Haller grapt met Sangaré tijdens Afrika Cup: ‘Na PSV – Ajax was hij stil’

Sébastien Haller is deze week weer teruggekeerd van zijn eerste Afrika Cup als spits van Ivoorkust. Hij reikte met het Afrikaanse land tot de achtste finale van het toernooi. Daarin werd Ivoorkust uitgeschakeld door Egypte. “Als persoon en speler heb ik veel geleerd.”

Tags

  • #Haller

Socials

Over het eindresultaat was Haller niet tevreden. Hij was graag verder gekomen in het toernooi. "Het was een geweldige ervaring, maar het einde was frustrerend. Voor het land, maar ook voor mij. Ik wil dit toernooi graag nog een keer spelen, maar dan met een ander resultaat."

Klimaat in Afrika
De spits speelde in de verschillende jeugdelftallen van Frankrijk, maar koos er in 2020 voor om uit te komen voor Ivoorkust: het land waar zijn moeder vandaan komt. Omdat hij pas sinds een kleine anderhalf jaar voor de Afrikanen speelt, moet hij zich nog steeds aanpassen aan de omstandigheden.

"Het klimaat in Afrika is echt heel anders. Alleen al het ademhalen was lastig. We hadden niet genoeg tijd om uitgebreid te trainen. Met sommigen speelde ik zelfs voor het eerst. Ik kan niet honderd procent tevreden zijn, maar ik heb mijn best gedaan. Richting de volgende Afrika Cup zullen we beter zijn."

Terwijl Haller in Afrika zat speelde Ajax in Eindhoven de topper tegen PSV. De aanvaller van Ajax is bij Ivoorkust teamgenoot van PSV-speler Ibrahim Sangaré. Ze hebben niet samen naar de clash in de Eredivisie gekeken. "We waren beiden in onze eigen kamer. Maar bij elke Ajax-goal kwam ik naar zijn kamer om het te vieren. Hij arriveerde al met een grote mond bij de Afrika Cup en zei dat ik mij moest voorbereiden van het spelen voor de tweede plek. Na PSV – Ajax was hij stil."

Eredivisie
Nu de topscorer van de Eredivisie weer terug is in Nederland heeft hij zin in de tweede seizoenshelft. "We staan nu eerste en die plek moeten we verdedigen", klinkt het vastberaden uit de mond van Haller. "We moeten heersen in de tweede seizoenshelft. Daar zijn we klaar voor."

Tags

  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Haller Ivoorkust1280

Haller met Ivoorkust uitgeschakeld op Afrika Cup

Het is Sébastien Haller met Ivoorkust woensdag niet gelukt om de kwartfinales van de Afrika Cup te bereiken. In het Stade Omnisport van Douala leverde het treffen met Egypte een thriller op die werd beslist met een reeks strafschoppen. Na 120 doelpuntloze minuten maakten de Egyptenaren geen fouten. Mohamed Salah tekende voor de winnende: 4-5. Haller stond 105 minuten in het veld.

Tags

  • #Interlands
  • #Haller

Socials

Klaiberhalleryouorme

You Or Me? | #6 Klaiber en Haller | 'Ik kan alleen omhalen'

Hoe goed kennen de Ajacieden zichzelf en hun medespelers? In 'You Or Me' krijgt elk duo veertien vragen voorgelegd waarbij twee antwoorden mogelijk zijn: kiezen ze zichzelf of toch hun teamgenoot? Als de spelers hetzelfde bordje omhoog houden levert dat een punt op. In deze aflevering: Sean Klaiber en Sébastien Haller.

Tags

  • #Klaiber
  • #Haller

Socials