelde tussen 1990 en 1997 liefst 40 interlands, maar kwam mede door blessureleed tot ‘slechts’ 3 interlands als Ajacied)

➖➖➖

21:57 uur | Denemarken O21 wint 🇩🇰
Het is 0-1 gebleven tussen Schotland O21 en Denemarken O21. Victor Jensen speelde 75 minuten mee.

Dit is de nieuwe stand in de poule voor EK-kwalificatie:

1. België O21 2-6
2. Denemarken O21 2-6
3. Schotland O21 2-6
4. Turkije O21 2-1
5. Kazachstan O21 2-0

Komende dinsdag speelt Denemarken O21 tegen koploper België.

➖➖➖

20:53 uur | Rust in Schotland 🇩🇰
Denemarken O21 staat in Schotland op voorsprong. Gustav Isaksen heeft de Denen na dertien minuten voetbal op 0-1 gezet. Met die stand gaan beide ploegen rusten.

➖➖➖

19:45 uur | Jensen in de basis bij Denemarken O21
Victor Jensen staat aan de aftrap bij het EK-kwalificatieduel tussen Schotland O21 en Denemarken O21. Het duel begint om 20:05 uur.

Dit is de stand in de poule van de Denen:

1. België O21 2-6
2. Denemarken O21 1-3
3. Schotland O21 1-3
4. Turkije O21 2-1
5. Kazachstan O21 2-0

➖➖➖

17:53 uur | Setford verliest met Engeland
Charlie Setford heeft in de slotfase van Noorwegen O18 - Engeland O18 nog een doelpunt moeten incasseren. Daarmee verliezen de Engelse jeugdvoetballers het oefenduel van hun leeftijdsgenoten uit Noorwegen.

Setford stond de volle negentig minuten onder de lat tijdens de vriendschappelijke wedstrijd in Marbella.

➖➖➖

17:34 uur | Gelijkmaker Noorwegen
Setford moet de bal uit het net vissen. De Noren hebben in Marbella de gelijkmaker genoteerd.

➖➖➖

17:10 uur | Voorsprong voor Engeland
Engeland O18 komt met na vijf minuten spelen in de tweede helft op een 1-0-voorsprong.

➖➖➖

16:00 uur | Basisplek voor Setford
Charlie Setford is met Engeland O18 begonnen aan het oefenduel met Noorwegen. De wedstrijd wordt gespeeld in Marbella.

➖➖➖

13:45 uur | Oranje richting Letland
Het Nederlands elftal heeft het trainingscomplex in Zeist verlaten en vertrekt naar Letland voor het WK-kwalificatieduel. 

➖➖➖

Donderdag 09:30 uur | Dag twee van de interlandbreak
Goedemorgen en welkom in het Interland-alert! Gisteren boekten meerdere Ajacieden successen met hun nationale O19-elftal.

Vandaag is het de beurt aan Charlie Setford, die het om 17:00 uur in een oefenduel met Engeland O18 op zal nemen tegen Noorwegen O18. Daarnaast speelt Victor Jensen met Denemarken O21 een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland O21. Dat duel begint om 20:05 uur. We houden je hier op de hoogte!

➖➖➖

20:00 uur | Mooie dag voor jonge Ajax-internationals
Het was een prima eerste dag van de interlandbreak. Alle Ajacieden die in actie kwamen vandaag, begonnen als basisspeler en wisten te winnen. 

✅ Denemarken O19 won een EK-kwalificatieduel van Noord-Ierland O19: 0-2. Christian Rasmussen deed 91 minuten mee.

✅ IJsland O19 won een EK-kwalificatiewedstrijd van Slovenië O19 met 3-1. Kristian Hlynsson speelde de hele wedstrijd mee.

✅ Oranje O19 won een vriendschappelijk duel van Portugal O19 met 3-1. Naci Ünüvar scoorde de 1-1. Alle Ajacieden - Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Youri Regeer en Ünüvar - stonden in de basis.

Morgen zijn we bij je terug met meer updates over de verrichtingen van onze Ajacieden bij hun nationale teams. Victor Jensen (Denemarken O21) en Charlie Setford (Engeland O18) komen in actie. Tot morgen!

➖➖➖

18:00 uur | Ünüvar scoort bij winnend Oranje O19
Nog een mooie uitslag op deze eerste dag van de interlandbreak. Oranje O19 heeft met 3-1 gewonnen van Portugal O19. Naci Ünüvar gaf een assist en maakte de 1-1, toen hij een vrije trap op prachtige wijze in de bovenhoek schoot. 

Alle geselecteerde Ajacieden - Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Youri Regeer en Ünüvar - stonden in het oefenduel in de basis. 

