Heitinga: 'Dit zijn wedstrijden waarin je als speler moet opstaan'

Vooruitblikken op de halve finale van de KNVB Beker. Ajax neemt het woensdagavond in De Kuip op tegen rivaal Feyenoord. John Heitinga kijkt uit naar het bekerduel en benadrukt het belang van De Klassieker. "We moeten er alles aan doen om als winnaar van het veld te stappen."

Tags

  • #Heitinga
  • #FEYAJA

Socials

Ajax beleefde zondag een teleurstellende middag in de Adelaarshorst. De Ajacieden speelden met 0-0 gelijk tegen Go Ahead Eagles. "We wisten dat we moesten winnen, maar dat gebeurde niet. Dan ga je heel snel naar de realiteit", steekt Heitinga van wal. "Wij willen volgend jaar UEFA Champions League spelen, dus dat betekent dat je ook competitiewedstrijden moet winnen."

"Na de wedstrijd zag ik al teleurstelling, maar dan is het ook wel fijn dat we weten dat er weer heel snel een wedstrijd aankomt", stelt de hoofdtrainer van Ajax, die woensdagavond een pittig bekerduel verwacht in Rotterdam-Zuid. "Wij willen de finale halen, maar we zullen woensdagavond in alles heel goed moeten zijn."

Prijs
Heitinga benadrukt dat de Ajacieden woensdag hun uiterste best moeten doen. "De realiteit is dat we de lat altijd heel erg hoog leggen. Het is dit jaar een moeizaam seizoen en dan is het halen van de finale en uiteindelijk de beker winnen ook een prijs", aldus de hoofdtrainer.

Ajax speelt woensdag de derde Klassieker van dit seizoen tegen Feyenoord. Het eerste duel in De Kuip eindigde in een 1-1-gelijkspel, terwijl Ajax voor de interlandperiode in eigen huis met 2-3 onderuit ging. Heitinga proeft revanchegevoelens bij de Ajacieden. "Dit soort wedstrijden zijn mooie affiches. Je speelt nu in een uitverkochte Kuip, waar Feyenoord natuurlijk het legioen achter zich heeft. We moeten in bijna alles de perfecte wedstrijd spelen om de finale te halen."

Update ziekenboeg
Heitinga laat weten dat Steven Bergwijn kan starten tegen Feyenoord. "Hij heeft maandag een volledige training meegedaan en is daar goed uitgekomen. Ahmetcan Kaplan en Devyne Rensch zijn niet beschikbaar voor de bekerwedstrijd."

Gerelateerde artikelen

Cruijff1280

Succesvolle Cruyff Legacy 14K in voorjaarszon

Van Johan Cruijff zijn talrijke inspirerende oneliners bekend. Zowel op sportief als maatschappelijk vlak. “Als je iets kan doen voor een ander, dan moet je dat doen”, is er ook zo één. In dat licht kan ook de Cruyff Legacy 14K worden beschouwd. Ook op zondag 2 april liepen duizenden deelnemers zich geheel in de geest van de legendarische nummer 14 weer in het zweet voor het jaarlijkse hardloopevent met start en finish in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Brobbey1280

Samenvatting Go Ahead Eagles – Ajax

Ajax is niet goed uit de interlandbreak gekomen. De ploeg van John Heitinga bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel in Deventer tegen Go Ahead Eagles: 0-0. Mohammed Kudus leek Ajax in de eerste helft nog wel op 0-1 te zetten, maar zijn kopgoal werd afgekeurd. Ook de VAR greep niet in.

Tags

  • #GAEAJA

Socials