Hedwiges Maduro in technische staf Ajax

Maduroheader
Maduroheader

Ajax, Almere City FC en Hedwiges Maduro hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de assistent-trainer naar Ajax. Maduro tekent een contract met een looptijd van drie seizoenen, van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2026. Met het contracteren van de voormalig Ajax-speler zijn de technische functies van de A-selectie voor het seizoen 2023/2024 geheel ingevuld.

Tags

  • #Maduro

Socials

Maduro (Almere, 13 februari 1985) was bij de club uit zijn geboorteplaats eveneens assistent-trainer. Drie seizoenen geleden tekende hij een contract in Almere voor de functie van hoofdtrainer van de O21. Tussen december 2021 en juni 2022 combineerde Maduro die rol met het assistentschap van Alex Pastoor, sinds de start van het afgelopen seizoen lag zijn focus volledig op het eerste elftal. Met de ploeg uit Flevoland dwong hij afgelopen week in de finale van de play-offs promotie af naar de Eredivisie.

18-voudig international
Voor zijn aanstelling bij Almere City was hij bij de KNVB werkzaam als assistent-coach van Jong Oranje en Oranje O18. De 18-voudig Oranje-international speelde in de jeugdopleiding van Ajax en was vervolgens van 2004-2007 speler van het eerste elftal. Als speler kwam hij daarna nog uit voor respectievelijk Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia.  

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat: "Het is voor ons belangrijk dat Hedwiges erbij komt. Ik ben erg blij dat we alle trainersposities voor het eerste elftal nu hebben ingevuld. Wij realiseren ons dat het voor Almere City lastig was om direct na hun promotie geconfronteerd te worden met onze interesse in Hedwiges. We zijn de club dankbaar dat het op deze respectvolle manier is gegaan en we hem hebben kunnen toevoegen aan onze technische staf. De specifieke kwaliteiten van Hedwiges passen precies in het plaatje dat wij voor ogen hadden om onze trainersstaf te completeren.”

Gerelateerde artikelen

Otdmaduro1280

On This Day | Maduro grijpt heldenrol in De Kuip

De Klassieker op 17 april 2005 in de Rotterdamse Kuip had veel weg van een Houdini-achtige ontsnapping. Vlak voor tijd kwam Ajax met 2-1 achter, maar twee schitterende goals van Zdenek Grygera en Hedwiges Maduro zorgden toch nog voor een spectaculaire overwinning.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Steijnpersco 2 1920

Steijn streeft hoogste na: 'Kampioen worden'

Maurice Steijn wil samen met Ajax werken aan nieuwe successen. Woensdagmiddag ging hij kort na zijn presentatie in een volgestroomde perszaal in de Johan Cruijff ArenA samen met Sven Mislintat in op vragen van de aanwezige journalisten. "Ik wil met Ajax het hoogste nastreven; kampioen worden dit jaar en aanhaken bij de Europese top."

Tags

  • #Steijn

Socials