Heerlijke avond Jong Ajax: 'We maken kans op de goal van de maand'

Jong Ajax – De Graafschap werd een heerlijke wedstrijd op een prachtige avond. De ploeg maakte schitterende doelpunten, zag Siem de jong terugkeren op de Toekomst en had een debutant op doel staan. "Hopelijk mag ik dit shirt komend weekend weer aan."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Trainer John Heitinga was zeer tevreden na afloop. "De jongens hebben zichzelf beloond. De eerste fase lieten we heel goed voetbal zien, daarna werd het wat slordig. Vervolgens maakt Sontje Hansen een weergaloze goal en ga je met een voorsprong de rust in."

De pas zeventienjarige doelman Tom de Graaff maakte zijn debuut voor de Amsterdammers. "Dit seizoen wil ik kijken hoe het gaat lopen. Toen de trainer zei dat er kansen gaan komen was dat alleen maar mooi." Of hij zijn shirt mee heeft genomen? "Deze gaat volgens mij zometeen weer in de was. Ik hoop dat ik hem dit weekend weer mag aantrekken", zei De Graaff met een grote glimlach.

Gabriel Misehouy maakte in de tweede helft op fraaie wijze Jong Ajax' derde. "We wisten dat hij die bal niet ging afspelen, want dat doet hij op de training ook niet. Hij schiet 'm fantastisch binnen", ging Heitinga verder. Ook Christian Rasmussen was trefzeker met een geweldig afstandsschot. "Het is een specialiteit van mij, ik ben heel blij. Hopelijk volgende wedstrijd weer", zei de Deen.

"Rasmussen boekt heel veel progressie. De goal die hij vanavond maakt, bizar. Ik denk dat we kans maken op de goal van de maand. Daarnaast hoop ik dat de jongens gaan realiseren dat we minder slordig moeten zijn aan de bal. We willen heel graag aanvallen op de helft van de tegenstander. Als we zuiver zijn in balbezit dan zie je dat we echt goed kunnen voetballen", sloot Heitinga tevreden af.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Misehouy

Jong Ajax glansrijk en frivool naar thuiszege op De Graafschap

Jong Ajax heeft maandag de eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van John Heitinga was op de Toekomst knap en zeer overtuigend met 5-1 te sterk voor De Graafschap. Sontje Hansen maakte de eerste twee Amsterdamse treffers, waarna Gabriel Misehouy, Christian Rasmussen en Lorenzo Lucca in de tweede helft ook voor fraaie goals tekenden.

Tags

  • #JongAjax

Socials