➖➖➖

17:10 uur | Succes voor Rasmussen en Hlynsson 👏🏻
De eerste twee Ajax-getinte duels uit deze interlandbreak zijn afgelopen. Kristian Hlynsson won met IJsland O19 met 3-1 van Slovenië O19. Christian Rasmussen was met Denemarken O19 met 0-2 te sterk voor Noord-Ierland O19.

Beide Ajacieden stonden in de basis in hun wedstrijden om EK-kwalificatie. Hlynsson speelde bij IJsland het hele duel mee; Rasmussen werd bij Denemarken in de 91e minuut gewisseld. Beide spelers kwamen niet tot scoren. 

➖➖➖

16:00 uur | Ook Oranje O19 en IJsland O19 begonnen
De wedstrijden van IJsland O19 - met Kristian Hlynsson in de basis - en Oranje O19 zijn begonnen. Oranje neemt het in een vriendschappelijk duel op tegen Portugal. Hlynsson en consorten spelen in de EK-kwalificatie tegen Slovenië.

Bij Oranje O19 staan alle geselecteerde Ajacieden in de basis.

➖➖➖

15:00 uur | Denemarken O19 van start
Het Denemarken O19 van Christian Rasmussen is begonnen. Zijn ploeg kruist de degens met Noord-Ierland in EK-kwalificatieverband. Rasmussen staat in de basis.

➖➖➖

14:45 uur | Mooie mijlpaal lonkt voor Blind!
Net als bij Oranje O19 telt ook de selectie van het Nederlands elftal vijf geselecteerde Ajacieden. Daley Blind is met zijn 84 interlands de meest ervaren international van Ajax.

Voor de routinier lonkt een mooie mijlpaal, want hij kan zijn vijftigste interland gaan spelen als Ajacied. Tot nu toe verzamelde hij 35 caps als speler van Manchester United en kwam hij tot 49 interlands als speler in Amsterdam.

Het Oranje van bondscoach Louis van Gaal speelt vrijdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (uit) en staat maandag thuis tegenover Gibraltar. Ook het duel met Gibraltar is een WK-kwalificatieduel.

➖➖➖

12:35 uur | Vooral interlands voor aanstormende Ajax-talenten
Het zijn op deze eerste wedstrijddag van de interlandperiode vooral de aanstormende Ajax-talenten die in actie kunnen komen.

Vijf Ajacieden bij Oranje O19
De interland die Oranje O19 gaat spelen biedt al gelijk een topaffiche. Vanaf 16:00 uur spelen de internationals van bondscoach Bert Konterman tegen de leeftijdgenoten van Portugal. Met Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Naci Ünüvar en Youri Regeer is Ajax goed vertegenwoordigd bij Oranje O19.

Van die vijf Oranje-internationals maakte Ünüvar in januari 2020 zijn officiële debuut in Ajax 1. De highlights van het bekerduel Ajax – Spakenburg in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA vind je hier.

Rasmussen & Hlynsson
Christian Rasmussen is de eerste Ajacied die vandaag mogelijk in actie komt. Denemarken O19 kruist de degens met Noord-Ierland in EK-kwalificatieverband.

Ook Kristian Hlynsson vertegenwoordigt zijn land in deze break. Zijn IJsland O19 ontvangt vanaf 15:30 uur Slovenië O19. Ook IJsland en Slovenië hopen goede zaken te doen in de strijd om een EK-ticket.

➖➖➖

11:05 uur | Maakt Antony zijn debuut voor Brazilië?
Volop interessante interlands natuurlijk, in deze interlandperiode. Maar Antony is deze en komende week zeker een Ajacied om goed in de gaten te houden. Maakt de vleugelflitser zijn debuut voor de vermaarde Seleçao, zoals de Braziliaanse nationale ploeg wordt genoemd?

In de nacht van vrijdag op zaterdag (WK-kwalificatieduel met Venezuela) krijgt Antony een eerste kans om in de voetsporen te treden van David Neres, die in 2019 zeven keer voor het Zuid-Amerikaanse topvoetballand uitkwam. Aan de trainingsarbeid van Antony zal het in elk geval niet liggen. 

➖➖➖

10:15 uur | Setford oefent met Engeland O18
Één van de spelers die Amsterdam voor even verlaat om uit te komen voor zijn nationale ploeg is Charlie Setford. Hij oefent met Engeland O18 tegen de leeftijdgenoten van Noorwegen en Rusland.

Deze week kreeg hij bij Ajax de For The Future Trophy vanwege zijn stormachtige ontwikkeling. Bekijk zelf hoe hij de afgelopen weken bij Ajax heeft ervaren.

