Verslag | Haller volleert Ajax naar driepunter in Waalwijk

Hallerrkc3
Hallerrkc3

Sébastien Haller heeft met een knappe goal drie punten veilig weten te stellen voor Ajax. In een behoorlijk moeizaam duel met RKC Waalwijk werd het 0-1.

Tags

  • #RKCAJA

Socials

Trainer Erik ten Hag koos tegen de Brabanders voor een vrij vertrouwde opstelling. Antony stond - na een reservebeurt tegen sc Heerenveen - weer in de basis. Davy Klaassen stond 'op tien' en begon daarmee aan zijn 150e wedstrijd in de Eredivisie. Kjell Scherpen begon bij absentie van Maarten Stekelenburg opnieuw onder de lat. 

Acrobatische Haller
Ajax begon energiek en voortvarend aan het duel in het Mandemakers Stadion. De thuisploeg werd onmiddellijk de wil opgelegd. Tot veel grote kansen leidde dat niet, maar dreigend waren de Amsterdammers wel.  

In de vijftiende minuut zette Ajax het sterke spel om in een treffer. En wat voor één: Haller plukte een voorzet van Dusan Tadic op prachtige en atletische wijze uit de lucht. Zijn aanraking deed de bal keurig in de bovenhoek belanden. 

Na die openingstreffer - de achtste goal van Haller dit seizoen - behield Ajax het overwicht. Een treffer van Klaassen werd afgekeurd voor buitenspel. In de fase die erop volgde ging het tempo iets uit de wedstrijd. De voorsprong kwam echter totaal niet in gevaar. 

Na rust pakte Ajax het sterke spel uit de beginfase van het eerste bedrijf weer op. RKC werd bij vlagen omsingeld rond de eigen zestienmeter. Vervelend was wel dat Devyne Rensch na een uur spelen uitviel met een blessure.

Moeizaam
De ploeg van Ten Hag voetbalde daarna simpelweg te weinig kansen bij elkaar om de score te kunnen verdubbelen. Invaller Mohammed Kudus was een aantal keer dreigend, maar zijn schoten werden gekraakt. David Neres viel in, waarmee hij begon aan zijn honderdste Eredivisie-duel voor Ajax. 

In de 75e minuut kwamen de Amsterdammers nog erg goed weg ook, toen Cyril Ngonge een vrije trap op de lat schoot. 

Zo bleef het lang spannend in Waalwijk. Ajax kwam niet meer tot echte kansen, maar gelukkig gold datzelfde voor de thuisploeg. Zo voetbalde Ajax zich moeizaam langs RKC en stelde het drie belangrijke punten veilig in de titelrace. De prachtige treffer van Haller bleek het absolute hoogtepunt van een lastig duel. 

RKC - Ajax 0-1 (0-1)
15. Haller 0-1

Ajax: Scherpen, Rensch (62. Klaiber), Timber, Martínez, Tagliafico, Álvarez, Klaassen (53. Kudus), Gravenberch, Antony (62. Neres), Haller, Tadic. 

Gerelateerde artikelen

Hallerhl2

Highlights RKC - Ajax | Prachttreffer Haller

Ajax heeft in de Eredivisie met 0-1 gewonnen bij RKC Waalwijk. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na een kwartier voetballen gemaakt door spits Sébastien Haller. De aanvaller tikte een voorzet van Dusan Tadic prachtig binnen. Dankzij de overwinning is het gat met nummer de nummer twee van de competitie, PSV, weer opgelopen naar elf punten.

Tags

  • #RKCAJA

Socials