Haller met Ivoorkust uitgeschakeld op Afrika Cup

Haller Ivoorkust1280
Haller Ivoorkust1280

Het is Sébastien Haller met Ivoorkust woensdag niet gelukt om de kwartfinales van de Afrika Cup te bereiken. In het Stade Omnisport van Douala leverde het treffen met Egypte een thriller op die werd beslist met een reeks strafschoppen. Na 120 doelpuntloze minuten maakten de Egyptenaren geen fouten. Mohamed Salah tekende voor de winnende: 4-5. Haller stond 105 minuten in het veld.

Tags

  • #Interlands
  • #Haller

Socials

Het treffen tussen Ivoorkust en Egypte op het fraaie podium van de Afrika Cup was vooraf ook een duel tussen de goalgetters Haller en Salah. De Ajacied is dit seizoen met tien treffers topscorer in de UEFA Champions League. De targetman van Liverpool FC én sterspeler van Egypte doet in hetzelfde toernooi met zeven treffers weinig voor Haller onder. Naast twee toplanden op het Afrikaanse continent stonden woensdag dus ook twee topaanvallers tegenover elkaar.

Groepswinnaar
Haller liet zich met Ivoorkust eerder kronen tot winnaar van Groep E. Equatoriaal Guinea (1-0) en Algerije (3-1) werden geklopt. De Ivorianen bleven tegen Sierra Leone steken op een 2-2-gelijkspel. In dat laatstgenoemde duel maakte Haller zijn enige treffer in de groepsfase. Tegen Algerije leverde de Ajacied een assist.

De krachtmeting tussen Ivoorkust en Egypte was zenuwslopend. Beide landen hielden elkaar in balans. Het leverde in zowel de reguliere speeltijd als in de verlenging geen doelpunt op. Voor Haller kwam na 105 minuten een einde aan de wedstrijd. Hij werd gewisseld. In de noodzakelijke geworden penaltyserie werd één misser 'de Olifanten' fataal. Wie anders dan Salah profiteerde door de beslissende strafschop overtuigend voorbij doelman Sangaré te schieten.

Andre Onana
Andre Onana plaatste zich met Kameroen eerder deze week wel voor de kwartfinales. Maandag werden de Comoren geklopt: 2-1. De 'Ontembare Leeuwen' staan zaterdag in Douala tegenover Gambia.

Tags

  • #Interlands
  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Taylor Header

Samenvatting oefenduel Ajax – FC Utrecht

Zoals gebruikelijk tijdens een interlandbreak speelde Ajax een oefenwedstrijd om in het ritme te blijven. FC Utrecht was woensdagmiddag op sportcomplex de Toekomst de tegenstander. Een jeugdig Ajax dolf uiteindelijk nipt het onderspit: 0-1.

Tags

  • #AJAUTR

Socials

Onana1280 (1)

Onana met Kameroen naar laatste acht

Andre Onana heeft maandagavond op moeizame wijze met Kameroen de kwartfinale van de Afrika Cup bereikt. Het gastland won in Yaounde met 2-1 van de Comoren. Onana stond de gehele wedstrijd onder de lat bij de Ontembare Leeuwen.

Tags

  • #Interlands
  • #Onana

Socials

Antony KOP Copyright Proshots 14306189

Ajax-internationals actief op Afrika Cup én in WK-kwalificatie

Sébastien Haller en Andre Onana zijn deze weken met hun land actief op de Afrika Cup. Daarnaast komen in deze interlandperiode ook de Ajax-internationals uit Zuid- en Midden-Amerika in actie. Antony, Nico Tagliafico, Lisandro Martínez en Edson Álvarez spelen WK-kwalificatieduels. In dit overzicht zie je welke Ajacied zijn land de komende week vertegenwoordigt.

Tags

  • #Interlands

Socials