Onana met Kameroen naar laatste acht

Onana1280 (1)

Andre Onana heeft maandagavond op moeizame wijze met Kameroen de kwartfinale van de Afrika Cup bereikt. Het gastland won in Yaounde met 2-1 van de Comoren. Onana stond de gehele wedstrijd onder de lat bij de Ontembare Leeuwen.

• #Interlands
  • #Onana

De Comoren kenden in aanloop naar de wedstrijd veel personele problemen en moesten zelfs met een veldspeler op doel aantreden. Toen het land in de zevende minuut ook nog met tien man kwam te staan, leek het een mission impossible voor de underdog te worden.

Fraaie reflexen Onana
Het liep echter anders. Kameroen nam in de 29e minuut weliswaar de leiding via Ekambi, maar vijf minuten later moest Onana zelfs tweemaal katachtig optreden om een gelijkmaker te voorkomen. Kameroen bleef zeer slordig en zelfs de 2-0 zorgde niet voor rust. Onana redde opnieuw tweemaal uitstekend, maar was in de 81e minuut kansloos op een schitterende vrije trap.

Verder liet Kameroen het niet komen, waardoor de kwartfinaleplaats een feit werd. Bij de laatste acht nemen de Kameroeners het zaterdag op tegen Gambia.