➖➖➖

Woensdag 09:45 uur | Het programma 📋
Welkom bij het Interland-alert, Ajacieden. Op deze plek houden we jou op de hoogte van de verrichtingen van de verschillende Ajax-spelers bij hun nationale ploeg.

Dit is het programma voor de komende dagen:

Nederland (Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Jurriën Timber)
Letland - Nederland (vrijdag 8 oktober 20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd) 0-1
Nederland - Gibraltar (maandag 11 oktober 20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd) 6-0

Jong Oranje (Jay Gorter, Devyne Rensch, Kenneth Taylor)
Jong Zwitserland - Jong Oranje (vrijdag 8 oktober 19:00 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 2-2
Jong Oranje - Jong Wales (dinsdag 12 oktober, 20:00 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 5-0

Oranje O19: (Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Rio Hillen, Naci Ünüvar, Youri Regeer)
Oranje O19 - Portugal O19 (woensdag 6 oktober, 16:00 uur, oefenwedstrijd) 3-1
Slowakije O19 - Oranje O19 (zaterdag 9 oktober, 19:00 uur, oefenwedstrijd) 2-1
Duitsland O19 - Oranje O19 (dinsdag 12 oktober, 16:00 uur, oefenwedstrijd) 4-1

Servië (Dusan Tadic)
Luxemburg - Servië (zaterdag 9 oktober, 20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd) 0-1
Servië - Azerbeidzjan (dinsdag 12 oktober, 20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd) 3-1

Denemarken (Mohamed Daramy)
Moldavië - Denemarken (zaterdag 9 oktober, 20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd)  0-4
Denemarken - Oostenrijk (dinsdag 12 oktober, 20:45 uur, WK-kwalificatiewedstrijd) 1-0

Denemarken O21 (Victor Jensen)
Schotland O21 - Denemarken O21 (donderdag 7 oktober, 20:05 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 0-1
België O21 - Denemarken O21 (dinsdag 12 oktober, 20:00 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 1-0

Denemarken O19 (Christian Rasmussen)
Noord-Ierland O19 - Denemarken O19 (woensdag 6 oktober, 15:00 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 0-2
Denemarken O19 - Kazachstan O19 (zaterdag 9 oktober, 15:00 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 5-2
Denemarken O19 - Tsjechië O19 (dinsdag 12 oktober, 15:00 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 1-1

IJsland O19 (Kristian Hlynsson)
IJsland O19 - Slovenië O19 (woensdag 6 oktober, 15:30 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 3-1
Italië O19 - IJsland O19 (zaterdag 9 oktober, 15:30 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 0-3
Litouwen O19 - IJsland O19 (dinsdag 12 oktober, 15:30 uur, EK-kwalificatiewedstrijd) 1-2

Engeland O18 (Charlie Setford)
Noorwegen O18 - Engeland O18 (donderdag 7 oktober, 16:00 uur, oefenwedstrijd) 2-1
Rusland O18 - Engeland O18 (maandag 11 oktober, 15:00 uur oefenwedstrijd) 0-0

Argentinië (Lisandro Martínez, Nico Tagliafico)
Paraguay - Argentinië (vrijdag 8 oktober, 01:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 0-0
Argentinië - Uruguay (maandag 11 oktober, 01:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)  3-0
Argentinië - Peru (vrijdag 15 oktober, 01:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)

Brazilië (Antony)
Venezuela - Brazilië (vrijdag 8 oktober, 01:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 1-3
Colombia - Brazilië (zondag 10 oktober, 23:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)  0-0
Brazilië - Uruguay (vrijdag 15 oktober, 02:30 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)

Mexico (Edson Álvarez)
Mexico - Canada (vrijdag 8 oktober 03:40 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 1-1
Mexico - Honduras (maandag 11 oktober, 01:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd)  3-0
El Salvador - Mexico (donderdag 14 oktober, 04:05 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 0-2

Ghana (Mohammed Kudus)
Ghana - Zimbabwe (zaterdag 9 oktober, 18:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 3-1
Zimbabwe - Ghana (dinsdag 12 oktober, 15:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 0-1

Ivoorkust (Sébastien Haller)
Malawi - Ivoorkust (vrijdag 8 oktober, 15:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 0-3
Ivoorkust - Malawi (maandag 11 oktober, 18:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatiewedstrijd) 2-1

Tags

 • #Interlands

Socials

Gerelateerde artikelen

Timber5

Van Gaal roept vijf Ajacieden op voor Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft vijf Ajacieden opgeroepen voor de interlands tegen Letland en Gibraltar. Steven Berghuis, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Jurriën Timber behoren tot de selectie van het Nederlands elftal.

Tags

 • #Interlands

Socials

Luister live naar SC Cambuur - Ajax