Succesvolle Cruyff Legacy 14K in voorjaarszon

Cruijff1280
Cruijff1280

Van Johan Cruijff zijn talrijke inspirerende oneliners bekend. Zowel op sportief als maatschappelijk vlak. “Als je iets kan doen voor een ander, dan moet je dat doen”, is er ook zo één. In dat licht kan ook de Cruyff Legacy 14K worden beschouwd. Ook op zondag 2 april liepen duizenden deelnemers zich geheel in de geest van de legendarische nummer 14 weer in het zweet voor het jaarlijkse hardloopevent met start en finish in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #Cruijff

Socials

De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij de Cruyff Legacy 14K hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Het leidde tot een mooi, divers en dagvullend programma. En dat er een heerlijk voorjaarszonnetje was, maakte het geheel alleen maar prettiger.

In de vroege ochtend begonnen de wandelaars aan hun 14K Walk. In de middag volgden de diverse hardlooponderdelen, met hoe kan het ook anders, vaak om ‘14 over’ het startschot. “Da’s logisch”, zou Nederlands beste voetballer tijden gezegd kunnen hebben. Om 13:14 startte de Kids Run en precies een uur later de 14K Run. De 5K Run werd kort hierna in gang geschoten.

Het startsein voor de hoofdact – de 14K Run – werd gegeven door oud-Ajacieden Sjaak Swart en Frank Rijkaard.

Ontwikkeling stimuleren
Het doel van het evenement was vooraf dus helder. Geheel in de geest van Ajax-icoon Cruijff wordt alles gedaan om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Voor ieder kind is daarbij een veilige ruimte voor sport en spel belangrijk. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen steunt en ontwikkelt de Johan Cruyff Foundation sportactiviteiten.

Gerelateerde artikelen

Cruijffgroningen

Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Johan Cruijff werd op 25 april 1947 geboren in Amsterdam en kwam in 2016 te overlijden. Wat heeft de beste Ajacied nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien zou donderdag 77 zijn geworden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials