Haller: 'Ik zal Ajax altijd dankbaar blijven'

Na anderhalf jaar in Amsterdamse dienst, vertrekt Sébastien Haller naar Borussia Dortmund. De 28-jarige spits blikt voor de laatste keer terug op zijn periode bij Ajax, waar hij in 66 wedstrijden maar liefst 47 keer het net wist te vinden.

Tags

  • #Haller

Socials

Haller tekende woensdag een contract bij zijn nieuwe werkgever. "Het was geen makkelijke beslissing, want je weet wat je achterlaat. Ik heb bij Ajax mooie momenten meegemaakt en fantastische mensen ontmoet, dus dat maakte het extra lastig", vertelt de Frans-Ivoriaanse spits. "Ik ben naar de kleedkamer gegaan om de spelers en staf gedag te zeggen. Vanwege de tijd heb ik helaas niet iedereen gezien, maar het was niet gemakkelijk."

Haaland
Borussia Dortmund gaf Haller een heel goed gevoel, waardoor hij uiteindelijk toch de keuze maakte om terug te keren naar de Bundesliga. In Dortmund heeft de 28-jarige aanvalsleider als opvolger van Erling Haaland hele grote schoenen te vullen. "Zelfs als ik maat 47 kies", zegt hij lachend. "Natuurlijk ben ik niet dezelfde speler, maar ik zet mezelf niet teveel onder druk. Ik weet van mezelf wat ik kan."

Recordtransfer
In de winter van 2021 verbrak Ajax zijn transferrecord om Haller naar Amsterdam te halen. De international van Ivoorkust ervaarde geen extra druk. "Er is altijd druk, niet alleen van Ajax. Maar als je de duurste aankoop bent, krijg je meer commentaar en zijn de verwachtingen hoger. Op het moment dat je voor Ajax tekent, moeten de verwachtingen voor jezelf ook al hoog zijn. Je moet veel van jezelf vragen, want Ajax is een grote club met een rijke geschiedenis."

Steun
Haller kon gedurende zijn periode bij Ajax altijd rekenen op de support van de Amsterdamse aanhang. "De steun van de supporters motiveerde me, ondanks dat er zoveel over mij werd gesproken. Uiteindelijk voelde ik me fantastisch hier. Ik had veel goede mensen om me heen. Dat heeft enorm geholpen om die records te vestigen", doelt de spits onder meer op zijn geweldige prestaties in de Champions League. "Dat zijn hele bijzondere momenten voor mij en mocht deze meemaken met Ajax. Daar zal ik de club altijd dankbaar voor zijn."

Sfeer
De nieuwe aanvalsleider van Borussia Dortmund gaat de sfeer bij Ajax het meeste missen. "Die is heel ontspannen en relaxed, maar het straalt ook geschiedenis uit. Het heeft iets", vertelt Haller. "Als je aan komt rijden, ga je niet alleen naar de kleedkamer, maar je gaat écht naar de club. Je ziet de jeugd, de materiaalman, de tuinman, de mensen van media en met iedereen heb je een praatje. Ajax is een deel van mijn leven, dus ik zou graag nog eens terugkomen."

Gerelateerde artikelen

Haller1280nw

Alle goals van Sébastien Haller voor Ajax

Sébastien Haller verlaat Ajax voor een transfer naar Borussia Dortmund. In Amsterdamse dienst was de Ivoriaanse spits goed voor 47 treffers. Hierbij al zijn Ajax-goals in vogelvlucht.

Tags

  • #Haller

Socials

Haller T 880

Ajax en Borussia Dortmund bereiken akkoord over Sébastien Haller

Ajax en Borussia Dortmund hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Sébastien Haller. De spits stond nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt van de Duitse club een transfersom van 31 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar 34,5 miljoen.

Tags

  • #Haller

Socials

Haller Header 880

22 highlights van goaltjesdief Sébastien Haller

Met de transfer van Sébastien Haller naar Borussia Dortmund neemt Ajax afscheid van een topspits. Als onvervalste targetman maakte hij afgelopen anderhalf seizoen (vooral) furore in de Eredivisie en de UEFA Champions League. Bij het vertrek van de Frans-Ivoriaan naar de Duitse topclub is het hoog tijd voor 22 in historisch perspectief geplaatste hoogtepunten van Haller. Waarbij één ding duidelijk is: de aanvalsleider heeft in kort tijdbestek zijn plek tussen de grote (oud-)Ajacieden veroverd.

Tags

  • #Haller

Socials